addirimel - הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

כבר לא ילדונת - אינדירה חוגגת 25 שנה להיווסדה

25 שנות פעילות של מסעדה בתל אביב אינו דבר של מה בכך. תוסיפו על כך את העובדה שגם בשעות אחה"צ המאוחרות של שבת, מסעדת אינדירה הייתה בתפוסה מלאה - ותבינו שיש כאן אי של יציבות וקהל מעריצים למסעדה. לפני 25 שנה הייתי חיילת על סף שחרור בבסיס סגור אי שם בדרום הארץ, ופסגת הקולינריה שלי […]

עדי רימל - הפינוקים של עדי

12/03/2016


25 שנות פעילות של מסעדה בתל אביב אינו דבר של מה בכך. תוסיפו על כך את העובדה שגם בשעות אחה"צ המאוחרות של שבת, מסעדת אינדירה הייתה בתפוסה מלאה - ותבינו שיש כאן אי של יציבות וקהל מעריצים למסעדה.

לפני 25 שנה הייתי חיילת על סף שחרור בבסיס סגור אי שם בדרום הארץ, ופסגת הקולינריה שלי הסתכמה בשניצל השמנוני של שישי בבסיס ובפלאפל המיתולוגי של אופקים ששמו כבר פרח מזיכרוני. את מסעדת אינדירה יצא לי להכיר רק לפניי כ-8 שנים, והחוויה מאז זכורה לי לטובה. מאז היו לי עוד כמה ביקורים חוזרים, והפעם הוזמנתי לסקר את חגיגות 25 שנה בדגש על חג פורים המתקרב. לרגל החגיגות, המסעדה מעניקה 25 אחוז הנחה לחברי המועדון שלה, ואף מציעה לכלל הסועדים במהלך חודש מרץ, 25 מנות ב-25 שקלים (מלבד ימי שישי). שיא החגיגות יגיע במשתה פורימי בחג עצמו הכולל הופעות, מתנות, הפתעות ותפריט אכול כפי יכולתך, מעין משתה פורימי בסגנון הודי.
התפריט באינדירה ובכלל במסעדות הודיות, יכול להיות מבלבל למי שלא כל כך מתמצא בנבכי המטבח ההודי. לכל אובדי העצות אני ממליצה לא להסתבך וללכת על פלטה זוגית של ראשונות, שהיא גם גדולה, גם מגוונת ובעיקר טעימה מאד. יש לי רתיעה ממנות ראשונות מבוססות על בצק, אך כאן נהניתי מסמוסה ירקות מבצק עדין דמוי פירמידה הממולא בתפוחי אדמה וירקות.

סמוסה .אינדירה. צילום בועז לביא

יש גם מנה מצוינת של פקורה ירקות - ירקות מצופים בקמח עדשים ומטוגנים, שמומלץ לטבול אותם ברטבי הבית המעולים: רוטב הקוקוס, רוטב התמרהינדי והרוטב האלוהי של נענע כוסברה. עוד היו בפלטת הראשונות כנפי עוף מצופות עדינות, מונגדאל פאקורי הלא הוא הפלאפל ההודי העשוי מירקות מצופים בקמח חומוס, וטבעות בצל מצופות. את הראשונות ליווינו בנאן גבינה שהיה ענקי ונשלח לאריזה הביתה.

20160312_143303

במנות העיקריות יש שפע של מבחר לצמחונים כמו המלאי כופתה - מנה מתקתקה מצפון הודו של כופתאות ממולאות ירקות ואגוזים טחונים עם רוטב קרמי נפלא על בסיס אגוזי קשיו, עגבניות ושלל תבלינים. מנת המקגאולה- ירקות מעורבים בקרם עגבניות, היתה מאכזבת: מעט ירקות עם הרבה רוטב. מנות הפניר הזכורות לי מביקורים קודמים מומלצות יותר, בעיקר הפאלק פניר לחובבי הגבינה והתרד.

20160312_144345

מנות עוף ברטבים שונים ובטנדור, יש כאן בשפע. ואם גם אתם לא יכולים להחליט מה להזמין: עוף אפגני, רסמי זעפרני או טנדורי, מומלץ  להזמין מיקס גריל מעורב זוגי של מבחר מאכלי עוף מהטנדור עם קבב עסיסי עז טעמים. את העוף העדין והעסיסי כדאי ללוות באורז ביראני ששופע ירקות.

20160312_144317

לקינוח זכרתי לטובה את גולת הכותרת של הקינוחים ההודיים: גולאב ג'מון, כדורי הקרמל החמימים במי ורדים. הפעם הזמנתי מבחר מגלידות הבית המפתיעות בטעמי חלבה, צ'אי, שוקולד ואגוזי לוז וכמובן גלידת קולפי מיחדת.

גלידה באינדירה צילום דן פרץ

אז הפתעות זה דבר נהדר, במיוחד במסיבת פורים המתקרבת, אבל גם שמירה על הקיים, ותפריט מסורתי שלא משתנה (ויש לציין את אותם מלצרים ותיקים שמלווים את המקום במשך שנים) הם כנראה סגולה לאריכות ימים של מסעדה.

אינדירה, שאול המלך 4 תל אביב

צילומים: דן פרץ, בועז לביא