picanteria - הבלוג של כרמל מילנר-סער

מתכון מנצח לבראוניז

קבלו את הגרסה שלי לבראוניז. נימוחים, פריכים ותמיד מנצחים.

כרמל מילנר-סער

03/11/2017


הקינוח השוקולדי והכל כך מתוק הזה הקרוי בעברית: "חומיות", קיים בכל כך הרבה גרסאות. לאחרונה, פיתחתי גרסה משלי. יש בה כמה וכמה שלבים, אך הטרחה הלא גדולה שווה את ההנאה הבלתי נגמרת. קבלו מתכון פשוט לבראוניז נימוחים, רכים ופריכים שמסבים עונג גדול למי שמכין/ה אותם ויותר מכך, למי שאוכל/ת אותם.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

הבראוניז של כרמל

תבנית מרובעת חד פעמית/ מזכוכית עמידה בחום- 20X20 ס"מ

המרכיבים:

100 גרם חמאה רכה (מתוכה מעט חמאה לשימון התבנית)

200 גרם שוקולד מריר איכותי

3/4 כוס קמח לבן

1/4 כוס קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס סוכר לבן

2 ביצים גדולות

2 כפיות תמצית וניל איכותית

שוקולד זה החיים צלמת: כרמל מילנר-סער

שוקולד זה החיים צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל180 מעלות.

2. משמנים את התבנית עם מעט חמאה רכה ומניחים עליה נייר אפייה (השוליים יבלטו החוצה מהתבנית).

3. מכניסים לקערה עמידה בחום את החמאה הרכה, השוקולד והקקאו.

4. מרתיחים סיר עם מים וכשהם מגיעים לרתיחה, מניחים מעל הסיר את הקערה, מנמיכים את הגז מעט ומערבבים את המרכיבים שבקערה עד להמסה שלהם והיווצרות מרקם אחיד.

5. מערבבים בקערה נוספת קמח, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד.

6. באמצעות מיקסר, מקציפים ביחד את הסוכר, הביצים ותמצית הווניל, במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה (כ-5 דקות).

תוך כדי תנועה צלמת: כרמל מילנר-סער

תוך כדי תנועה צלמת: כרמל מילנר-סער

7. מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב לכ-2 דקות. לאחר מכן, מוסיפים גם את תערובת הקמח ומערבבים לעוד כ-3 דקות עד שהכל הופך לתערובת אחידה.

8. מעבירים את הבלילה שנוצרה לתוך התבנית עם נייר האפייה, מיישרים אותה מכל הצדדים באמצעות מרית.

9. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא יבש, עם מעט פירורים לחים בלבד.

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

10. מכבים את התנור אך משאירים בתוכו את התבנית למשך רבע שעה (עם דלת סגורה).

10. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים בחוץ.

11. לאחר שהתבנית מתקררת, מומלץ לחתוך את הבראוניז לקוביות ולשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך 3 ימים (מעבר לכך, יש להכניס למקרר).

 

בתיאבון צלמת: כרמל מילנר-סער

בתיאבון צלמת: כרמל מילנר-סער

בתיאבון וסופשבוע מתוק במיוחד!

כרמל.