פּה גדול - הבלוג של Tamar Gaash

עוגת אגסים איטלקית

מתכון שעבר גיור קל, במקום גבינת מסקרפונה השתמשתי בגבינה לבנה למריחה, עוגה קלה כל כך להכנה ונהדרת מצרכים: כוס קמח כפית וחצי אבקת אפייה מעט מלח 1/4 כוס + כפית וחצי קורנפלור 3/4 כוס סוכר 3 ביצים כוס גבינת מסקרפונה (השתמשתי בגבינה לבנה למריחה של משק ביצרון אבל כל גבינה לבנה למריחה תתאים) 2 וחצי […]

Tamar Gaash

28/10/2017


מתכון שעבר גיור קל, במקום גבינת מסקרפונה השתמשתי בגבינה לבנה למריחה, עוגה קלה כל כך להכנה ונהדרת

מצרכים:
כוס קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
מעט מלח
1/4 כוס + כפית וחצי קורנפלור
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
כוס גבינת מסקרפונה (השתמשתי בגבינה לבנה למריחה של משק ביצרון אבל כל גבינה לבנה למריחה תתאים)
2 וחצי כפות שמן רגיל
3-4 אגסים - אגס אחד חתוך לקוביות והשאר לפרוסות דקות - אין צורך לקלף את הקליפה
2 כפות סוכר
אבקת סוכר לפידור
תבנית עגולה בקוטר 22/23 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

הכנה:
בקערה אחת מערבלים בעזרת מיקסר ידני ביצים וסוכר עד שמתקבלת בלילה תפוחה, מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבל עד שהבלילה חלקה, מוסיפים את השמן ומערבבים שוב
בקערה שנייה מערבבים בכף עץ קמח, אבקת אפייה , קורנפלור, מלח ומוסיפים לבלילת הביצים מערבבים מעט עם כף עץ, מוסיפים את קוביות האגס ומערבבים רק עד אשר הקמח נטמע בתערובת
שופכים את העיסה לתבנית, מיישרים עם מרית את פני העיסה ומפזרים את פרוסות האגסים
מפזרים שתי כפות סוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 לאפייה של כ50 דקות
כשהעוגה מצטננת מפדרים באבקת סוכר
*ניתן להחליף את האגסים בתפוחי עץ

עוגת אגסים
עוגת אגסים2פרוסת אגסים