Beauty&Beast - הבלוג של נעמה שגיב

עוגיות שיבולת שועל ודגנים. טעימות בטירוף!

כשרוצים להתפנק בבוקר עם כוס תה או קפה ועוגייה בצד, בלי להרגיש רגשות אשם. כשרוצים לנשנש משהו מתוק בזמן שלומדים רוב שעות היום , בלי לעלות 5 קילו בסוף המבחנים. סתם ככה כשבא לנו קינוח קטן בעבודה… העוגיות האלה הן בדיוק הנישנוש הטעים, המתקתק והמשביע שיענה לכם על כל הסיפוקים (: ! אז מה צריך? […]

נעמה שגיב

05/11/2015


כשרוצים להתפנק בבוקר עם כוס תה או קפה ועוגייה בצד, בלי להרגיש רגשות אשם.
כשרוצים לנשנש משהו מתוק בזמן שלומדים רוב שעות היום , בלי לעלות 5 קילו בסוף המבחנים.
סתם ככה כשבא לנו קינוח קטן בעבודה…
העוגיות האלה הן בדיוק הנישנוש הטעים, המתקתק והמשביע שיענה לכם על כל הסיפוקים (: !

אז מה צריך? :
- 1 כף קמח מלא.
- 1 וחצי כוסות שיבולת שועל.

- 1 וחצי כפות שומשום.
- 1 כף גרעיני חמניה.
- 1 כף שקדים פרוסים.
- 1 כף גרעיני דלעת (**לא חובה)
- בנדיבות קינמון ואגוז מוסקט.
- 1/2 כפית גרדת לימון.

- 1 כפית אבקת אפייה.
- רבע כפית מלח.
- 1/3 כוס שמן קוקוס.
- כף וחצי דבש טהור.
- 1 ביצה בטמפרטורת החדר.

1. ראשית, לקערה הראשונה מוסיפים : קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט, שומשום, שמן וגרדת לימון.

2. בקערה השנייה נוסיף את הביצה והדבש ונטרוף היטב היטב.

3. נוסיף את הקערה הראשונה לקערה השנייה ונערבב היטב.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדיo בנייר אפיה את התבנית ומניחים כמות קטנה מהתערובת .

                                

5. מכניסים את התבנית לתנור וממתינים 8-10 דק.
** העוגיות צרכיות להיות זהובות, אך לא שחומות !

6. הוציאו את התבנית, תנו לעוגיות להתקרר כמה דק ואתם מוזמנים לזלול (:

 

**ללא הגרעיני דלעת , כמובן שגם מוצלח ביותר !

 

Enjoy
So what do you need? :
- 1 tablespoon of whole wheat flour.
- 1.5 cups of oatmeal.
- 1.5 tbsp sesame seeds.
- 1 tablespoon sunflower seeds.
- 1 tablespoon sliced almonds.
- 1 tablespoon pumpkin seeds (optional **)
- Grated cinnamon and nutmeg.
- 1/2 teaspoon grated lemon.
- 1 teaspoon of baking powder.
- A quarter teaspoon of salt.
- 1/3 cup coconut oil.
- 2 teaspoons of stevia.
- 1 egg at room temperature.
1. First, add to the first bowl: flour, oats, baking powder, salt, cinnamon, nutmeg, sesame oil and grated lemon.
2. To a second bowl add the egg and the stevia and whisk until fluffy.
3. Add the first bowl (with the dry ingredients) to the second bowl (with the egg batter) and slowly and mix.
4. Preheat the oven to 180 degrees celsius and line a pan with parchment paper and place a small amount of the mixture, you can use ice cream spoon for equal portions.
5. Place the pan in the preheated oven and wait 8-10 minutes.
** The cookies need to be golden, but not brown!
6. Remove the pan and let cookies cool a few minutes. You can eat as many as you can. :)