הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

עוקבים: 421

החל מיולי 2010

מתכון קל לעוגיות טבעוניות של קונדיטוריית הבוטיק מתל עדשים בה מכינים עוגיות מקמח כוסמין וחומרי גלם טבעיים בלבד.

11/03/2018

עוגיות טבעוניות 2שרון ורוני, הם הזוג שעומד אחורי מותג העוגיות “הטבעוניות של מאמע”. מדובר בקונדיטורית בוטיק שמייצרת עוגיות טבעוניות קטנות, טעימות, רכות ובריאות (יחסית לעוגיות אחרות) מחומרים איכותיים כגון: קמח כוסמין, סוכר קנים ושמן קוקוס ועוד.

קיבלתי לטעימה ולהתנסות 5 סוגים של עוגיות. ראשית לגבי הצורה החיצונית: העוגיות מגיעות ארוזות בקופסא אטומה במשקל 200 גרם. הן קטנות ואסתטיות ובגודל ביס. אני תמיד מעדיפה עוגיות קטנות. כך אפשר לאכול 3 עוגיות וזה עדיין סביר מבחינת המשקל והמצפון.

מה טעמתי?

עוגיות לימון – אותן אהבתי במיוחד! הן מגיעות במנז’טים קטנים ומצופות בשכבת קרם לימון. שילוב מאוזן של חמוץ מתוק שהזכיר לי בערגה פאי לימון.

עוגיות שוקולד -עוגיות כדוריות קטנטנות (המכונות גם שוקו-פיצוץ), עשויות שוקולד מריר שהיו טעימות אך עוד טיפונת מתיקות הייתה הופכת אותן לפיצוץ אמתי.

עוגיות חמאת בוטנים – עוגיות ביס בסגנון אמריקאי, ללא גלוטן, שנעלמו במהירות מהצלחת.

עוגיות טחינה – מעולות בטעם חלבה. לעוגיות אלה, העשויות מטחינה גולמית קיבלתי מתכון ואני משתפת אותו בסוף הפוסט.

עוגיות אלפחורס – הנחשבות לעוגיות הדגל של הקונדיטוריה, זוג עוגיות רכות ממולאות בריבת חלב טבעונית (!) המיוצרת במקום מחלב סויה ותבלינים, וניתן לרכוש אותה בנפרד.

עוגיות אלפחורס טבעוניות -  צילום שחר פליישמן

.

מסתבר שתהליך הייצור של העוגיות הינו ידני, תוך שמירה והקפדה על היגיינה וניקיון, ושימוש בחומרים איכותיים מן הצומח בלבד. העוגיות בעלות תו עמותת “ווייגן פרינדלי” הן פרווה וכשרות בהשגחת הרבנות של מועצה מקומית עמק יזרעאל.

עוגיות חמאת בוטנים - טבעוניות - צילום שחר פליישמן

מחיר קופסת עוגיות:30  ₪ ומחיר קופסה המכילה 12 עוגיות אלפחורס: 35 ₪.

הקונדיטוריה בתל עדשים משמשת גם כמרכז מבקרים ומאפשרת לצפות בתהליך הייצור ולשמוע את סיפורה המרגש של שרון פייגין

.

שרון נולדה עם מחלה קשה: המנגיומה (גידול של כלי דם במוח), וחוותה בשנים האחרונות מספר דימומים מוחיים שהותירו אותה במצב בריאותי קשה מאוד. מעצם היותה טבעונית ומכורה לאפייה החליטה שרון לפתח מתכונים, ולטבען מתכונים קיימים כדי לייצר עוגיות טבעוניות במותג “הטבעוניות של מאמע” (על שם סבתה המנוחה), שנותנת לה טעם לחיים.

.

ממש בצירוף מקרים מושלם (אין מקריות בחיים!) יצא שלפני כחודש תמכתי בקמפיין גיוס המונים מטרתו לגייס כסף כדי להמשיך ולקיים את הקונדיטוריה וכדי להמשיך ולפתח עוגיות ומוצרים חדשים. כבר קיבלתי הודעה שחבילת העוגיות אותה רכשתי במסגרת התמיכה בקמפיין מחכה לי בחנות החלומות הטבעונית “ויטופיה” בראשל”צ. אני מנחשת כמו בעתידות של “בזוקה” שצפויה לי חוויה טבעונית מרגשת בקרוב, בויטופיה.

לפרטים נוספים ומידע על נקודות רכישה ל”עוגיות של מאמע”, יש לפנות טלפונית: 050-6850192; 050-2165818;

ניתן להשיג את העוגיות גם בחנויות טבעוניות נבחרות.

לתרומה בקמפיין גיוס המונים: חפשו בגוגל: “הטבעוניות של מאמע – גיוס קהילה”.

שעות פתיחת הקונדיטוריה “הטבעוניות של מאמע” , מושב תל עדשים: א’-ה’: 08:00-17:00; ו’ – 08:00-14:00.

עוגיות טבעוניות 2

מתכון לעוגיות טחינה 

המתכון באדיבות שרון פייגין, קונדיטורית הטבעוניות של מאמע

.לחמם תנור ל- 160

.מרכיבים:

.

חצי כוס טחינה גולמית

20 גרם אבקת סוכר קנים

23 גרם כפות סילאן

רבע כוס שמן קוקוס

75 גרם קמח כוסמין אורגני

15 גרם שומשום,

3/4 אבקת אפייה

שמינית כפית מלח

.

אופן ההכנה :

מכניסים לקערת מיקסר טחינה, אבקת סוכר קנים, סילאן, ושמן קוקוס ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים קמח כוסמין ושומשום, מוסיפים לקערת המיקסר חצי מהכמות, ומכניסים מלח ואבקת אפייה.

מוסיפים את שארית התערובת לקערת המיקסר, ומערבבים היטב.

לסיום, לשים את התערובת בידיים. מכינים כדורים קטנים ומניחים אותם ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דקות.

מקררים את העוגיות לטמפרטורת החדר ואורזים.

אם הגעתם עד כאן, אתם מוזמנים לפרגן לי בלייק בעמוד הפייסבוק של חיים וטעים  ולהיות מעודכנים בכל פעם שאני מפרסמת מתכון חדש.

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה