רוקחת החלומות - הבלוג של שרון סער

עוף בגריל - כל אחד יכול

לא כל עוף בתנור הוא עוף בגריל, ולא כל עוף בגריל הוא עוף של הסופר. עוף בגריל - הגרסה הפרטית >> ממש כאן...

שרון סער

27/09/2015


השבוע התבקשתי להכין, עבור אחד האמנים שאני עושה  להם קייטרינג עוף בגריל.
ושיהיה רק עם מלח ופלפל בבקשה. לשאר אפשר יותר מתובל, אבל הוא אוכל רק עם מלח ופלפל...
טוב... נכין לו באהבה עוף בגריל.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אז קודם כל אני רוצה להבהיר - לא כל עוף בתנור הוא עוף בגריל. הטכניקה שנשתמש בה להכנת עוף בגריל היא צליה, טכניקה יבשה בחום גבוה. תערובת תבלינים טובה היא חלק בלתי נפרד מהענין (וכבר ארחיב על כך), אבל ירקות מגירי נוזלים, רטבים ובעיקר שקיות קוקי - לא שייכים לפוסט הזה כלל וכלל.

וכל זה עושה את הענין לכל כך פשוט, שממש כייף להכין.

מתחילים בתערובת תבלינים טובה

צילום: Shutterstock   הבלוג של שרן קונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
צילום: Shutterstock הבלוג של שרן קונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

למשל:

* הכי בסיסי - מלח ים איכותי, ופלפל שחור גרוס טרי טרי.

* תערובת לגריל עוף - 1/4 כוס פפריקה מתוקה שאליה מוסיפים 1 כפית מכל סוג: מלח, פלפל שחור, כמון, כוסברה וגם 1/2 כפית אבקת שום ו-1/2 כפית אבקת בצל.  התערובת הזו תיתן את הגרסה הדומה ביותר למה שאנחנו מכירים מהסופר.

*תערובת קייג'ון (תערובת אמריקאית פיקנטית ואהובה) - דומה מאוד לתערובת עוף בגריל בתוספת עלי אורגנו ועלי טימין יבשים ומעט (או יותר, תלוי בטעם האישי) צ'ילי גרוס.

* בהרט - ציפורן, קינמון, פלפל שחור, פלפל אנגלי, בתוספת מלח כמובן (ואפשר לגוון גם עם כוסברה, פפריקה, סומק, מוסקט, הל, כמון או צ'ילי).

*תערובת קארי - כוסברה, כמון, הל, כורכום או זעפרן, פלפל שחור, צ'ילי גרוס (ואפשר להוסיף גם זנגביל, אבקת שום, אבקת חרדל ומוסקט).

* ומה דעתכם על חוואיג'?  כורכום, כמון, הל, פלפל שחור, כוסברה ומוסקט או זעפרן

אפשר להכין את תערובת התבלינים לבד (קונים את התבלינים טריים, טוחנים או כותשים אותם) או לקנות תערובת מוכנה איכותית שאתם אוהבים במיוחד. כך או כך - מספר האפשרויות כמעט אינסופי, השמיים הם הגבול. חשוב רק לשמור על איזון בין התבלינים השונים ולא להמליח יותר מדי. איך יודעים? טועמים. אין דרך פשוטה ומדוייקת יותר.

ואחרי שהתארגנו על התערובת האהובה עלינו - ניגש למלאכת ההכנה.

הכנת העוף

אפשר לצלות עוף שלם או מנות. אני מעדיפה לצלות מנות - כרעיים שלמות או מפורקות לשוקיים (פולקע) וירכיים (משולש). חזה עוף הוא נתח יבש יותר שקצת פחות יתאים (אלא אם כן הוא בא עם כל העוף) ובכנפיים במילא אין כמעט מה לאכול, אז חבל להשקיע. אם אתם דווקא מאוהבי הכנפיים - יש לקצר את משך הצליה, פרטים בהמשך.

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. מערבבים את תערובת התבלינים עם 1/2 כוס שמן זית, חמאה מומסת או שומן אווז.
על הדרך אפשר להעשיר את התערובת בדבש או סילאן (גם מייפל יעבוד), סויה או טריאקי. לא חובה.

3. מורחים את נתחי העוף בתערובת התבלינים. מעסים היטב מכל הכיוונים (גם מתחת לעור). מסדרים בתבנית ונותנים לכל העסק להתבשם במשך כמה שעות (מינימום שעה ועד אפילו לילה שלם).

3. מרפדים תבנית בנייר אפיה, יוצקים לתוכה 1/4 כוס שמן זית ומפזרים כמה ענפי טימין ורוזמרין. מסדרים מעל את נתחי העוף המתובלים. מסביב לעוף מפזרים חצאי תפוחי אדמה שמצופים באותה תערובת תבלינים (אין צורך לקלוף את התפו"א, מניחים כשהצד החתוך כלפי מעלה).

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

4. כשהתנור חם מאוד - מכניסים לתוכו את התבנית למשך 15 דקות.

5. כעבור 15 דקות - הופכים את נתחי העוף, מברישים אותם בשומן והנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית, ומכניסים לתנור ל-15 דקות נוספות.

6. כעבור 15 דקות נוספות - הופכים חזרה את נתחי העוף ומברישים שוב, הופכים את תפוחי האדמה ומברישים גם אותם. מורידים את חום התנור לבינוני (180 מעלות). צולים כך במשך 30 דקות נוספות.

7. כעבור 30 דקות - הפלא מוכן. מעבירים לצלחת הגשה יפה, מצלמים, טועמים ומתמוגגים.

8. משך הצליה לכנפיים: 10 דקות צד אחד, 10 דקות צד שני, 20 דקות בחום נמוך יותר. על תפוחי האדמה נוותר במקרה כזה, או נשאיר בתנור עוד 20 דקות אחרי שנוציא את הכנפיים.

9. כשצולים עוף שלם: מעסים בתערובת התבלינים מבפנים ומבחוץ, כולל מתחת העור. מתחילים בצליה על צד אחד (כנף ימין למעלה) למשך 20 דקות,  הופכים לצד שני (כנף שמאל למעלה) למשך 20 דקות נוספות, ועוד 40-50 דקות (תלוי בגודל העוף) בחום נמוך יותר בתנוחה הרגילה (גב העוף כלפי מעלה). 

 

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

מחפשים מתכון לסלט שישלים את ההגשה? מה דעתכם על -
סלט ארטישוק כבוש או סלט קיצי ומרענן של מלפפונים ובזיליקום?

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  אתם מוזמנים להירשם כאן.

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת