הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתחם האוכל ספייסס התרענן, החליף בעלים וקונספט וזו סיבה מצוינת לבקר, לסקר ולספר.

03/11/2012

Spices החדש הינו מתחם קולינרי ״one stop shop״ המעניק ללקוח חוויית קניה תוך הפעלת כל החושים. המתחם נבנה בקונספט של Deli, הבנוי ממעדניות הפזורות במתחם והוא נשען על המרכז הוותיק של Spices בנאות אפקה – מרכז אותו הכרתי כחובבת קולינריה, בישול ואפייה.

את הסיור התחלתי במחלקת הגבינות. המקום מציע מבחר גבינות ממחלבות בוטיק ישראליות לצד גבינות מיובאות.
קיבלתי הסברים מפורטים על כל גבינה וגבינה שטעמתי: מאיפה המנצ׳גו, מהו המקור וההרכב של הקרמבזולה עם החמוציות, בת כמה הפרמז׳נו רג׳יאנו ומהי מידת הבשלות של גבינת הברי. כל אלו הוציאו ממני קולות עונג. רציתי לעבור לגור במקום.
לידיעת המתעניינים, מכינים במקום פלטות לאירועים והם מבצעים משלוחים עד הבית.

אחרי הגבינות טעמתי כבושים וחמוצים: מגוון גדול של זיתים מעולים ושונים זה מזה.
ארטישוק צלוי מאיטליה עדין ומלא טעמים, כזה שאשמח לשלב עם פסטה או סתם לאכול עם לחם כפרי חם. צימוקי עגבניות שיכולים לככב ברוטבי פסטות וסלטים. עלי הגפן שטעמתי היו מצוינים – בלי חמיצות שמאפיינת את המשומרים.
פלפלוני שרי כבושים ממולאים בגבינה – אותם אני מוכנה לנשנש בכל עת. לדעתי זהו פתרון אידאלי כאפריטיף באירוח וילך מצוין עם כוס קאווה (שניתן למצוא בבוטיק היינות שנמצא בחלק השני של החנות).
כמובן שיש גם דגים מלוחים וכבושים (של חיים רפאל). את אלו לא טעמתי, כי אני לא מחסידי הז׳אנר הזה.

בהמשך, דוכן חלבה (שפעם קראנו לה חלווה), עם מגוון טעמים משובחים: חלווה קלאסית עם שקדים, אגוזים, פיסטוקים וחלבה שאמית, אוורירית יותר, אף היא מגיעה במגוון טעמים ותוספות כגון פולי קפה ופיצוחים שונים.

קטניות, גרנולות, תבלינים שונים, פסטות, רטבים, שמנים ועוד מטעמים מובילים אותי בדרכי לאזור המתמחה בקונדיטוריה, אביזרים וחומרי אפייה למיניהם.

בחלק השני של המתחם, באזור ששבו עמד מתחם הסדנאות בעבר, מצאתי את המעדנייה של “קדיה נשים מבשלות” שבבעלות סמדר קפלינסקי. “קדיה נשים מבשלות” צמח ממיזם עסקי חברתי של העצמת נשים ופיתוח תיירות בפריפריה. סמדר היא אישה מדהימה שנוסעת ברחבי הארץ ומאפשרת לנשים להיות עצמאיות, להתפרנס בכבוד, עבוד ולקבל ביטחון עצמי וכלכלי ממעשי ידיהן. הסיפור של כל אחת ואחת מהנשים הוא מרתק ומעורר השראה. לאכול אצלן זו חוויה המלווה בציונות אמיתית.
מעבר לרקע המרגש, מדובר במעדניית אוכל ביתי המציעה תבשילים אותם ניתן לקחת הביתה או לאכול במקום. אגב, מחירה של ארוחת צהריים עסקיות הוא 39 שקל.
חשוב לדעתי להדגיש כי המנות מבושלות בכמויות קטנות ומחומרי גלם איכותיים וטריים, ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים מה שהופך אותן לאיכותיות, ביתיות וטעימות. נשות ניתן להזמין קייטרינג לאירועים קטנים וגדולים, פיקניקים ואירועים בטבע וארוחות פרטיות בבתי הלקוחות.

המשכתי בסיורי והגעתי לקצביית כצל’ה (מכפר סבא) שמרחיבה את פעילותה בדרך להפוך לרשת ארצית! במקום ניתן למצוא בשר בקר קרי, עופות טריים ובשר טלה טרי, המבורגרים וקבבים שמכינים במקום ועוד מבחר בשרים כולל הזמנות מיוחדות ופירוקים מיוחדים. עפ״י המוטו של הבעלים איל כץ, כל עובדי כצל’ה למדו בישול וחלקם אף עבדו במסעדות, כך שהם מתמחים בלהציע ללקוח את הבשר המתאים ביותר לצרכיו תוך התחשבות בתקציב. בקצבייה ניתן להשיג גם בשר קפוא של אווז וברווז, פירות ים ורטבים של ציר בקר וציר עוף שמכינים במקום.
שמחתי לראות במקפיא את הפסטות האיכותיות של משה בראל (פסטה דלה קאזה).

אף מטבח לא יהיה מושלם בלי ירקות ופירות, נכון? גם לזה יש פתרון במתחם. ״אגס” בוטיק ירקות ופירות – מציע מבחר ירקות ופירות טריים ואיכותיים המגיעים ישירות מהמגדלים.

אחרי שסיימתי את הסיור ישבתי לקפה (בחצר המקשרת בין 2 חלקי המתחם) עם אחד מבעלי המקום – גיא מורג. עניין אותי לדעת מה הרקע שלו, על מנת לדעת מהי תפיסת עולמו ויחסו לעולם הקולינריה.
גיא הוא איש הייטק, מהנדס מחשבים תואר שני בעל קריירה מרהיבה והצלחות בעולם הטכנולוגיה. גיא עבד בארה״ב אצל אפי ארזי, ניהל את עסקיו בארץ והיה שותף ב-2 סטרט- אפים. גיא מעיד על עצמו כמי שחזר מנסיעות העסקים הרבות שלו עם לפטופ כל הכתף ופחית שמן זית ביד והגיע לשלב שבו החליט ללכת אחרי ליבו. יחד עם ג׳ורדי ארטל שהיה מנהל מוצרים שלו בהייטק, הוא פתח מסעדה בברצלונה בשם: Cincsentits (חמשת החושים). למסעדה יש כוכב מישלן והיא בדרך לכוכב השני שלה.
גיא שהכיר את איל כץ עוד מתקופת לימודיהם בטכניון (שניהם מהנדסים), נכנס איתו לשותפות כדי להפוך את כצל׳ה לרשת ארצית.
בנוסף ובמקביל, גיא חבר בארץ למיקי ביטרמן מי שהיה סמנכ״ל שיווק של שופרסל בשנות ב-2000 ויחד רכשו את ספייסס לה 3 מרכזים.

היתה לי חוויה מהנה מאד. הגעתי למסקנה שככה בדיוק אני רוצה לקנות את האוכל שלי.

שעות פעילות:
9:00 עד 21:00 בערב. (ימי שישי עד 15:00, סגור בשבת).
כתובת: קהילת סלוניקי 11 נאות אפקה, תל אביב.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה