פּה גדול - הבלוג של Tamar Gaash

לחם מסלק עם דבש, אגוזים וטימין

כן, לחם מסלק, עם צבע וטעם נהדרים, קרום פריך ואם מורחים חמאה בנדיבות - מתאים לקפה אחרי שנת צהריים של יום שישי (בדיוק מה שקרה כאן עכשיו) חברת סנפרוסט הוציאה לשוק מוצר חדש: סלק שלם, קלוף ומבושל, מוציאים מהמקפיא ומתחילים להכין. ללחם הסלק אפילו לא חיכיתי שהסלק יפשיר, גיררתי אותו קפוא על המגררת והנה המתכון […]

Tamar Gaash

09/06/2017


כן, לחם מסלק, עם צבע וטעם נהדרים, קרום פריך ואם מורחים חמאה בנדיבות - מתאים לקפה אחרי שנת צהריים של יום שישי (בדיוק מה שקרה כאן עכשיו)
חברת סנפרוסט הוציאה לשוק מוצר חדש: סלק שלם, קלוף ומבושל, מוציאים מהמקפיא ומתחילים להכין. ללחם הסלק אפילו לא חיכיתי שהסלק יפשיר, גיררתי אותו קפוא על המגררת

והנה המתכון ללחם סלק עם דבש, אגוזים וטימין
* הכמות קטנה והספיקה לי לתבנית אפייה מאורכת קטנה (לא חד פעמית) - יצאה כיכר לחם אחת קטנה

2 וחצי כוסות קמח רגיל
2 כפיות שמרים יבשים
רבע כוס מים פושרים
כף סוכר/דבש
כפית מלח
סלק אחד גדול מגורר - אם משתמשים בסלק טרי יש לקלוף אותו ולבשל במים עד שמתרכך (לא יותר מידי)
2 כפות שמן זית
חצי כוס חלב
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס
חופן עלעלי טימין טריים או יבשים
מעט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)

ממיסים את השמרים + כף סוכר ברבע כוס מים, מערבבים עד שנמסים ומניחים בצד עד שמעלים מעט קצף

בקערת המיקסר (מיקסר עומד) עם קרס הלישה שמים את הקמח, מלח ואגוז המוסקט ומערבבים כדקה
מוסיפים את הסלק המגורר ומערבבים כך שכל הסלק יצופה בקמח ולא יהיו גושים
מוסיפים את הדבש, השמרים המומסים והחלב, שמן הזית ומערבלים כ8-10 דקות על מהירות לא גבוהה עד אשר נוצר בצק רך ואחיד בצבע סגול
מוסיפים את האגוזים הקצוצים ואת עלעלי הטימין ומערבבים בכף עץ עד אשר נטמעים בבצק
מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים להתפחה
הבצק די רך ודביק על כן הכי נוח להעביר אותו לאפייה בתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית) משומנת בתרסיס שמן או מרופדת בנייר אפייה

מחממים תנור לחום של 175-180 מעלות ואופים כ50 דקות
מוציאים את הלחם מהתנור ומהתבנית ומניחים לו להתקרר על גבי רשת אפייה

*המוצר נשלח אלי להתנסות

לחם סלק קרובלחם סלק שלםלחם סלק 1לחם סלק 2