thinkingfoods - הבלוג של מחשבות על אוכל

מרק אדיר ליום סגריר

מרק צהוב לקוסקוס, פשוט פשוט והכי ביתי שיש, כתוספת או כמרק בפני עצמו

מחשבות על אוכל

29/12/2016


לאנצ' טיים איז היר!
ואני מתחמשת לקראת יום קריר
עם מרק צהוב לקוסקוס מסעיר

15724807_735820929909131_730209300267484807_o

פשוט פשוט והכי ביתי שיש

 

מה צריך?
2 גזר
2 תפוחי אדמה
1 בצל לבן
1 קישוא גדול
חתיכת דלעה בינונית
2 גבעולי סלרי עלים
רבע חבילה כוסברה
1 כף שטוחה כורכום
מלח
פלפל

מקלפים את הגזר, הבצל, הדלעת ותפוחי האדמה. קוצצים את הקישואים, תפוחי האדמה והדלעת לקוביות לא גדולות מדי ולא קטנות מדי. את הבצל מקלפים וחותכים לרבעים ואת הגזר לפרוסות. את גבעולי הסלרי חותכים וקוצצים גס, כולל העלים. את הכוסברה משאירים לסוף. בסיר סטנדרטי מטגנים את כל הירקות בשמן חוץ מהסלרי במשך עשר דקות. מוסיפים כף שטוחה של כורכום, מלח ופלפל. ומים עד לכיסוי הירקות או עד שלושתרבע מגובה הסיר ומערבבים. מוסיפים את הסלרי שקצצנו ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש. טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, אפשר גם פחות לממהרים. אם כל הירקות רכים זה מוכן. בסוף הבישול טועמים שוב ובודקים אם חסר מלח. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים. מערבבים ואוכלים או כמרק או כתוספת לקוסקוס.

בתיאבון

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com