zila - הבלוג של הבלוג של צילה

הקסם שבכוסמת

הזכרון הראשון שלי מתבשיל הכוסמת שהיה נרקח במטבח הוא - רק שלא יגישו לי את הדבר המוזר הזה. בבכוסמת אין שום דבר מזמין - הצבע החום לא נראה בכלל כמזמין לאכילה הצורה המוזרה שלה נראית כאילו נלקחה מעולם אחר המרקם שלה לא נחמד וזה בלשון המעטה במשך הרבה מאוד שנים פשוט סרבי לנסות ולתת לה […]

הבלוג של צילה

20/11/2015


0

הזכרון הראשון שלי מתבשיל הכוסמת שהיה נרקח במטבח הוא - רק שלא יגישו לי את הדבר המוזר הזה.

בבכוסמת אין שום דבר מזמין -

הצבע החום לא נראה בכלל כמזמין לאכילה

הצורה המוזרה שלה נראית כאילו נלקחה מעולם אחר

המרקם שלה לא נחמד וזה בלשון המעטה

במשך הרבה מאוד שנים פשוט סרבי לנסות ולתת לה הזדמנות והו הרבה מאכלים כאלה שרק בבגרותתי הסכמתי לנסו ואז גיליתי את הקסם שנמצא בהם.

בנתיים תכינו על השייש :

מחבת ושני סירים

במחבת שימו 2 כפות שמן ובצל גדול מאוד גדול פרוס דק ובלי לבזבז זמן כבר שימו על הגז וטגנו אותו.

בסיר אחד שימו 2 כוסות כוסמת שטופה כפית ממלח ופלפל ו 3 כוסות מים והביאו לרתיחה. רתח ? שימו אש נמוכה ובשלו כ 1/4 שעה, ערבבו מיד פעם בידקו אם היא הרככה- לא התרככה וצריך להוסיף מים ? הוסיפו בכל פעם כ 1/4 כוס עד שהכוסמת מתרככת.

סיר נוסף הרתיחו מים ובשלו אריזה קטנה של איטריות רחבות ובשלו לפני ההוראות ולסנן.

הכל מוכן ? זה הזמן להרכיב אתת המנה. פשוט מאוד שימו את כל הבצל המטוגן בסר הכוסמת וערבבו היטב ואז הוסיפו את האיטריות.

זההו. זו התורה כולה וטעים !