המטבח של דיתי - הבלוג של עידית כהן ברגר

עוף עסיסי ממולא אורז ובשר לחג שמח במיוחד בתוספת סלט סלק בריא

מנה עסיסית, מרשימה ומלאה בכל טוב – אורז, בשר טחון ותבלינים במעטה עוף מתובל וטעים שתגרום לכולם לדלג מעונג בכל ביס ולשבוע גם בפסח בין מצה למצה

עידית כהן ברגר

15/03/2017


20170307_070117_s

פסח ואני זה ממש "שונאים, סיפור אהבה". אוהבת כל כך את הבית המבריק, סילוק הזבל שצברנו במהלך השנה מהבית ומהלב, ניקוי הפינות הנעלמות וגם את המחשבה לאכול שוב  את האוכל הייחודי של פסח. יש מנות שמוגשות אצלנו כל שנה ועוף ממולא נכנס למגוון המכובד הזה כבר לפני מספר שנים.

יחד עם זאת כחודש וחצי לפני סדר הפסח הבית נכנס לכוננות. המשפחה שלי יודעת שדף המשימות יושלם עד לפני ליל הסדר ושאף אחד לא יברח. אין פסח ללא ויכוחים על תכולת הדף אבל אני שולטת ביד רמה על הביצוע...

חלק מהנושאים לדיון הוא תפריט הסדר המתקיים בקביעות אצל הוריי. אני עוסקת בצמצום מספר המנות שאמי מתכננת למספר שפוי וגם אז אפשר לארח לפחות עוד משפחה נוספת.

אז למה בחרתי דווקא עוף ממולא? בעיקר כי משנה לשנה הצלחתי לשדרג אותו עד שהפך למעדן של ממש וכל מי שטועם ממנו מלקק את האצבעות ואני מתמוגגת. חוץ מזה, בגלל שאני באה ממשפחה שומרת כשרות ומסורת, הרי שעיקר התזונה שלנו בפסח מתבססת על מצות, ביצים ושמן כך שכל מנה טעימה ומשביעה כמו העוף מיד מאומצת והופכת להיות מסורת לשנים הבאות, והפעם החלטתי להוסיף לו גם סלט סלק בריא בצד, בגלל שקיבלתי את המולטי טאלנט של בוש להתנסות. ואיך אנסח זאת בעדינות? חוויה!

אם יש משהו שאני אוהבת לנסות אלו כלים ומוצרים חדשים. קצצתי במהירות ובקלות כמות גדולה של ירקות בלי ללכלך כלים נוספים, הכנתי בדקה וחצי את סלט הסלק האהוב עלי ביותר תוך שימוש באביזר מדהים לחיתוך קוביות (הברקה!) ואפילו מסחטה חשמלית שעושה את החיים קלים, והראש כבר עובד כי יש עוד הרבה שימושים למכשיר.

אז איך מכינים את העוף הממולא הטעים ופריך? מתכון והנחיות מדויקות לפניכם:

מצרכים לעוף ממולא:

מכינים ומשמנים קלות סיר חרס או שקית קוקי

עוף שלם מרוקן מתוכן (מזמינה מהקצב מראש ומגיע נפלא!)

2 כוסות אורז לבן

2 כוסות מים

כחצי קילו בשר טחון (אפשר פחות, אני אוהבת עמוס בשר)

2 בצלים גדולים או 3 בינוניים

1/4 כוס שמן לטיגון

כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור, כמון, חוויאג' מרק ובהרט

כפית אבקת מרק עוף

5 שיני שום קלופות

כמה גבעולי פטרוזיליה או כוסברה – מה שאוהבים

חצי שקית צנוברים

מצרכים למשרה עוף:

שליש כוס שמן זית

2 כפות סילאן (אפשר דבש)

קמצוץ פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מרוקאית

1/2 כפית מלח

כף שטוחה אבקת מרק עוף

2-3 קוביות שום קפוא דורות

קוביה פטרוזיליה או כוסברה קפואה דורות

מעט אבקת צ'ילי –אם רוצים פיקנטיות

במועדים שאינם פסח :להוסיף 2-3 כפות סויה או טריאקי.

איך מכינים?

מערבבים את חומרי המשרה היטב ומורחים על העוף מבפנים ומבחוץ. מניחים לעוף לנוח לילה שלם לספיגת טעמים.

משרים אורז לחצי שעה במים. במקביל, משתמשים בקוצץ של המולטי טאלנט לקיצוץ של הבצל, הפטרוזיליה/ כוסברה ושיני השום. הקערה גדולה מאוד ויכולה להכיל כמות גדולה של חומרים כך שתוכלו להכין את חומרי הגלם ליותר מעוף אחד בבת אחת!

20170306_180454_s

מטגנים את תערובת הבצל עד להזהבה.

מוסיפים בשר טחון ומפוררים עד לשינוי צבע. להוסיף אורז ותיבול למעט הצנוברים ולערבב מעט. מוסיפים צנוברים ומים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות (עד שתראו שהמים נעלמים והאורז עדיין מעט קשה).

20170306_182548_s

חשוב! הניחו לתערובת הבשר והאורז להתקרר וכך לא ייקרע העוף כשתמלאו אותו.

מניחים מעט מהמילוי על קרקעית סיר החרס. מניחים מעל התערובת את העוף כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.

ממלאים את העוף במלית האורז- שימו לב לא לדחוס מאד את העוף מאחר והאורז מתנפח.

סוגרים באמצעות שני קיסמים בצורת שתי וערב את פתח העוף.

20170306_212138_s

שופכים את המשרה שנותר על העוף הממולא (אמורות להיות בערך 3 כפות של מישרה).

מכניסים שיני שום לתוך העור או בצדדים.

מכניסים לתנור ב-180 מעלות לכשעה וחצי  בסיר חרס סגור.

 אפשרי גם בשקית קוקי מחוררת אך אז יש להוציא את העוף מהשקית ולשים אותו להשחמה כרבע שעה נוספת ללא רוטב.

20170307_065212_s

מצרכים לסלט סלק בריא:

20170306_184756_s

3 סלקים גדולים (בשרינק)

חצי כפית מלח

מעט כמון

כף שמן

קמצוץ סוכר

לימון שלם סחוט

מעט עלי כוסברה /פטרוזיליה לפי טעמכם

20170306_182247_s

איך מכינים?

קוצצים סלקים לקוביות (למולטי טאלנט סכין מיוחד לקוביות החותך בצורה מדויקת וברורה ולא מועך את הסלק העדין), מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. החיתוך של הירקות במכשיר הזה היה קליל, פשוט ומדויק כך שהעוף והסלט היו מוכנים במהירות ובקלות.

טעים יותר אחרי כמה שעות.

הריח שמתפזר בבית בעת בישול העוף פשוט מעורר תיאבון. ממתינה כבר לחג.