דברים שרציתי לומר - הבלוג של שרית פליין

מרק עגבניות בקלי קלות

אפשר כמובן לסחוב סלים כבדים עמוסי ירקות מהשוק, להגיע הביתה לשטוף, לקלף, לקצוץ, אבל אני מציעה מרק עגבניות טעים בלי להתאמץ.

שרית פליין

31/12/2013


אני לא אוהבת את החורף, למען האמת אני מתעבת אותו.
הקור רק מגביר את כאבי הפיברו,שעות החשיכה המרובות מעייפות אותי, והגשם? אני מוכנה שירד כל לילה אחרי שכל בני המשפחה כבר חזרו הביתה. בכלל למה שלא נצמיד לעננים את waze ?היעד המבוקש- כינרת.
בכל זאת דבר אחד אני אוהבת בחורף- מרקים.
אפשר כמובן לסחוב סלים כבדים עמוסי ירקות מהשוק, להגיע הביתה לשטוף, לקלף, לקצוץ,אבל אני  רק מלכתוב את כל זה כבר התעייפתי, וכמו שכתבתי כאן: לחיות עם פיברו זה לחיות עם הפער בין הרצון לנצל את האנרגיה הזאת כשהיא קיימת ולעשות עוד ועוד , ובין הידיעה שאם אעשה יותר מדי אתיש את עצמי.
מה עושים?
תלוי ביום.
הנה התשובה שלי היום:
מרק עגבניות בקלי קלות.
החומרים:
שאלוט קצוץ( או כרישה)
גבעול סלרי קצוץ( אפשר יותר בהתאם לטעם שלכם)
1 שן שום( אני השתמשתי בשום של דורות)
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך( לא חובה)
פחית עגבניות שלמות משומרות( אני השתמשתי בmutti)
פחית עגבניות מרוסקות
מלח גס
עלה דפנה.
ההכנה:
מטגנים קלות את השאלוט, השום, וגבעול הסלרי( לשמור בצד את העלים)
מוסיפים את  שורש הפטרוזיליה,שתי פחיות העגבניות( רק את התוכן. כן? :)) את עלי הסלרי, הדפנה והמלח.
מוסיפים מים עד כיסוי.
אחרי הרתחה מעבירים לאש קטנה ל35-45 דקות.
בודקים תיבול( זהירות על הלשון) ומתקנים.
אם יש צורך מוסיפים מעט סוכר.
מבשלים עוד חמש דקות.
אם רוצים להסמיך את המרק ולהוסיף לו מרכיב בריאותי נוסף אפשר להוסיף 2-3 כפות קוואקר( מהסוג שנמס מייד. ) ולבשל עוד 2-3 דקות.
אם רוצים מרקם חלק יותר מרסקים בעזרת בלנדר מוט.
זהו, בתיאבון.
5
רוצים לקרוא עוד על החיים עם פיברומיאלגיה? לחצו כאן
5
מוזמנים להכיר גם את עמוד הפייסבוק שלי
5
אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים?
לחצו על ״ הרשם לבלוג״ למעלה מימין – הכניסו את כתובת המייל שלכם, וכך תקבלו הודעה כשאפרסם פוסט חדש.