הבלוג של המסותתת

המסותתת

אני שלי סתת-קומבור נשואה לאילון , אמא לארבעה ילדים עמרי,תמר,יובל ויואב. מעצבת ובעלים עם אילון של מותג הנעליים coupleof כולי אש ותימרות עשן.

עדכונים:

פוסטים: 9

עוקבים: 1

החל מינואר 2017

אורז 2

זה קורה אחת לחודש הגעגועים האלה הגעגועים שמכווצים את הבטן . באופן אוטומטי אני מסתכלת על אילון והוא קורא אותי ללא מילים: יאללה בואי נזמין את כולם. הפגישות האלו של ערב שבת, הספונטניות, הן החמצן החודשי הם המקום הכי טוב להיות בו להתחבק להתנשק לשתף והכי להיות. הוואצאפים מתחילים לזרום ואט אט גם המסך מתמלא במשפטים שפותחים במילים: אני אכין… אני מביאה.. וכך ברור שבאופן טבעי יהיה מהכל.

חברה שלי עשתה פעם ניסוי בכתה של הבן שלה. היא ארגנה פיקניק ואמרה להורים שכל אחד יביא מה שבא לו. תנחשו מה? היה הכל מהכל. ככה זה רק מהמחשבה שסומכים עליך את מכינה כפול ומגוון.

חוזרת לוואטצאפים  הם תמיד מגובים  בלבבות ונישוקים ומלא חיוכים. הילדים שלנו עכשיו בעננים כי כולם באים לכל אחד מהם יש דיבור עם אחיין משלו וההתרגשות בעיצומה. הבית שלנו, בזמן הזה, כמרקחה בהכנות לפגישה. כולם לוקחים חלק בהכנות כולל סידור השולחן. כל ילד “מתמחה” בתחום שלו. עמרי – מסדר שולחן. תמר- עושה סלט. יובל- מכין את הלזניה ויואב את הטחינה. ואני יודעת מראש ותמיד איך יראה השולחן הערוך איך גיא אחי יביא סיר קציצות ענקושושי אשתו תאפה עוגה מעולה, הגר אחותי תוציא מתחת ידיה וזיעתה את השניצלים הכי אהובים וסלט גזר עם פקאנים מעולה. ואמא ואבא יביאו מכל טוב ומלא השלמות של חמוצים ותוספות שלמדו להכין רק השבוע… ורגע.. אבא שלי הפתיע לגמרי .

זה לא סוד שהבשלניות של פעם שמרו בחירוף נפש על הפרטים החסויים במתכונים שלהם הפרטים שעשו את כל ההבדל וקצרו מחיאות כפיים וקריאות התפעלות סביב לשולחן.ברור שהן השמינו מנחת מזה וגם… מכל הטעימות במטבח ונשנוש השאריות. אז אבא שלי הפתיע ועקף את חוקי ההכנה המסורתיים של תחתית תפוחי האדמה הקריספית שעליה שמרה סבתא רוזה שלי, מכל משמר ותחרות. האורז שהביא לארוחה הנ״ל היה אורז ירוק במתכון פשוט מאוד מאוד… וטעים שהטוויסט בו היא תחתית תפוחי האדמה הפריחה והזהובה. המצאה שקוצרת קריאות עידוד מהילדים כולם.

אורז עם כל התוספות

מתחילים:

פורסים תפוחי אדמה גדולים וקלופים לפרוסות של ס״מ מסדרים ומטגנים להזהבה בסיר שטוח ודי גדול ששמנו בו כ-1/4כוס שמן.

מעל הפרוסות מפזרים 1/2 כפית כורכום ומעט מלח גס. מנמיכים את האש.

בקערה אחרת מערבבים: 2 כוסות אורז

2 1/2 כוסות מים

1/2 צרור שמיר קצוץ אפשר של “דורות”

1 כוס אפונה( קפואה משומרת טריה…מה שיש)

1 קוביית בצל 2 קוביות שום- ״דורות״ 1

כפית גדושה מלח.

עכשיו: מגבירים את האש ושופכים תכולת הקערה על תפוחי האדמה. כשרותח מנמיכים את האש ואחרי 25 דקות מכבים.

מניחים את הסיר על מטלית לחה מחכים 5 דקות ומערבבים קלות עם מזלג.

ואיך מגישים? הופכים את הסיר על קערה בעלת דופן גבוהה וכולם מתופפים עליו.

שאוכל ואהבה. סיפור משפחתי.

עוד מהבלוג של המסותתת

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 months
תצוגה מקדימה

צ'יפסקייקס - לא סתם אומרים שהעיניים אוכלות ראשונות

  אמא מה אוכלים היום?  משעה 13:00 על הדקה כמו שעון שוייצרי מתחילים הטלפונים, איפה את? איפה אבא? מי בבית? מה אוכלים היום? ואני בין נעל למגפון, בין עקב לסוליה לספידה עוצרת לרגע, נושמת ושואלת את עצמי מה הכנתי לילדים לצהריים?...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

אל תסתכלו על הקציצות אלא על מה שיש בתוכן

  מה יוצא כשאני מכינה לילדים "פסט פוד" בריא שמכיל כמעט הכל. כריך המבורגר ביתי מלא בכל טוב. כשעברנו לתל אביב לפני 12 שנה, היינו בהלם. הרגשנו חוץ לארץ בכל בוקר, לא האמנו שזה אמיתי , הכל נגיש ,הכל פתוח 24 שעות ביממה. לא צריך...

תגובות

פורסם לפני 3 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה