שקשוקה מהירה עם לביבות עדשים

מתכון מהיר לשקשוקה טבעונית שמכינים עם לביבות עדשים עשירות בחלבון ומלאות בטעם.

עם לביבות עדשים 1שקשוקה טבעונית

אצלינו בבית, בכל סוף שבוע יש שקשוקה. לוקחים את על העגבניות ו-2 פלפלים חריפים שנשארו במקרר מהשבוע החולף ומבשלים שעה- שעתיים עם מעט שמן והרבה שום. מצמצמים עד שיש רוטב שאפשר לנגב עם לחם (או חלה רכה). לזה אנחנו מוסיפים לפעמים תרד, קוביות טופו או לביבות עדשים. במילה אחת: תענוג! לגדולים ולקטנים.

רוצים תענוג יותר גדול? לעשות את זה בחצי שעה. בעצם את הרוטב מכינים ב- 2 דקות, זה הזמן שלוקח לחמם את רוטב הפומודורו של קנור עם 2 שיני שום פרוסות. ושאר הזמן זה הכנת הלביבות.

על בולונז העדשים  שהכנתי עם הרוטב הזה כבר סיפרתי. למען הגילוי הנאות, את הרוטב קיבלתי להתנסות, אך הוא הפך בן בית במזווה היות והוא  טעים ועשיר, עשוי מ- 1/2 קילו עגבניות איטלקיות שמחות ושטופות שמש, ובחיפוש המרכיבים בתווית האחורית ראיתי שהוא אינו מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל וכל מיני חומרים שמתחילים באות E, שזו כבר התחלה טובה.
מתכון מהיר ואני מקשקשת… בואו ניגש לעבודה.

שקשוקה מהירה עם לביבות עדשים

השקשוקה מספיקה ל- 2 רעבים

מרכיבים:

ללביבות:

  • 2 כפות קמח עדשים
  • 2 כפות מי סודה (שמכינים במכשיר סודה סטרים או שקונים בבקבוקים) או מים
  • 1 כפית שמן זית
  • מעט מלח, פלפל גרוס וכורכום
  • 1/2  כוס של ירוקים קצוצים, כגון: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עלי נענע (מוסיף המון!).
  • 1 גזר חתוך לטבעות

.

לרוטב :

  • 1 צנצנת רוטב פומודורו
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס – לאמיצים ואוהבי החריף

 

להגשה:

  • טחינה משומשום מלא
  • עלי פטרוזיליה קצוצים

.

עם לביבות עדשים - זום אין שקשוקה טבעונית

.

מזמינה אתכם לעמוד הפייסבוק שלי  חיים וטעים – אשמח אם תפרגנו לי שם באמצעות לייק.

.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל מרכיבי הלביבות למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת עיסה חלקה. מכניסים למקרר להתייצבות למשך חצי שעה.
  2. בזמן הזה מחממים תנור ל- 180 מעלות, מניחים נייר אפייה ע"ג תבנית של התנור ומרססים בשכבה דקה של שמן.
  3. יוצרים מהעיסה לביבות / קציצות ומניחים בתבנית. מרססים מעט שמן מעל ואופים כ- 20 דקות.
  4. בזמן שהקציצות בתנור מחממים את הרוטב עם השום במחבת.
  5. מוציאים מהתנור, מצננים 2-3 דקות ומכניסים לתוך הרוטב.
  6. מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים מיד עם טחינה טובה משומשום מלא.

.

 בתיאבון!

חיים וטעים!

אם הגעתם עד כאן, אשמח אם תכנסו  לעמוד הפייסבוק שלי  חיים וטעים – אשמח אם תפרגנו לי שם באמצעות לייק.

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.