אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

קדירת בשר עם חומוס

תבשיל קדירה מהמטבח המרוקאי, עשיר בטעמים ניחוחות וצבעים מרהיבים

אלונה זוהר

18/01/2014


למצרכים:

500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות (לבקש מהקצב בשר לצלי)

400 גרם גידים (מהמקפיא בסופרים)

3 כוסות גרגירי חומוס סנפרוסט (חוסך את כל זמן ההשריה והבישול הראשוני)

9 שיני שום טריות קצוצות גס

3 פלפלי צ'ילי יבשים

8 פלפלים מתוקים יבשים

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

מלח

פלפל שחור

1/2 כוס שמן

להכנה:

1. מבשלים את הגידים שעה וחצי בסיר לחץ עם מים בלבד. אחרי הבישול חותכים לקוביות.

2. מחממים שמן בסיר רחב מטגנים את קוביות הבשר, עד שמזהיבות. מוסיפים את השום, הפלפלים החריפים, המתוקים והתבלינים. מוסיפים 4 כוסות מים ומבשלים. אחרי הרתיחה, מוסיפים את הגידים והחומוס, 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור ומערבבים הכל. מבשלים שעתיים על אש קטנה (או עד שהגידים התרככו). במהלך הבישול מידי פעם מנערים את הסיר ומערבבים בעדינות.

3. במהלך הבישול לשים לב שלא חסר נוזלים. אם חסרים נוזלים להוסיף עוד 1-1.5 כוסות מים רותחים. חשוב שהקדירה לא תהיה מוצפת בנוזלים.

4. טעים מאוד עם אורז לבן, קוסקוס או עם חלה.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!