הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 423

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

מתכון קל וסופר מקוצר לפסטה שכל הילדים טורפים, וגם הגדולים.

22/05/2018

שילוב המרכיבים בפסטה בולונז יוצר לנו בפה את הטעם החמישי המכונה “אוממי”, מה שגורם לנו לרצות לאכול מזה עוד ועוד. אני בדרך כלל מכינה את הגרסה הטבעונית עם עגבניות, שום, סלרי, גזר, בצל, יין ומבשלת את הרוטב לאט עד שהוא מקבל את הטעם המיוחד אליו אני מוסיפה עדשים או חלבון סויה שהושרה במים. הגרסה שהכנתי הפעם היא גרסה מקוצרת ומהירת הכנה שמבוססת על רוטב פומודורו של קנור, אותו קיבלתי להתנסות. על הצנצנת רשום שהרוטב עשוי מ- 1/2 קילו עגבניות ובחיפוש המרכיבים בתווית האחורית ראיתי שהוא אינו מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל וכל מיני חומרים שמתחילים באות E… שזו כבר התחלה טובה.
מה שאהבתי במיוחד במנה הזו, מעבר לטעם העשיר (שבלעדיו אין טעם למנה, תרתי משמע), זה שכל הבישול ארך כאן פחות מחצי שעה, מהכניסה למטבח עד ההגשה לשולחן.

פסטה בולונז עדשים 1
.

אחרי שטעמתי את הרוטב, ישר מהצנצנת וגיליתי שהוא טעים מאד ולא מתובל מדי, הבנתי עד כמה הוא הולך לשדרג את העבודה במטבח. משיחות עם הורים רבים הבנתי שהם שואפים להכין מנה טעימה, בריאה ומזינה עבור בני המשפחה, מנה כזו שהילדים יאכלו בשמחה וניתן יהיה להכין אותה במינימום עבודה ובמינימום זמן, בטח  ביום עמוס (כלומר, תמיד) . לכן, המנה הזו של פסטה בולונז עדשים, שאת המתכון שלה אתן בעוד רגע, היא מנה כזו: מבחינת הטעם – להתעלף! כולם ליקקו את הצלחות. בנוסף היא מהווה ארוחה שלמה, מאוזנת שמכילה חלבונים, מעט שומנים ופחמיחות משביעות שהגוף צריך. אם מכינים אותה מפסטה מלאה או מפסטה עשירה בחלבון (כמו למשל פסטה פלוס של אסם או פסטת עדשים) זה בכלל רווח תזונתי נקי! ניגש לעבודה:

בולונז עדשים מהיר

מרכיבים  ל-4 מנות

  • 1 צנצנת רוטב פומודורו – קנור
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • קורט מלח ופלפל גרוס

 >> ממליצה להכפיל כמויות ולהכין רוטב בכמות כפולה, כי גם מחר כולם יבקשו את זה. לשמור בנפרד רוטב ופסטה. אגב, הרוטב גם נשמר יופי בהקפאה!

.בולונז עדשים 1

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר גדול את העדשים השחורות בהרבה מים במשך 15 דקות. מסננים ושמים בצד.
  2. מכניסים לאותו סיר (מנגבים אותו משאריות מים) את השום ומאדים במשך 1/2 דקת בכף שמן זית.
  3. מוסיפים פנימה את הרוטב + 2 צנצנות של מים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את העדשים השחורות המבושלות ואת העדשים הכתומות ומבשלים יחד במשך 15 דקות נוספות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. בזמן הזה מבשלים 500 גרם פסטה איכותית לפי הוראות היצרן ומסננים.
  6. כשהרוטב מוכן מוסיפים את הפסטה פנימה, מערבבים ומגישים לשולחן.

מזמינה אתכם לעמוד הפייסבוק שלי  חיים וטעים – אשמח אם תפרגנו לי שם באמצעות לייק.

 

.פסטה בולונז עדשים 4

אופציונלי:

  • אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה.
  • אפשר להוסיף לרוטב המוכן כף של שמרי בירה ולערבב (רק מי שאוהב).

 .

בתיאבון!

חיים וטעים!

אם הגעתם עד כאן, אשמח אם תכנסו לעמוד הפייסבוק שלי  חיים וטעים – ותפרגנו לי שם באמצעות לייק

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה