הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 461

עוקבים: 418

החל מיולי 2010

לארוחת בוקר או כמנה ראשונה, מאפים חמים, טבעוניים וממכרים מהמטבח הערבי.

26/12/2017

IMG_9474

המאפה מבוסס על בצק דק ובתוכו כמות נדיבה של מלית עשירה המורכבת מהמון ירוקים: מנגולד, תרד, קייל, זעתר טרי (מהגינה), ובצל. בגרסה הלא מסורתית שלנו, הוספנו גם עדשים ירוקות מונבטות לתוספת חלבון למאפים. מי שרוצה להיצמד לגרסת המקור, יכול להשמיט, אבל חבל, כי זה ממש יוצא טעים!

הבצק קל מאד להכנה ואפילו אינו דורש מיקסר. למרות שזהו בצק שמרים (עם כמות קטנה יחסית של שמרים לעומת בצק שמרים רגיל) אך אין צורך להמתין ולהתפיח. מערבבים את הבצק ומתחילים למלא.

.

המרכיבים למלית:

  • 500 גרם עלים ירוקים שטופים, מנוגבים וקצוצים. אני ממליצה לשלב בין: מנגולד (חלק ירוק בלבד), תרד, זעתר טרי, קייל – לפי הטעם האישי.
  • 2 בצלים קצוצים דק + החלק הלבן של המנגולד קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית סומק
  • קורט מלח
  • פתיתי צ’ילי גרוס לפי הטעם
  • 1 כוס עדשים ירוקות שהושרו לילה קודם במים והונחו במסננת למשך כמה שעות ליצירת תחילת הנבטה. (אפשר להשתמש גם בעדשים קפואות משקית)
  • 1 כף שיבולת שועל ( אופציונלי)

.

המרכיבים לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 2/3  כוס שמן זית
  • 2/3  כוס מים פושרים
  • 1/2 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 3/4 כף מלח

.

IMG_9483

אופן ההכנה:

המלית:

  1. מאדים בסיר רחב את הבצל ו החלק הלבן של המנגולד, בשמן זית, עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את כל הירוקים ומאדים עד שהם מתרככים, מומלץ לערבב מעת לעת.
  3. מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות, מיץ הלימון והתבלינים ומבשלים יחד 5-7 דקות.
  4. אם נשארים מעט נוזלים בתחתית הסיר ניתן לסנן את התערובת או להוסיף פנימה שיבולת שועל שתספח אותם.
  5. מצננים את המלית ובינתיים מכינים את הבצק.

 .

הבצק:

  1. מערבבים ולשים ידנית את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק גמיש ונעים לעבודה.
  2. מחלקים ל-4 ומכסים במגבת לחה.
  3. מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים, מניחים כף מלית וסוגרים למשולשים. אפשר למרוח עליהם שמן זית לפני האפייה, אני וויתרתי.
  4. אופים ב-190-200 מעלות 10-15 דקות בערך, עד שמזהיב.

.

IMG_9468

אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” בו תמצאו מנות טעימות, צבעוניות וטבעוניות. כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

 

ואחרי שנותנים ביס…

IMG_9472

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים....

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה