זכרונות מהמטבח - הבלוג של חנה עגיב

בירה ונשירה

מה יותר ישראלי מבירה צוננת ופרוסת לחם טובה?! קבלו מתכון ללחם בירה

חנה עגיב

05/05/2019


שדות החיטה מסמלים עבורי את ארץ ישראל הטובה ואת תחילת העצמאות של מדינת ישראל. שם בשדות החיטה התחלנו, מהם אכלנו לחם, צמחנו וגדלנו והפכנו למה שאנחנו היום מעצמה משגשגת במזרח התיכון אותי זה מרגש. יום העצמאות זה- מנגל, חברים ,צחוקים ,שירה וכמובן בירה.  אין כמו מפגש חברים אמיתי שמלווה בבירה צוננת וטובה .

אצלנו ברוזליה מוזגים ושותים את הבירות המצויינות הישראליות של בזלת שמגיעות אלינו מרמת הגולן. ואחת מהבירות הטובות שלהם היא בירה חיטה כמובן.

לחם בירה

16406697_1228223020600602_5529368222439972766_n

במתכון הזה בחרתי להחליף את הנוזלים  בבירת חיטה . הבירה נותנת ללחם ארומה ועומק מיוחד.

המתכון לכיכר אחת.

80373440-a17f-45fe-8179-8eda40d77a6f

חומרים-

בירה חיטה של בזלת 330 מ"ל

500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים

חצי כף דבש

חופן פשתן

10 גרם מלח

7f548b96-27bb-4116-b4da-00f40c22582f

אופן ההכנה

בקערת מיקסר שמים את הבירה
הקמח המחמצת והדבש .
ממסים את השמרים במעט מים ומוסיפים לקערה
לשים 7 דקות
מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות.

אוספים את הבצק ומניחים להתפחה  של שעה.
יוצרים צורה של כיכר ומתפיחים חצי שעה נוספת
עד שהכיכר מכפילה את הגודל שלה.

16797196_10208090270766580_3748212707123484557_o

מחממים תנור ל200 מעלות
חורצים עם סכין חדה כמה פסים על הכיכר. מכניסים את התבנית לתנור רק שהתנור כבר חם
והגיע לטמפרטורה. אופים 10 דקות.
מורידים לחום של  180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
מצננים היטב וחוגגים.

חג עצמאות שמח.
ואל תשכחו לשלוח לי תמונות של הלחמים שהכנתם.