הבלוג של אורית שלום

רסיסי אושר חמקמקים

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מיולי 2012

מתכון סבתא למלפפונים חמוצים במלח (מי שיעקוב אחרי ההוראות במדוייק, יגיע לתוצאות מצויינות).

צנצנת החמוצים על השיש

מצרכים:

2 חבילות מלפפונים קטנים ירוקים

6-8 שיני שום קלופות

8 גרגרי פלפל אנגלי שלם

פלפל חריף ירוק שלם (או שטה מיובש אדום, או שיפקה, או ירוק חריף)

צרור יפה של שמיר טרי

כפית מלאה ועוד קצת מלח לכל כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

מעקרים את צנצנת ההחמצה במים רותחים.

מסדרים יפה את המלפפונים הקטנים בצנצנת ההחמצה.

מוסיפים את כל המרכיבים, למעט השמיר.

ממלאים במי מלח עד לשפת הקערה.

חותמים עם הרבה שמיר מלמעלה.

שומרים את הצנצנת על השיש, מחוץ למקרר כ- 4 ימים. הנוזלים יעכירו וצבע המלפפונים ישתנה בהדרגה.

במהל ימים אלו, לא מומלץ לאכול את המלפפונים.

יש לשמור את המלפפונים המוכנים במקרר, אם ישאר משהו.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של אורית שלום

Thumbnail

איך יודעים שבא אביב? אילתורי לחמניות לפסח

מתכון קצרצר וקליל שמתאים מאוד לפסח הקרב. דקה לפני שאני נכנסת להילוך גבוה השבוע, השתעשעתי לי עם הכנה של חטיף בריא וקליל שירגיש לחם אבל ישדר פסח (כמו שאני אוהבת).המתכון המקורי שייך לחברתי הכישרונית מאוד - מיה שטרן, אשר מפרסמת...

תגובות

פורסם לפני 6 years

פוייקה של עוף ממולא אורז, כבד עוף ופיסטוקים בנענע ומנגו

אני קרנבורית! מודה שאעדיף תמיד ארוחה בשרית דשנה על פני ארוחה חלבית, טעימה ככל שתהיה. אני מגדלת 4 ילדים קרנבורים: 3 שלי, והגדול - הבן של חמותי, יכולים לאכול חלבי אבל דורשים לאכול בשר. איזה מזל יש לילדים שיש להם יום חופש...