הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

סירות בצק שמרים ריחני עם גבינת חמד וביצה לארוחת בראנצ׳ מושלמת. סתיו שמח וטעים

10/11/2012

מעולם לא התנסתי בבישול או אפייה של מאכלים גרוזיניים (או גאורגיים), אולם כשהציעו לי להשתתף באתגר של גבינות פיראוס, החלטתי להרים את הכפפה (למרות שאני עובדת בלי כפפות, ע״ע כוויות וחתכים בידיים), ולנסות לאפות חצ׳פורי.
אחרי שיטוטים ברשת, הרכבתי לי מתכון פשוט, שהוכיח את עצמו כטעים בטירוף.

חצ׳פורי

לבצק:
500 גר’ קמח
1.5 כפות שטוחות של שמרים יבשים
1 יוגורט או לבן (200 מ”ל)
0.5 כפית מלח
1 כף סוכר
1 ביצה
1 כוס מים פושרים
25 גר’ חמאה רכה

למלית:
250 גרם גבינת חמד 16%, חתוכה לחתיכות קטנות
150 גר’ גבינה בולגרית פיראוס מפוררת
1 ביצה
1 כף קמח

לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים.

לחצ׳פורי עם ביצה, יש לקחת בחשבון ביצה נוספת לכל מאפה.

אופן הכנה:
- מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את החומרים למעט המים והמלח. מערבלים ומוסיפים בהדרגה את המים עד אשר נוצר בצק דביק. ממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים בניילון נצמד ומשאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( בערך שעה).
- לאחר שתפח לשים שוב עם הידיים, בתוספת מעט קמח ומחלקים את הבצק ל-7 כדורים .
- מערבבים יחד את מרכיבי המלית.
- לוקחים כל כדור ומשטחים אותו. שמים במרכז כל עיגול 2 כפות מהמלית וסוגרים את הבצק מסביב בצביטות ליצירת מעין סירה ומניחים בתבנית מרופדת.
- משאירים את הסירות להתפחה למשך 45 דקות נוספות.
- מורחים בביצה את פני הבצק והמלית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים 15 דקות. מוציאים, מתאפקים לא לנגוס מיד (חשש כוויות). ממתינים 5 דקות ומגישים. מעדן!

חצ׳פורי עם ביצה

- מוציאים את המאפים מהתנור לאחר 10-12 דקות. דוחסים בעזרת כף את המלית ויוצרים גומה.
- מניחים, בזהירות, בגומה ביצה ומכניסים לתנור לאפיה לעוד 10 דקות, עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין במצב של רכות בינונית.

בתיאבון! חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה