מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת - הבלוג של נדיה היבא

מסעדת עראיס-הבית של הבשר במתחם שרונה מרקט, צריך לטעום את הנתח כדי לחוות את הטעם

המסעדה מביאה חווית בשרים כמו שלא הכרתם. זה בדיוק המקום למי שמבין ואוהב בשר. הרעיון כאן לקחת מנות מוכרות ואהובות ולהגיש אותם עם טוויסט משודרג, עכשווי, מעניין וגם טעים

נדיה היבא

04/10/2016


בשורה לאוהבי הבשר-הקרניבורים...
מסעדת עראיס ARAIS מביאה חווית בשרים כמו שלא הכרתם.

צילום: נדיה היבא

המסעדה ממוקמת בלב מתחם שרונה היוקרתי, אשר משמש היום כאחד המקומות הלוהטים ביותר לא רק לתל-אביבים.
המקום בנוי כבר פינתי המשקיף על גינת שרונה ומחופה אריחי חרסינה לבנים ממש כמו באטליז קלאסי.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

עראיס הוקמה לפני שנה, במטרה ליצור קונספט חדשני שנולד מתוך מפגש של יזמים מתחום המסעדות עם אנשי האטליז מיטמרקט משוק הכרמל בתל-אביבי.

הרעיון כאן זה לקחת מנות מוכרות ואהובות ולהגיש אותם עם טוויסט משודרג, עכשווי, מעניין וטעים.

14485175_1217893081595613_8090840857102311944_n

הבעלים של מסעדת עראיס: אייל מגן ואבי שרעבי
צילום: נדיה היבא

 

את תפריט המסעדה הרכיב השף הנודע ירון קסטנבאום תוך הקפדה על נתחי בשר טרים ומובחרים ביותר. בתפריט תוכלו למצוא מסבחת מעושנים ייחודית, מגוון שיפודים, קבבים קלאסיים ו"שקשוקה" של קציצות בשר בסגנון מרגז.
קסטנבאום יצר תפריט של מזללת בשרים משודרגת עם קלאסיקות על האש מובחרות ואת הכול אפשר להזמין בצלחת ( החל מ-49 ש"ח).

14519923_1217893304928924_6932472539873354261_n

הטבח המקצועי שאחראי על כל הטוב והטעים במסעדה - אלון פרץ
צילום: נדיה היבא

 

הטבח המקצועי שאחראי על כל הטוב והטעים במסעדה באופו המקצועי ביותר הוא אלון פרץ, שלו רזומה עשיר ממטבחים אחרים כולל מסעדת דיקסי של שף חיים כהן, שם היה שנים רבות.

במקרר של עראיס שורה ארוכה של נתחים וחיתוכי בשר שפחות מוכרים בדרך כלל, אותם תוכלו לאכול במקום לאחר צלייה קצרה על הגריל.
אין ספק כי זהו מקום לקרניבורים, אך גם לצמחוניים ולטבעוניים יש מענה בתפריט, כך שבאופן מפתיע כל אחד ימצא בעראיס את מבוקשו.

14520424_1217893164928938_4831814334035728128_n

צילום: נדיה היבא

בעראיס מאמינים כי הגישה לבשר צריכה להיות עניין פשוט, נוח, יומיומי, מהיר ובסטייל - ויש כאן הרבה סטייל.

גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה

אז מה טעמתי במסעדה:

קרפצ'ו פטיש מנתח שייטל - 45 ש"ח
צילום: נדיה היבא

קרפצ'ו פטיש מנתח שייטל מוגש עם עלי בייבי , רוטב עגבניות פיקנטי  וטוסטונים (45 ש"ח)

חציל בלאדי - 28 ש"ח
צילום: נדיה היבא

חציל בלדי - חצי חציל על הגריל מעל סלסלת עגבניות, פטרוזיליה וסילאן (28 ש"ח)

ירקות כתומים צלויים - בטטה, גזר, דלעת ופלפל כתום - 32 ש"ח
צילום: נדיה היבא

ירקות כתומים צלויים - בטטה, גזר, דלעת ופלפל כתום עם רוטב סילאן מעל  שאי אפשר היה להפסיק לנשנש          (32 ש"ח)

סלט שוק ירוק - 29 ש"ח
צילום: נדיה היבא


סלט שוק ירוק - חסה, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע, שומר, בצל ירוק, קולורבי, כרובית וצנונית בתיבול שמן זית ולימון - מתובל בדיוק כמו שאני אוהבת (29 ש"ח)

את  המנה המיוחדת  עראיס -  הנקראת  על שם המסעדה, השף הכין לפנינו.

צילום: נדיה היבא

14516417_1217892904928964_9009397427135387525_n

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

עראיס - פיתה ממולאת בתערובת קבב טלה צלוייה על גריל ובתנור
צילום: נדיה היבא

עראיס - פיתה צלויה על האש ובתנור , ממולאת בתערובת קבב טלה - 49 ש"ח
צילום: נדיה היבא

עראיס - פיתה ממולאת בתערובת קבב טלה, צלויה על הגריל ובתנור. הפיתה משחימה והופכת לקריספית, מוגשת על מצע סלט עגבניות, טחינה וממרח לימונים כבושים (49 ש"ח)

מנה מפתיעה וטעימה. תערובת הקבב הייתה רכה, עסיסית וטעימה, והפיתה הייתה קרנצ'ית. מנה מומלצת ביותר.

פילה סלמון - 86 ש"ח
צילום: נדיה היבא

פילה סלמון - מוגש על מצע ירקות צלויים וסלט שוק ירוק (86 ש"ח)
חברות שטעמו מהמנה המליצו עליה בחום. לדבריהם הדג היה עשוי היטב. רך ועסיסי מבפנים ופריך מבחוץ.

המנה הבא הייתה מבחינתי ההיי לייט של הארוחה

נתח של 300 גרם בשר אנטריקוט - 144 ש"ח
צילום: נדיה היבא

אנטריקוט - 330 גרם של נתח בשר טרי, איכותי, טעים, משובח ללא טעמי לוואי (144 ש"ח) - צריך לטעום את הנתח כדי לחוות את הטעם...
את נתח הבשר מגישים עם חתיכת מתכת מיוחדת ולוהטת, שעליה ניתן להניח את נתח הבשר אם הוא עדין אדום מדי לטעמכם.

מוס שוקולד וויסקי עם קרנץ' טופי - 38 ש"ח צילום: נדיה היבא

מוס שוקולד וויסקי עם קרנץ' טופי - 38 ש"ח
צילום: נדיה היבא

את הארוחה קינחנו עם מוס שוקולד וויסקי עם קרנצ' טופי (38 ש"ח)

בתפריט המסעדה גם מנות לצמחונים וטבעוניים, כך שכל אחד ימצא כאן את המנה שלו ואת מבוקשו.

מסעדת עראיס מביאה לכם חווית בשרים כמו שלא הכרתם. זה בדיוק המקום למי שמבין ואוהב בשר.
אני ממליצה בחום.

מסעדת עראיס - מתחם שרונה מרקט
רחוב קלמן מגן 3, ת"א
טלפון: 03-550-9070
שעות הפתיחה: כל יום החל משעה 12:00 בצהרים עד אחרון הלקוחות.

לאתר הבית של המסעדה http://www.arais.co.il/
לדף הפייסבוק https://www.facebook.com/Araisrest?fref=ts

 

ערכה וצילמה:  נדיה היבא