הבלוג של אסנת עופר

נוסעת בזמן

שלום, אני אסנת עופר, וזו כתובת האתר שלי osnatofer.co.il ****** קצת עליי: נשואה, אם לחייל ולשני חתולים. אוהבת לכתוב ולערוך, מנהלת מדיה חברתית ומכורה לחידושי אינטרנט בפרט וחידושים בכלל. מחברת הספרים "דוקטור מה עושים" ו"המדריך... +עוד

שלום, אני אסנת עופר, וזו כתובת האתר שלי osnatofer.co.il ****** קצת עליי: נשואה, אם לחייל ולשני חתולים. אוהבת לכתוב ולערוך, מנהלת מדיה חברתית ומכורה לחידושי אינטרנט בפרט וחידושים בכלל. מחברת הספרים "דוקטור מה עושים" ו"המדריך הטבעי לבריאות הילד".

עדכונים:

פוסטים: 12

עוקבים: 68

החל מספטמבר 2011

אין כמו ריח של פוקאצ’ה טרייה שבוקע מהתנור, ממלא את הבית והנשמה. מה שאני הכי אוהבת בהכנת פוקאצ’ות זו הקלות, אינספור אפשרויות, גיוונים ואילתורים, וגם – לאכול אותן

27/04/2015

פוקאצ'ה עם שמן זית וביצה. צילום אסנת עופר

מאד פשוט להכין את הלחם האיטלקי הזה, ויש כל כך הרבה אפשרויות לגיוון ולאילתורים, שחייבים פעם אחת לנסות. המתכון הזה נולד בהתקף של רעב ויצירתיות. אתם מוזמנים לאמץ אותו ולפתח את הגרסה שלכם. בכל מקרה, ההצלחה מובטחת. מוכנים, היכון – לושו!

המצרכים הדרושים לבצק:

1 ק”ג קמח עם שמרים

2 כפות שמן זית כתית מעולה (אני מעדיפה את השמן של זיתא, שהוא איכותי, וגם בזכות הפיה הנוחה שיש לבקבוק)

חצי כפית מלח כ-2 כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה:

  1. שופכים את כל תכולת שקית הקמח לקערה עמוקה
  2. יוצקים כחצי כוס מים פושרים ואת המלח והשמן ומערבבים, עד שמתחילה להיווצר עיסה דביקה. ממשיכים להוסיף את המים עד שהקמח “רטוב”. לא בהכרח תצטרכו את כל כמות המים, לחילופין, ייתכן שתצטרכו מעט יותר.
  3. מגבשים מהעיסה כדור בצק, ולשים  כ-5 דקות.
  4. משמנים קערה נוספת במעט שמן זית, מניחים את כדור הבצק להתפחה, מכוסה מגבת מטבח נקייה ולחה.

 פוקאצ'ה עם שמן זית וגבינה. צילום אסנת עופר

מצרכים להכנת הפוקאצ’ות:

6 ביצים

100 גרם גבינת פטה או גבינה מלוחה או מוצרלה איכותית

עליי בזיליקום, רוזמרין ו/או טימין

3-4 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים קטנטנים. אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה (לא רסק).

מלח גס ופלפל שחור גרוס

שמן זית, כחצי כוס

 זקוקים לרעיונות וגיוונים נוספים? לחצו כאן…

הכנתם/ן? צלמו ושלחו לי את התמונות…

פוקאצ'ה עם שמן זית וביצה. צילום אסנת עופר

אופן ההכנה

  1. מחלקים את הבצק ל-6
  2. יוצרים 6 כדורי בצק ומשטחים אותם על משטח מקומח בידיים. יוצרים כמה גומות בעזרת האצבעות, במרכז הפוקאצ’ה. יוצקים שמן זית לתוך הגומות ומורחים על שאר הבצק.
  3. מפזרים עגבניות קצוצות, תבלינים, עשבי תיבול, על שטח הפוקאצ’ה. משאירים במרכז מקום לביצים. מפזרים מהגבינה. מכניסים לתנור ל-10 דקות.
  4. עוצרים את האפייה, יוצקים בזהירות את הביצים למרכז הפוקאצ’ה, ואופים עוד כ-10 דקות, או עד שחלבון הביצה נקרש.

 

זוללים. אין תיאור אחר…

עוד מהבלוג של אסנת עופר

תצוגה מקדימה

יין על הפנים שלי

יין ועיסויים - כמעט כמו טיפות גשם על עלי וורדים ושפמים של חתולים  - הם שניים מהדברים שעליי חביבים. וכשהם באים יחד, קשה לחשוב על אושר גדול יותר. טוב, אולי שעות שינה, ועוד כמה דברים שאפשר לעשות אחרי יין ועיסויים, אבל לא נרחיב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אחר הצהריים בברלין

איזו עיר מופלאה. זו הפעם השנייה שאני מגיעה לברלין ויש לי הרגשה שעוד לא ראיתי עשירית. בפעם הקודמת, לפני 6 שנים, לקח אותי כתב ידיעות אחרונות לסיור ברחוב ברגמן (Bergmannstrasse), ברובע קרויצברג (Kreuzberg), שהיה תחת שיפוצים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אירוח בקיץ - רעיונות יצירתיים ולא משמינים

התמונה מתוך הבלוג  המטבח של  מיס אולסון Mr Osolson's Kitchen המתכון של מיס אולסון: 2-3 מלפפונים קלופים - יש לחתוך ולהוציא את התוכן...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה