שחר של יום חדש - הבלוג של איילת השחר סגל

פאי תותים נפלא ומושלם לפסח

חג הפסח מסמל עבורי השנה יותר מכל שנה אחרת, התחדשות וחופש

איילת השחר סגל

30/03/2018


 חג הפסח מתקרב ועימו בא האביב, וליבי רוקד משמחה על המזג האוויר הנפלא (להוציא את ימי השרב והאובך השמורים לעונה זו), ועל פתחו של הקיץ (החורף לא עושה לי את זה, סורי).

אוהבת את ההמולה טרום החג, החנויות שמתקשטות, את בולמוס הקניות הנוחת על כולם ואפילו את השאלה "אז איפה את/ה בחג?".

אך יחד עם זה החגים בשנים האחרונות מהולים אצלי בעצב, הם תזכורת בולטת לחסרונם של הורי, עליהם השלום.

כשהייתי צעירה וחג הפסח התקרב, ביתנו היה נכנס למוד ניקיונות הפסח ולבישולים האין סופיים.

אני זוכרת את אבי ז"ל, חוזר מהשוק עם שלל רב ואימי הייתה סופקת כפיים ולא יודעת מה תעשה עם כמויות הארטישוק, השעועית, הסלק, הגזר וכל מה שהשוק הציע במחירים טובים וכמובן סחורה מעולה.

אני מתגעגעת לריחות התבשילים של אימי ומתגעגעת לניגון קולו של אבי בקריאת ההגדה והברכות, היינו קוראים את ההגדה במלואה ושרים את שירי החג בכל וריאציה אפשרית.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

חג הפסח מסמל עבורי השנה יותר מכל שנה אחרת, התחדשות וחופש.

כשלושה וחצי חודשים חלפו מאז אותו יום שרגלי נשברה וחודש וחצי מאז שירד הגבס.

הרגל עוד דואבת אך אני לא מוותרת (תכונה שירשתי מאימי ז"ל), ובאישורם של האורתופד והפיזיותרפיסט הנפלאים שאימצתי וההבנה שלהם שהמדובר בהיפרית, חזרתי לפני שבועיים לספורט.

אילן הפיזיותרפיסט שלי ביקש יפה שהחזרה תהיה הדרגתית ואישר לחזור קודם לסאפ, שאהוב עלי במיוחד.

אני לא יודעת לתאר את זה במדויק, וזר אולי יבין זאת, כשאני נכנסת לים ועולה על הגלשן, תחושת החופש והמרחב שאני חשה, פועמים בכל נימי גופי.

פאי תותים 4

הפסח הזה הוא היציאה שלי לחופשי והינו חג כפול מבחינתי.

את המתכון לפאי התותים המופלא הזה קבלתי מאחותי, הוא כל כך טעים, רענן ואביבי ומתאים בדיוק לקינוח של הסדר.

אז מה צריך:

לקילתית:

250 גרם עוגיות של פסח טחונות דק

100 גרם שקדים טחונים דק

פאי תותים 5

2 כפות סוכר חום בהיר

100 גרם חמאה מומסת

 

למלית (כדאי להכין ערב קודם או לפחות 3 שעות לפני:

15-20 תותים חתוכים

2 כפות סוכר

1 חבית ג'לי תות

 לציפוי

2 שמנת מתוקה

3 כפות גדושות של פודינג וניל.

 איך מכינים:

הכנת הבסיס:

מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות, השקדים, סוכר וחמאה מומסת, לתערובת לחה.

משטחים את התערובת על הבסיס והדפנות ומעבירים למקפיא ל 20 דקות.

מחממים תנור ל – 160 מעלות.

אופים את הבסיס כ 15 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.

פאי תותים 6

 המילית:

ערב קודם או כ – 3  שעות לפני שוטפים התותים, שמים בקערה עם 2 כפות סוכר, מערבבים ומניחים במקר. התותים יוציאו מיץ.

מכינים את ג'לי התות לפי הוראות היצרן: בקערה שמים את אבקת הג'לי ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומצננים.

אל קערת הג'לי מוסיפים את המיץ שהוציאו התותים ומערבבים.

 הציפוי:

בקערת המערבל מקציפים 2 שמנת מתוקה עם 3 כפות פודינג לקצפת יציבה.

 הרכבת הפאי:

על הקלתית מפזרים את התותים החתוכים שנשארו ללא המיץ (שהוספנו אל הג'לי).

פאי תותים 7

מעל מורחים את הג'לי עם מיץ התותים ומעל מורחים את הקצפת.

 פאי תותים 1

פאי תותים 2

 חג אביב שמח!!!