אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

עוגת שוקולד אלוהית

עוגת שוקולד אלוהית - כשמה כן היא! עוגת שוקולד עשירה מאוד, כזאת שתמיד מצליחה וקוצרת מחמאות!

אלונה זוהר

17/11/2013


שוקולד לבלוג

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה להיות קונדיטורית. עם השנים זה רק התחזק. במיוחד שהתחילו תוכניות הבישול בטלוויזיה. המקצוע היה נראה זוהר, סקסי, כזה של סלבס, כזה שיש בצידו הרבה אהבה.

אחרי 10 שנים של עבודה כמעצבת גרפית, החלטתי להגשים את חלומי. למדתי קונדיטוריה (והייתי תלמידה טובה). נהניתי מכל ערבול, מכל לישה, מכל הקצפה כמו ילדה קטנה. ההתעסקות בחומרי הגלם, בשוקולד, בבצק הרך ובקרמים גרמו לי להבין שאני רוצה את זה יותר מהכל.

עם סיום לימודי, פתחתי את הקונדיטוריה "אלונה המתוקה" ואפיתי שם מבוקר עד ערב. אט אט הבנתי שזה לא כ"כ זוהר ולא כ"כ סקסי ואני בעצם לא כ"כ אוהבת את זה...

מאז למעשה הפסקתי לאפות.

יש לי ספרון עם מתכונים עב כרס, שכולם ככולם מתכונים מעולים של קונדיטורים גדולים, של מורים שלמדו את המקצוע בגרמניה, של אנשים עם הרבה ניסיון וידע. עם כל זאת אני חוזרת למקורות. אני נהנית לאפות עוגות של פעם, נהנית להכין עוגות שהמתכונים עוברים מפה לאוזן, עוגות שלא מכינים בקונדיטוריות כי הן לא מספיק סקסיות והגימור שלהן לא וואו. אבל אין שני להן. אלו עוגות שנמדדות בכוסות ולא בגרמים, הלישה של הבצק היא לא תורה שלמה וכל אופה מתחילה תוכל להתמודד עם הכנתה.

אט אט אני חוזרת לאפות אבל, רק מתכונים של פעם, כאלה שהדף הצהיב והתלכלך ומריח בריחות וניל, מי הדרים ושוקולד ויש עליו עקבות של טיפות שמן, מתכונים שקיבלו את שמות בעליהם (עוגה רבקה, עוגיות אסתר).

עוגת השוקולד המדהימה (שאינני זוכרת מהיכן נלקחה לדעתי מעיתון הורים וילדים לפני כ-15 שנה) היא אלוהית. היא רכה, היא נימוכה והיא קלה להכנה ובכל פעם שהכנתי אותה היא עברה הלאה...

להמיס בסיר קטן על הגז:

1 כוס חלב

4 כפות קקאו

200 גרם שוקולד מריר

1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר.

אחרי שהכל נמס להוסיף לסיר:

1 חמאה/מחמאה (200 גרם)

5 חלמונים

ברנדי/תמצית רום.

לפי המתכון המקורי מורידים 1/3 ממה שיש בסיר ושמים בצד לקרם שנשפוך על העוגה לאחר שיצאה מהתנור. ל- 2/3 הנותרים מוסיפים 1 כוס קמח תופח.

אני לא מורידה את ה- 1/3 אלא מוסיפה לכל הבלילה 1 כוס קמח תופח.

להקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב. לאחד את 2 הבלילות בתנועות קיפול.

לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה - 40 דקות או עד שהיא מוכנה.

אם מכינים לפי הדרך שלי: אחרי שהעוגה מוכנה, להכין גאנאש (1 שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד מריר להמיס במיקרו ולערבב שלא יהיו גושים) לשפוך על העוגה ולטרוףףףףף.

נהדרת כעוגת יום הולדת לילדים, נהדרת למבוגרים, עוגה מנחמת.

בואו איתי, למטבח שלי ונכין ביחד את העוגה האלוהית, ואל תשכחו להרשם כמנויים בערוץ היוטיוב החדש שלי: