מבלה וטועמת- שירלי אליאס - הבלוג של shirly28

פרחי שוקולד ליום האהבה ובכלל

אומרים שאם תשאלו חמישה אנשים מי אוהב שוקולד, אז ארבעה יענו שהם אוהבים והאחד שיענה בשלילה ישקר. אני אוהבת שוקולד ולא מבינה איך אפשר שלא

shirly28

15/02/2019


לא רק אני אוהבת שוקולד, גם בעלי שמח בכל הזדמנות ליהנות משוקולד בכל צורה וכך גם אגם ביתי בת החמש. זו הסיבה שמיד אחרי שהשתתפתי בסדנת שוקולד מוצלחת, התחשק לי להכין משהו מתוק לכבוד יום האהבה.

יצירות מופלאות בשוקולד

ביום שני האחרון הוזמנתי לאירוע שוקולדי במיוחד של קהילת רגע מתוק, היה טעים ומוצלח. בהחלט היה שווה להגיע במיוחד מנתניה.

המפגש נערך ב "שפי'ז" סטודיו ללימודי הבישול והאפייה, שהיה מקושט כולו לכבוד יום האהבה. האירוע התחיל עם הרצאה מעניינת ומעשירה של הדר חכון, שוקולטיירית בעלית. המשכנו לסדנא על טהרת השוקולד. כל קבוצה קיבלה מתכון, שפע של מצרכים, שוקולד מכל הסוגים והוראות הכנה עם הסברים מפורטים, עבדנו יחד והצלחנו להכין יצירות שוקולד מופלאות וטעימות.

היה שווה להגיע מנתניה (צילום: שירלי אליאס)

היה שווה להגיע מנתניה (צילום: שירלי אליאס)היה שווה להגיע מנתניה (צילום: שירלי אליאס)

שושנים ליום האהבה

כפי שבוודאי הבנתם אני מאד אוהבת שוקולד ומאד אוהבת לעבוד ולאפות עם שוקולד. העבודה איתו מהנה גם לילדים שתמיד ישמחו לעזור בהכנה. לאחרונה התאהבתי באפייה, אני נוהגת לקחת מתכונים מהרשת ולשנות אותם בהתאם לרכיבים שיש לי בבית. בדרך כלל התוצאה מוצלחת וטעימה למרות השינויים הפרטיים שלי.

הפעם החלטתי להכין שושנים עם שוקולד מריר (צילום: שירלי אליאס)

הפעם החלטתי להכין שושנים עם שוקולד מריר (צילום: שירלי אליאס)

הפעם בחרתי להכין יחד עם אגם קאפקייקס שושני השוקולד. השתמשתי בחבילת שוקולד מריר שאני תמיד מעדיפה בגלל כמות מוצקי הקקאו, קישטתי בעדשי שוקולד צבעוניים וממש הצליח לי, הטעות היחידה היתה שלא הכנתי יותר.

שושנים ליום האהבה (צילום: שירלי אליאס)

שושנים ליום האהבה (צילום: שירלי אליאס)

שושני שוקולד ליום האהבה

מצרכים ל12 שושנים

תבנית שושנים, (אפשר גם כל תבנית קאפקייקס אחרת)

חבילת שוקולד פרה מריר מעולה של עלית

3 כפות שוקולית של עלית . (כן כן, במתכון הזה השוקולית מחליפה את הקקאו, ואני מתכוונת לזו שמכינים איתה שוקו לילדים בבוקר)

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כוס קמח

1/2 כוס מים רותחים

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1 ביצה גדולה סוכריות לקישוט

אופן ההכנה

לחמם תנור ל160 מעלות

בסיר קטן להמיס את השוקולד המריר ואת אבקת השוקולית עם השמנת המתוקה.

בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם הסוכר והמים, להוסיף ביצה ושמן ולהמשיך לערבב עד שנוצרת בלילה אחידה.

להוסיף לקערה את קרם השמנת והשוקולד ולערבב היטב.

 לצקת את הבלילה לתבנית השושנים

לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ 20 דקות

לאחר האפייה אפשר לקשט עם סוכריות צבעוניות

בהצלחה ויום אהבה מתוק