פּה גדול - הבלוג של Tamar Gaash

עוגת בננות בציפוי שטרויזל* קינמון

*שטרויזל - ציפוי פירורי שמקורו במטבח הגרמני אם פעם אכתוב ספר על עוגות זה יהיה על עוגות בננות.. כל כך אוהבת, רוב המתכונים אותו דבר אבל הגיוונים - המון.... עוגת בננות בציפוי שטרויזל (פירורים) קינמון לציפוי הפירורים: בקערית קטנה חצי כוס סוכר כפית קינמון שתי כפות קמח 30 ג חמאה לרסק בעזרת מזלג את המרכיבים […]

Tamar Gaash

30/09/2017


*שטרויזל - ציפוי פירורי שמקורו במטבח הגרמני

אם פעם אכתוב ספר על עוגות זה יהיה על עוגות בננות.. כל כך אוהבת, רוב המתכונים אותו דבר אבל הגיוונים - המון....

עוגת בננות בציפוי שטרויזל (פירורים) קינמון

לציפוי הפירורים:
בקערית קטנה
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
שתי כפות קמח
30 ג חמאה
לרסק בעזרת מזלג את המרכיבים עד שנוצר מרקם של חול רטוב, אפשר למולל גם עם האצבעות

תבנית אפייה של אינגליש קייק מאורכת (לא חד פעמית) מרופדת בנייר אפייה
מחממים תנור לחום של175 מעלות

לעוגה:
שתי בננות גדולות או שלוש קטנות בשלות מאד
כוס וחצי קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפייה
שני שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן רגיל
שתי ביצים
שליש כוס חלב
רבע כוס פתיתי שיבולת שועל
חצי כפית מלח

בקערה מס 1
מרסקים את הבננות למחית, מוסיפים חלב, ביצים, שמן מערבבים לעיסה חלקה

בקערה מספר 2
מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ומלח

את תוכן קערה מס 2 מוסיפים לקערה מס' 1 ומערבבים רק עד שאחיד
שופכים מחצית מהבלילה לתבנית העוגה, מפזרים חצי מכמות השטרויל על הבלילה, שופכים את שאר הבלילה ומפזרים את מה שנותר מהשטרויזל למעלה
אופים כ50 דקות

*אם קניתם בננות ואין להם דורש, במקום לזרוק לפח אפשר להכניס לשקית ניילון ולשים במקפיא.
כשרוצים לאפות עוגת בננות מפשירים את הבננות שבמקפיא הופכות למשחתיות והיישר לקערה

Banana cake

עוגת בננות רוחב