הבלוג של אסנת עופר

נוסעת בזמן

שלום, אני אסנת עופר, וזו כתובת האתר שלי osnatofer.co.il ****** קצת עליי: נשואה, אם לחייל ולשני חתולים. אוהבת לכתוב ולערוך, מנהלת מדיה חברתית ומכורה לחידושי אינטרנט בפרט וחידושים בכלל. מחברת הספרים "דוקטור מה עושים" ו"המדריך... +עוד

שלום, אני אסנת עופר, וזו כתובת האתר שלי osnatofer.co.il ****** קצת עליי: נשואה, אם לחייל ולשני חתולים. אוהבת לכתוב ולערוך, מנהלת מדיה חברתית ומכורה לחידושי אינטרנט בפרט וחידושים בכלל. מחברת הספרים "דוקטור מה עושים" ו"המדריך הטבעי לבריאות הילד".

עדכונים:

פוסטים: 12

החל מספטמבר 2011

האוכל האנגלי היה, במשך עשרות ומאות שנים, שם נרדף לגועל נפש. פאי כליות? פודינג יורקשייר? תעשו לי טובה. אבל בנסיעה האחרונה ללונדון שמחתי לגלות השאיר את המסורת באבק התנורים הויקטוריאניים ונתנה דרור ליצריה האיפריאלסיטיים, קרי, לכל מטבחי מערב ומזרח, צפון ודרום שהתקבצו בה.

את חייבת לנסוע לשוק בורו (borough market), יש שם אוכל שלא מן העולם הזה. ומאחר שלא הייתי חייבת אבל החלט רציתי, נסעתי כדי להתאכזב משוק פצפון, חביב, לא מאד זול, אבל לא משהו לכתוב או לצלם אותו הביתה.

 

לשוק פורטובלו (portobello market) דווקא הזהירו אותי לא לנסוע. אמרו שהוא תיירותי מדי (נכון) וגם אני זכרתי אותו בתור מקום דחוס ומלא “ענתיקות” – שטאנצים שכנראה מיוצרים במזרח אסיה. אבל משום שאני אף פעם לא עושה מה שאני חייבת, אלא רק מה שאני רוצה, נסעתי בכל זאת. מרבית השוק אכן היתה מאכזבת ומיותרת, אבל כשהגעתי לסופו, מותשת, מיובשת ומורעבת, לא הצטערתי לרגע על המסע הארוך והמייגע לשוק אוכל שלא מן העולם הזה.

מי לא היו שם: בשלנים הודים, פקיסטנים, סרילנקים, פלסטינאים, פטיסרי צרפתי, אמבטים של פאייה ספרדדית, המון בירה, מוזיקה נהדרת. בקיצור, חבל על הזמן, על הארנק ועל המעיים.

התמונות ידברו:

 

paea portpbelo paea portpbelo2 palastinian shishlik portpbelo portobelo2 portobelo3 portobelo4

שוק האוכל של פורטובלו, טעים כמה ששמח שם

שוק האוכל של פורטובלו, טעים כמה ששמח שם

sandwiches portobelo snadwiches franch portpbeli snadwiches franch portpbelo2

 

 

 

עוד מהבלוג של אסנת עופר

תצוגה מקדימה

פוקאצ'ות מטריפות

מאד פשוט להכין את הלחם האיטלקי הזה, ויש כל כך הרבה אפשרויות לגיוון ולאילתורים, שחייבים פעם אחת לנסות. המתכון הזה נולד בהתקף של רעב ויצירתיות. אתם מוזמנים לאמץ אותו ולפתח...

תצוגה מקדימה

יין על הפנים שלי

יין ועיסויים - כמעט כמו טיפות גשם על עלי וורדים ושפמים של חתולים  - הם שניים מהדברים שעליי חביבים. וכשהם באים יחד, קשה לחשוב על אושר גדול יותר. טוב, אולי שעות שינה, ועוד כמה דברים שאפשר לעשות אחרי יין ועיסויים, אבל לא נרחיב...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אחר הצהריים בברלין

איזו עיר מופלאה. זו הפעם השנייה שאני מגיעה לברלין ויש לי הרגשה שעוד לא ראיתי עשירית. בפעם הקודמת, לפני 6 שנים, לקח אותי כתב ידיעות אחרונות לסיור ברחוב ברגמן (Bergmannstrasse), ברובע קרויצברג (Kreuzberg), שהיה תחת שיפוצים...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה