הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 460

עוקבים: 417

החל מיולי 2010

תבשיל טבעוני ברוטב עשיר של זעפרן מהמטבח הספרדי. אחרי שתטעמו ותתמכרו לא תוכלו להתאפק מלהמשיך לאכול ולצעוק – אולה!

21/10/2017

פאייה טבעונית מוכנה 2

מתכון משגע שלמדתי פעם בסדנא, והוא מלווה אותי מאז בשינויים קטנים לפי מה שיש לי במקרר. חשוב שיהיו ירקות צבעוניים קשים שלא יתרסקו בבישול.

אני טבענתי את המנה והוספתי לה אצות שיזכירו טעם של ים תוך כדי הוספת יוד והמון ערכים תזונתיים:

אצות היזאקי: המכילות כמות גבוהה של אשלגן, המסייע במניעת כאבי שרירים והתכווצותם. האצה מכילה כמות גבוהה מאד של סידן, והיא מקור טוב לברזל, וויטמינים A ,B,C ו-K.

אצות נורי: מעבר לסיבים, אצת הנורי עשירה מאד בחלבון ובאומגה 3 החיוני לצמחונים ולטבעונים ובמינרלים כגון: סידן, אשלגן, מנגן, ברזל ואבץ ובויטמינים A, C ואפילו מעט B12.

 .

המרכיבים ( ל -8 מנות )

לאורז

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

.

הירקות – במנה זו יש לחתוך הכל לקוביות קטנות (1-1.5 סמ”ר). 

  • 2 בצלים (רצוי לשלב לבן וסגול)
  • 3 גזרים בינוניים
  • 1 חציל צעיר (בלי גרעינים)
  • 1/2 שומר
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 2 פלפלים צבעוניים
  • 2 עגבניות גדולות
  • 2 פלפל צ’ילי אדום
  • 1 פלפל חריף ירוק

.

אופציונלי

  • 1-2 זוקיני דקים וארוכים

.

הרוטב

  • 1 פחית 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 חופן אצות היזאקי מיובשות

.

החלבון

  • 1 חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות

או

  • 100 גרם פתיתי סויה שהושרו במים רותחים למשך 20 דקות ונסחטו היטב.

.

תבלינים

  • פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פלפל צ’ילי גרוס
  • 1 כף כורכום
  • 6 חוטי זעפרן

.
להגשה

  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 אצות נורי גזורות לרצועות דקיקות

.

פאייה טבעונית שלב ראשון

ההכנה

האורז:

מטגנים את האורז בשמן זית, מוסיפים את המים והמלח, ומבשלים 10 דקות. משאירים את הסיר סגור לעוד 15 דקות.

הפאייה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הירקות הקצוצים. בהתחלה גזר ואחרי 3-4 דקות את שאר הירקות.
מטגנים תוך כדי ערבוב, מספר דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים את החלבון שבחרנו ואת אצות ההיזאקי ומבשלים על אש קטנה לאיחוד טעמים לעוד 10 דקות.

להגשה מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואצות הנורי ומגישים לשולחן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” בו תמצאו מנות טעימות, צבעוניות וטבעוניות. כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

פאייה טבעונית מוכנה

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים....

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה