רוקחת החלומות - הבלוג של שרון סער

מה עושים עם כל היוגורט הזה?

ממרח יוגורט וטחינה, עוף טנדורי עם תפוחי אדמה, וכרובית אפויה הם רק חלק מתוצרי סוף השבוע האחרון שכולו בסימן יוגורט. כי כד של 3 ליטר יוגורט שהתנחל אצלי במקרר - לא ייעלם מעצמו...

שרון סער

18/07/2015


שבוע, שבועיים, שלושה שבועות הוא אצלי במקרר. תופס כמעט חצי מדף ולא מוכן לזוז. אז נכון שיש לו חיים ארוכים, עוד יום פחות יום זה לא בדיוק הענין כאן, אבל ככל שחולפים הימים גומלת בי ההכרה - כד של 3 ליטר יוגורט לא ייעלם מעצמו. נדרשת כאן פעולה יזומה. וכך אני מוצאת את עצמי עסוקה כל הסופ"ש במתכוני יוגורט. ותאמינו לי - היה כדאי. אז מה היה לנו?

ממרח יוגורט וטחינה

1 כוס טחינה איכותית
1 כוס יוגורט
5-6 שיני שום
1/2 כוס מים קרים
מיץ מלימון אחד
המון המון ירק קצוץ (זה סוד הענין כאן) - פטרוזיליה, כוסברה, נענע (לא לוותר בשום אופן!!!) ואפשר גם שמיר
לתיבול: מלח, כמון טחון

ומה עושים?
מכניסים את כל החומרים למיכל צר, טוחנים היטב בבלנדר מוט (אפשר גם במעבד מזון), טועמים תיבול ומתקנים. טועמים שוב ומתעלפים.

ממרח טחינה ויוגורט הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

ממרח טחינה ויוגורט | רוקחת החלומות 

אפשר לאכול את זה כמו שזה, ממרח טחינה משודרג שכזה, על פרוסת לחם או חלה. אפשר להשתמש בממרח כרוטב לסלט או לשדרוג ירקות מאודים.

ואפשר גם להשתמש בו לבישול - על דג (עדיין לא ניסיתי, רק נראה לי שיעבור מצויין) או כרובית, כמו למשל במתכון הבא:

כרובית אפויה עם יוגורט וטחינה

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

מפרקים כרובית גדולה לפרחים, חולטים  אותם כ-10 דקות במי רותחים שהומלחו קלות, מסננים היטב, ומצננים מעט.

מעבירים לקערה ומוסיפים בערך כוס אחת של ממרח יוגורט וטחינה. מערבבים היטב כדי שכל הפרחים יצופו היטב.

מעבירים לתבנית משומנת היטב או מרופדת בנייר אפיה.

אופים 20-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה.

כרובית ביוגורט וטחינה הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

כרובית ביוגורט וטחינה | רוקחת החלומות 

עוף טנדורי ותפוחי אדמה ברוטב יוגורט ותבלינים

למשרה
2 כוסות יוגורט
4 שיני שום כתושות
2 כפיות זרעי כמון
2 כפיות זרעוני כוסברה
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה (אפשר ומומלץ להחליך חלק מהכמות בפפריקה חריפה, תלוי בטעמכם האישי)
1/2 כפית הל טחון
מלח

כותשים את שיני השום.
כותשים במכתש ועלי (או במכונת תבלינים) את הכוסברה והכמון
מערבבים את כל חומרי המשרה.

להכנת העוף

מסדרים בתבנית נתחי עוף (חזה, שוקיים, כרעיים, הכל הולך), שופכים עליהם חצי מכמות המשרה ומעסים היטב כך שיהיו מצופים מכל הצדדים.

מכסים היטב ומשרים במקרר למשך כמה שעות עד יממה.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מכניסים את העוף (כשהוא מכוסה) וצולים במשך 30 דקות (במקרה של חזה עוף - 20 דקות בלבד). מסירים את הכיסוי וממשיכים בצליה עד שמתקבל גוון אדמדם מהמם.

חזה עוף טנדורי הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

חזה עוף טנדורי | רוקחת החלומות

 

להכנת תפוחי האדמה

מבשלים תפוחי אדמה חתוכים לרבעים. מערבבים אותם עם יתרת המשרה ומעבירים לתבנית משומנת.
צולים במקביל לעוף 30 דקות בערך.

תפוחי אדמה עם יוגורט ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

תפוחי אדמה עם יוגורט ותבלינים | רוקחת החלומות

 

ואם כבר דברנו על עוף טנדורי, הנה עוד כמה מתכונים מהמטבח ההודי המשובח.

צ'אטני - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

צ'אטני | רוקחת החלומות

 

ולקינוח - מה דעתכם על מאפינס יוגורט ותפוזים?

מעוניינים להכיר מתכונים נוספים שלי? בקרו בבלוג האישי או הצטרפו לדף הפייסבוק של רוקחת החלומות, ואפשר גם וגם כמובן...