meturlelet - הבלוג של Fanny Rabinovich

פאי רועים צמחוני

פאי רועים מפטריות ועדשים כתומות בציפוי מחית בטטה לארוחה בריאה ומנחמת ואופציה לטבעון המנה

Fanny Rabinovich

08/09/2019


פאי רועים צמחוני. צילום: פני רבינוביץ

שנה חלפה מאז שהיורשת החלה להיות צמחונית מה שדורש ממני להיות יצירתית יותר במטבח. לשמחתי משלוח שקיבלתי ממרינה פטריות הגליל עם ארגז גדוש ירקות טריים, נקיים וארוזים היווה השראה למנה הזו. אפילו אני הקרניבורית אכלתי בתאווה מנה מפאי הרועים המשודרג הזה וכלל לא הרגשתי בחסרונו של הבשר. המתכון מבוסס על מספר מתכונים מהרשת.

פאי רועים צמחוני. צילום פני רבינוביץ

פאי רועים צמחוני:

המצרכים:

למחית בטטה:

1.25 קילו בטטה (כשלוש חבילות בטטה מרינה)

חצי כוס (125 מ"ל) חלב או שמנת לבישול או חלב שקדים ללא תוספת סוכר לגרסה טבעונית

25 גרם חמאה או תחליף חמאה לגרסה טבעונית

150 גרם גבינת צ'דר מגוררת או תחליף טבעוני לצ'דר

למלית:

1 בצל סגול קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

1 מקל סלרי קצוץ דק

1 קופסה פטריות פורטבלו מרינה קצוצות דק

1.5 כוסות עדשים כתומות

2 פחיות שימורים (800 גרם) עגבניות חתוכות דק

2 כוסות (500 מ"ל) ציר ירקות או מים

1 כף רסק עגבניות

2 כפות רוטב סויה

1 כף תערובת עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום)

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מניחים בסיר עם מים רותחים ומבשלים למשך כ-20 דקות או עד שהבטטות רכות ומעיכות.

בזמן שהבטטות מתבשלות מכינים את המלית. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מטגנים את הבצל במשך כמספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את השום, הסלרי והפטריות ומבשלים במשך כחמש דקות עד שכל הנוזלים שהופרשו מהפטריות התאדו.

שוטפים את העדשים ומוסיפים אותן יחד עם שאר החומרים למחבת (פרט למלח ופלפל השחור). מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים את המלית כ-25 דקות נוספות עד שהיא מסמיכה.

בזמן בישול המלית בודקים אם הבטטות מוכנות. אם הבטטות רכות, מכבים את האש, מסננים את המים ומחזירים לסיר. מוסיפים את החלב ומועכים את הבטטות עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים חמאה וגבינת צ'דר ומערבבים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם. משאירים בצד עד לשימוש.

מערבבים את תערובת העדשים ומוודאים שהיא לא נדבקה למחבת. בודקים שהרוטב סמיך וכהה יותר והעדשים רכות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

מעבירים את המלית לתבנית חרסינה או זכוכית משומנת מעליה מפזרים את מחית הבטטה בצורה שווה על המלית.

אופים את הפאי במשך 25 דקות. למחית בטטה פריכה יותר מעבירים לחמש דקות נוספות את התנור למצב גריל.

מגישים עם עשבי תיבול טריים מעל לצד סלט ירוק לארוחה מלאה.

הפאי נשמר עד 5 ימים בכלי אטום היטב במקרר.