פּה גדול - הבלוג של Tamar Gaash

ריבועי שיבולת שועל וחמוציות

ריבועי שיבולת שועל, 10 דקות הכנה בקערה וכף אחת בלבד אחרי מעבר דירה מהכפר לעיר כולל שלושה חתולים כפריים שנאלצו בעל כורחם להפוך לעירונים, סוף סוף הגעתי (כמעט) אל המנוחה והנחלה ספלים חדשים ומזג אוויר אפרורי הם עילה טובה לאפייה ריבועי שיבולת שועל וחמוציות - הכל בקערה אחת לתחתית: כוס ורבע קמח רגיל כוס ורבע […]

Tamar Gaash

12/01/2018


ריבועי שיבולת שועל, 10 דקות הכנה בקערה וכף אחת בלבד

אחרי מעבר דירה מהכפר לעיר כולל שלושה חתולים כפריים שנאלצו בעל כורחם להפוך לעירונים, סוף סוף הגעתי (כמעט) אל המנוחה והנחלה
ספלים חדשים ומזג אוויר אפרורי הם עילה טובה לאפייה

ריבועי שיבולת שועל וחמוציות - הכל בקערה אחת

לתחתית:
כוס ורבע קמח רגיל
כוס ורבע פתיתי שיבולת שועל
3/4 כוס סוכר
80 ג חמאה מומסת
חצי כפית קינמון
שתי כפיות מיץ לימון
לערבב בכף עד שהכל אחיד, לשטח בעזרת הידיים בתבנית מלבנית בינונית או עגולה מס 24 מרופדות בנייר אפייה

למילוי:
באותה קערה בה הוכנה התחתית:
גביע שמנת חמוצה או גביע יוגורט סמיך
1/4 כוס סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות חמוציות מיובשות
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס או שבבי שקדים
לערבב הכל, לפזר בעזרת מרית על גבי תערובת שיבולת השועל שבתבנית, להחליק את פני העיסה עם המרית ולאפות בחום של 175 מעלות כ45 דקות
יש לחכות עד שהמאפה מתקרר לגמרי ורק אז לחתוך לריבועים

המתכון נלקח מכאן עם שינויים זעירים: https://www.pinterest.com/pin/242631498654486617/
חיתוכיות שיבול שועל

time for tea

oatmeal barsספלי תה