פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

עוגת שכבות של בצק וקרם קקאו

שכבות של בצק רך ונימוח ובין השכבות, קרם קקאו. עוגת ילדות נוסטלגית.

  אביגייל פולק כהן

23/05/2013


רבותיי וגבירותיי - נוסטלגיה במיטבה!

אולי רבים מהקוראות והקוראים זוכרים את העוגה הזו שהיתה להיט אי שם בשנות השבעים-שמונים. אצלנו בבית היא היתה בהחלט להיט ואימי עליה השלום היתה מבחינתי,אלופה בהכנת עוגה זו.

יש בעוגה בצק שכולם מכירים אותו בעיקר מעוגיות שושנים למשל. בין הבצק מסתתר קרם קקאו והכל הופך יחד לעוגה מופלאה במיוחד.

אף פעם לא היה לה שם מוגדר. תמיד קראנו לה בבית "העוגה הזו עם הבצק והקרם".

אז המצאתי לה שם ואת כל שאר המתכון הכנתי בדיוק כפי שהוכן בילדותי.

נוסטלגיים? בואו להכין אותה:)

מצרכים לבצק:

200 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאוד מאוד

1 גביע שמנת חמוצה

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1 חבילה קטנה קמח תופח או  2.5 כוסות קמח רגיל + 1 חבילה אבקת אפיה

נשים את כל המצרכים בקערה ונלוש עד קבלת בצק רך,גמיש ולא דביק. נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר בזמן הכנת הקרם.

מצרכים לקרם קקאו:

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

2 כפות קקאו

נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב אך לא נוקשה

נערבב פנימה את הקקאו בעדינות.

נחמם תנור ל 170 מעלות.

נשמן ונקמח קלות תבנית קפיצית 26

נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו לשלושה חלקים.

נרדד חלק אחד ונשטח אותו על תחתית התבנית.(אם הבצק נקרע אל דאגה,אפשר להניח בטלאים)

נמרח חצי מכמות הקרם

נרדד חלק בצק נוסף ונניח מעל הקרם

נמרח את מחצית הקרם שנותרה

את החלק השלישי של בצק נרדד ונחתוך לרצועות

נניח את הרצועות על הקרם בצורת שתי וערב

בעזרת מזלג,נחורר את העוגה עד לתחתית שלה בכמה מקומות. (שימו לב,ממש עד התחתית לחורר על מנת שהקרם יחלחל פנימה)

נכניס לתנור ונאפה כ-45-50 דקות עד אשר הבצק זהוב.

בזמן האפיה נכין כוס נס קפה ללא חלב ונניח לקפה להתקרר.

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת את הקפה הקר בעזרת כף על כל פני העוגה.

העוגה משתבחת כשהיא בקירור.