פשוט בריא - הבלוג של הילה חן

אתגר ללא גלוטן וסוכר

כיצד אתגרתי את עצמי ליצור מתכונים ללא גלוטן וסוכר כתוצאה מהשפעת קבוצת וואטסאפ שאני קשורה אליה.

הילה חן

24/09/2015


אני חברה בקבוצת וואטסאפ עם עוד המון נשים מהממות שרובנו עברנו את סדנת "כל אחד יכול" אצל מיכל צפיר (המהממת בעצמה) ולאחרונה די נטשתי את הקבוצה מבחינת פעילות והיום חזרתי ....בגדול.... היה לי אתגר....
בשבועות האחרונים דובר בקבוצה (לפחות אני קוראת פעילה....) על הספר "בטן של חיטה" שמכון אברהמסון " משווק ושמדבר על חיים ללא גלוטן וללא סוכר...הקשבתי לשיחות ולשאלות שעלו שם והחלטתי... למה שלא אצור משהו מתוק ללא גלוטן וללא סוכר ובכך אסייע לחברותיי?
אז זה התחיל בערבוב מקרי של תמרים ובננה (שהם מתוק טבעי מצוין) ומשם הפלגתי לעוד מתכון ועוד אחד....והנה הם לפניכם.

רק חשוב לציין שבחלק מהמתכונים יש שיבולת שועל, מה שלפי הספר אינו נחשב גלוטן ואילו לחולי צליאק הוא אסור. בכל מקרה ניתן להמיר בקמח אחר (ראו במתכון )

חטיפי אנרגיה
מצרכים:
1. 200 גר' תמרים טחונים (באריזת ואקום
ללא סוכר)
בננה מרוסקת
50 גר' (פחות מרבע כוס) שמן קוקוס או זית
1 ביצה L טרופה

2. 1/2 כוס שיבולת שועל טחונה
1/2 כוס קמח שקדים
1 כפית א. אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. לטחון יחד את כל המרכיבים של 1 בבלנדר מוט או במעבד מזון
2. לערבב את 2 בקערית נפרדת ולאחד עם 1.

***להכניס לתבנית שקעים ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ-20-15 דקות.

עוגיות גרנולה
מצרכים:
1. 50 גר' שמן קוקוס (3 כפות)
50 מ"ל שמן זית
2 ביצים טרופות גודל L
4-3 כפות דבש
כפית תמצית וניל

2. 3 כוסות קמח שיבולת שועל טחונה (ניתן להמיר בקמח שקדים / טפיוקה)
2 כוסות קמח טף מנופה (המשמש לאינג'ירה של האתיופים)
1 כפית א. אפייה
קורט מלח

3. 2 חופנים אוכמניות יבשות+ מעט שקדים קצוצים
גס

אופן ההכנה:
1. לערבב את 1 במיקסר עם וו' גיטרה עד לאיחוד
2. לערבב את 2 בנפרד ואז להוסיף למיקסר לערבול קצר.
3. להוסיף את 3 לערבול קצר מאוד.

לוקחים מעט מהבצק מכדררים ומשטחים מעט ליצירת עוגייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לכ- 15 דק' עד להזהבת העוגיות.

לא נוגעים בהן עד לקירור מוחלט.

מאפינס בננות ותמרים
מצרכים
1. 300 גר' עיסת תמרים (בוואקום ללא סוכר)
2 בננות בשלות מרוסקות
ביצה טרופה
כפית תמצית וניל
2. 1/2 1 כוסות פצפוצי אורז מלא מרוסקים היטב
1/2 1 פתיתי קוקוס טחונים
1/2 כוס קמח טפיוקה
1 כפית א. אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
3. מעט שבבי שקדים לפיזור

אופן ההכנה
1. לערבב את 1 במעבד מזון עד לאיחוד ולהעביר לקערה גדולה.
2. לערבב את 2 בקערית נפרדת ולאחד עם תערובת הרטובים.
3. להעביר לתבניות מאפינס ולפזר מעל את שבבי השקדים. לאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דק' עד שקיסם הננעץ יוצא
יבש.

תיהנו ושיהיה בתיאבון.
הילה