יומן טיולים ברחבי הגלובוס - הבלוג של שלגית-טיולים חברתיים לחו"ל

הוי כנרת שלי! באמת שחלמתי חלום

נופים מדהימים ומסעדה חדשה בצל הכנרת

שלגית-טיולים חברתיים לחו"ל

10/02/2020


שירה של רחל המשוררת "ואולי לא היו הדברים מעולם" מתאר את געגועיה העזים לכנרת, לאחר עזיבתה לתל אביב.
ואני, כאן בעיר הגדולה תל אביב, הצפנתי לי לכיוון הכנרת לראות במה מדובר ואכן מצאתי נופים מדהימים וחוויות מרשימות 

חוף שלדג

על שפת הכנרת, מול הרי הגולן, נפתחה לא מזמן "אלטה", לאונג' דגים ופירות ים טריים ומובחרים מאגן הים התיכון. המקום מחבר בין אוכל, אלכוהול ואווירה לצד הנופים המדהימים של הכנרת והגולן 

את המסעדה הקימו שני אחים מהמושבה מנחמיה שבדרום עמק הירדן, נדב ונאור דיין.

המטבח משתמש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר למנות:
הדגים ופירות הים הם מהתוצרת הטובה ביותר בארץ-דגת הים התיכון
ירקות, פירות ועשבי תיבול מהתוצרת המקומית החקלאית של האזור
והגבינות האיכותיות מגיעות ממחלבת ברקנית בכפר יחזקאל.

תפריט היין מתבסס על יינות מרחבי אגן הים התיכון ואזורי היין הקלאסיים באירופה.

בין המנות המוגשות בתפריט ההרצה:
סלט קלמרי ובצל מדורה
סלט עשבים ודג נא
סיגר דג ים
טרטר טונה אדומה
סשימי דג ים
דניס שלם בעשן פחמים
מחבת ים ברוטב בר

אלטה

החזון העיצובי של המקום הוא שילוב של אוירה ים תיכונית בנגיעה טרופית, ונעשה שימוש רב בחומרים כמו עץ וזכוכית.
ולבסוף, איך אפשר לסיים ארוחה כזאת בלי קינוחים טעימים להפליא 

אלטה

איך מגיעים? צומת מושבת כנרת-חוף שלגד.

טלפון להזמנות: 04-8870040

לפרטים נוספים

.

המסעדה משתמשת בגבינות ממחלבת ברקנית בכפר יחזקאל, אז הלכתי גם לשם כדי לבדוק על מה מדובר.
את פני קיבלו קודם כל שני החמדמדים שאחראים על המקור של התוצרת

מחלבת ברקנית

אפשר להגיע לבקר במרכז המבקרים של המחלבה, להתפנק בארוחת בוקר מפנקת או פלטת גבינות ויין במהלך היום.
ויש גם אפשרות לאירוח קבוצות בתפריט משתנה.

מחלבת ברקנית

מחלבת ברקנית

זמני הביקור במרכז המבקרים של המחלבה:
ביום שישי בין השעות 10:00 ל-14:00 וביום שבת בין השעות 10:00 ל- 16:00
במשך שאר השבוע רצוי לתאם את הביקור בתיאום מראש.

טלפון: 050-4492799

לפרטים נוספים

.

אז למה אתם מחכים?

סעו גם אתם לנפוש בחופי הכנרת היפה שלנו!

.

 ♥לחצו להיות איתי בקשר ♥

לפרטים נוספים: טיולי שלגית ברחבי הגלובוס