foodis - הבלוג של עידן דלל

רעבים לקצת איטליה? פסטה ברבע שעה > תרשמו מתכון

פסטה פוטנסקה בתרגום חופשי היא פסטה בסגנון הזונה. קיימות גרסאות רבות לסיבת השם אך בשורה התחתונה כולן עוסקות באותו דבר: פסטה מהירה, טעימה ומזינה שמכינים בציק צק. הפסטה המקורית שמבוססת על עגבניות, שום, אנשובי צלפים וזיתים כולנו מכירים אבל ל-Foodis יש איזה טויסט קטן שעובד מצויין... מי שלא אוהב אנשובי, אני מציע לנסות לפחות פעם […]

עידן דלל

29/01/2015


פסטה פוטנסקה בתרגום חופשי היא פסטה בסגנון הזונה.

קיימות גרסאות רבות לסיבת השם אך בשורה התחתונה כולן עוסקות באותו דבר: פסטה מהירה, טעימה ומזינה שמכינים בציק צק.

הפסטה המקורית שמבוססת על עגבניות, שום, אנשובי צלפים וזיתים כולנו מכירים אבל ל-Foodis יש איזה טויסט קטן שעובד מצויין...

מי שלא אוהב אנשובי, אני מציע לנסות לפחות פעם אחת. האנשובי מאבד את האופי הימי שלו ומקבל טעם נהדר של אגוזים. שווה!

אז עם מתכון מצויין וזמן הכנה קצר (רבע שעה כולל הכל) אין לי ספק שאת הפסטה הזו אתם בטוח תשמרו ברשימת המתכונים שלכם.

 

רעבים לקצת איטליה?   פסטה ברבע שעה, תרשמו מתכון.

איך מכינים?

רכיבים  (ל- 4-6 אנשים):

*כדאי להכין את כל המצרכים מראש היות והבישול מהיר.

1 חבילת פסטה מסוג ספגטי (500 גרם)

1/3 כוס שמן זית (זה אולי נשמע הרבה אבל זה בסיס הרוטב)

6 פילה אנשובי

4 שיני שום כתושות (למי שאוהב אפשר יותר)

1 קופסאת שימורים גדולה (800 גרם) של קוביות עגבניות מסוננת.

1 כפית צ'ילי גרוס

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שקדים (עדיף מולבנים) קצוצים

1.
לוקחים מחבת רחבה יחסית שופכים לתוכה את השקדים הקצוצים ומחממים אותם תחת אש בינונית תוך כדי ערבוב כדי שלא ישרפו. החימום יוציא מהם את השמנים ויפתח אותם מעט.

בנתיים עד שהם מתחממים, מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח ומעט שמן. כשהמים רותחים בפראות מכניסים חבילת פסטה מסוג ספגטי.

לאחר שסיימנו עם המים והפסטה אפשר להוריד את השקדים מהאש ולהעביר אותם לקערה קטנה. נחזור אליהם בהמשך.

2.

מעבירים את המחבת לאש גבוהה ומוזגים את שמן הזית למחבת. מחכים כמה שניות שיתחמם ומטגנים בו את האנשובי ואת הצ'ילי.

לאחר שהאנשובי נמס מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כמה שניות כדי שלא ישרף. מכניסים את העגבניות, כף אחת של הפטרוזיליה הקצוצה ו- 3/4 מכמות השקדים.

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב עד שהפסטה מוכנה.

כשהפסטה מוכנה (אל דנטה) מאחדים בין הרוטב הנהדר הזה לפסטה. מערבבים טוב ומגישים.

5.

מפזרים מעל כל מנה מעט מהפטרוזיליה והשקדים שנותרו בצד מגרדים מעל פרמזן בנדיבות וטורפים!

6.

בתאבון

 

אהבתם? עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק ל-  Foodis  בפייסבוק <<< לחצו על הלינק.

Snap 2015-01-29 at 10.43.20