פּה גדול - הבלוג של Tamar Gaash

עוגת גבינה לימונית משויישת

עוגת גבינה לימונית אבל הפעם עם פסי צבע משויישים שמוסיפים טעם וצבע אפשר להכין את העוגה עם תחתית מביסקויטים טחונים + רבע כוס סוכר ו30 ג חמאה מומסת ולהדק לתבנית בשכבה אחידה, אפשר גם בלי, כאן העוגה היא ללא תחתית תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה מחממים תנור לחום של 170 מעלות לתערובת […]

Tamar Gaash

29/04/2017


עוגת גבינה לימונית אבל הפעם עם פסי צבע משויישים שמוסיפים טעם וצבע
אפשר להכין את העוגה עם תחתית מביסקויטים טחונים + רבע כוס סוכר ו30 ג חמאה מומסת ולהדק לתבנית בשכבה אחידה, אפשר גם בלי, כאן העוגה היא ללא תחתית

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות

לתערובת הגבינה
700 ג גבינה לבנה רגילה
גביע שמנת חמוצה
3 ביצים שלמות
2 חלמונים
כוס ורבע סוכר
2 כפיות תמצית וניל
כף קליפת לימון מגוררת
3/4 כוס מיץ לימון
2 כפות קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה

1/4 כוס פירות יער טחונים במעבד המזון יחד עם רבע כוס סוכר, ניתן להשתמש בפירות יער קפואים (מופשרים) מאיזה סוג שאוהבים או בפירות טריים
לטחון במעבד המזון למחית ואם רוצים רוטב חלק מעבירים את המחית דרך מסננת, לא סיננתי

בקערה גדולה טורפים את כל החומרים לתערובת הגבינה, אפשר במטרפה ידנית או במיקסר
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר האפייה, שופכים מעל את פירות היער המרוסקים ובעזרת שיפוד או מזלג מקשקשים קלות כך שיווצרו פסים משויישים
אופים שעה-שעה ו10 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
משאירים את העוגה בתנור המכובה 45 דקות
מוציאים מהתנור, מחכים 15 דקות ומעבירים סכין חדה בין העוגה לתבנית
כשהעוגה מצטננת מכניסים למקרר ומחכים לפחות 6 שעות לפני שפורסים
כדרכן של עוגות גבינה היא צונחת...אבל הטעם כמובן לא נפגם

שבת שלום

Cheese cakeעוגת גבינהשושנה