מה מומלץ לאכול בגיל המעבר?

מה לא כדאי לאכול? ומה הכי חשוב לשלב בתזונה שלנו כדי לשמור על הגוף שלנו בגיל המעבר? וגם 2 מתכונים לקינוחים מושחתים ובריאים

IMG_8523

צילום: גלית סבג

השבוע השתתפתי בסדנת תזונה בריאה המותאמת בעיקר לגיל המעבר, במסגרת הרצאות וסדנאות שמטרתן להרגיש שאנחנו לא לבד, השינויים שמתרחשים בגופנו מתרחשים אצל נשים רבות. התחושה שאנחנו #עוברות_את_זה_יחד מקלה לשוחח על הנושא ולהתגבר על השינויים והתופעות שגופנו עובר.

הסדנא התקיימה בביתה המרהיב של הנטורופתית הילית סביר. הילית מקיימת סדנאות לקבוצות קטנות של אנשים שרוצים לעשות שינוי באורח החיים ולאכול בריא יותר. היא מחלקת את המזונות ליוצרי חומציות ויוצרי בסיסיות, כשהשאיפה היא למנן את יוצרי החומציות כדי להקל ולאזן את הגוף.

כדי לשמור על השלד ועל מאגרי הסידן בגוף, כדאי להימנע ממזונות היוצרים חומציות יתר. זה חשוב מאד בעיקר בגיל המעבר כשצפיפות העצם מתחילה להידלדל, וקיימת סכנת שברים בגילאים המתקדמים יותר.

הילית אומרת שמזון שמשאיר אחרי עיכולו סביבה חומצית גורם גם לכאבי בטן, תחושת אי נעימות, ולקושי בירידה במשקל. חיידקים פרוביוטיים לא חיים בסביבה חומצית חזקה ולעומתם הפטריות (גם הווגינליות) משגשגות בסביבה חומצית.

לכן, השאיפה שלנו היא לעזור לגוף להגיע לבסיסיות.

.

מה יוצר חומציות?

כטבעונית, התחברתי לכך שבשר וחלב יוצרים סביבה חומצית בגוף ולכן אינם מומלצים. אצלי הם מזמן מחוץ לתפריט ולבית.

מה עוד יוצר חומציות? חיטה, סוכר לבן – מזוקק, קפה ואלכוהול (יין, בירה). מאילו לא צריך להימנע, אלא לצרוך במינון המתאים ולאזן עם מזונות בריאים. חיטה – לאכול דגנים מחיטה מלאה ולהעדיף דגנים אחרים על פני החיטה, למשל כוסמין, שיבולת שועל וכדומה. משקאות ממותקים ואפילו דיאט קולה זה לא בריא (אבל אני חוטאת בזה. הנה, אני מודה). לגבי קפה, כבר נכתב רבות על כך שקפה מועיל לנו אם שותים 2-3 כוסות ביום. כוס יין אדום מדי פעם תשמח לבב אנוש ותועיל לבריאות.

.

אז מה בריא?

ירוקים! חשוב להכניס ירוק לכל דבר שאוכלים או שותים.

את פנינו קיבלה הילית עם משקה ירוק וצונן שהיא הכינה במכונת מיצים. מה היה שם? תפוח ירוק, סלרי, קישוא, מלפפון, פטרוזיליה, חסה ולימון. משקה מרענן ומאזן.

IMG_8524

צילום: גלית סבג

הנה עוד טיפ: כדאי תמיד להוסיף לירקות גם טיפונת שמן זית, כי הוא מסייע לספיגת הוויטמינים:A, D, E , K שהם מסיסי שמן.

אם אין מכונת מיצים ורוצים להכין שייק ירוק ומזין לארוחת בוקר, מכניסם לבלנדר את כל המרכיבים של המיץ יחד עם בננה וכמה שקדים.

מה עוד? לפתוח את הבוקר עם כוס מים עם לימון סחוט, ובמשך היום לשתות הרבה מים עם פרוסת לימון (ולואיזה או ירוקים אחרים).

בטח תשמחו לגלות שירקות מכל הצבעים מומלצים מאד וחשוב לשלב ירקות טריים / מבושלים בכל ארוחה. צריך להשתדל שיותר ממחצית הארוחה שלנו תהיה של ירקות. זה יכול להיות מרק, סלט, שילוב של ירוקים באורז, ירקות קלויים עם טחינה, וכדומה.

גם פירות זה מעולה, אך לא להפריז כי הם מכילים המון סוכר. מינון ואיזון כבר אמרנו?

ומה לגבי קינוחים? הפתעה! יש קינוחים בריאים. כאלו שמבוססים על סוכר טבעי מתמרים, על אגוזים, שקדים, קשיו, קרם קוקוס, שוקולד מריר או מאצ'ה (אבקת תה ירוק – סופר פוד).

2 קינוחים כאלו טעמתי בסדנא והצלחתי לקבל את המתכונים מהילה סביר כדי לשתף את כולם. 

והנה אני, נתפסתי על חם לוקחת קינוח:

IMG_8519

צילום: גלית סבג

IMG_8520

צילום: גלית סבג

טארט שוקולד בריא – הילית סביר

הערה: אפשר להכין בתבנית או במנז'טים אישיים

לתחתית:

2 כוסות אגוזים/שקדים

10 תמרים מג'הול ללא החרצן

1 כף גרידת לימון

2 כפות שמן קוקוס

2 כפות טחינה גולמית.

 אופן הכנת התחתית:

במעבד מזון, מתחילים לגרוס את האגוזים והשקדים, ומוסיפים את כל היתר.

כשהתערובת מתמזגת, מעבירים אותה לתבנית פאי, ומעצבים את התחתית והשוליים.

מניחים במקפיא עד שהמלית מוכנה.

למלית:

200 גר' שוקולד שחור

פחית קרם קוקוס

כוס חלב שקדים

 אופן הכנת המלית:

ממיסים את כל החומרים יחד בסיר קטן, על אש קטנטונת. (המחמירים ינקטו בשיטת בן מרי).

כשהבלילה מוכנה, יוצקים אותה לתוך התבנית שחיכתה במקפיא, ומעבירים, מכוסה, למקרר.

IMG_8528

צילום: גלית סבג

פאי מאצ'ה – הילית סביר

פאי טעים ועשיר במרקמים וברכיבים בריאים.

לשכבת הקראסט:

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס פיסטוקים או שקדים

1 כוס שבבי קוקוס

10 תמרים

3 כפיות קקאו בלגי אמיתי

3 כפות שמן קוקוס

מעט מלח ים אטלנטי

למלית:

1 כוס קשיו מושרה כ 4 שעות

1 כוס חלב קוקוס

1 כפית שמן קוקוס

3 כפות מייפל סירופ

½ כפית אבקת מאצ׳ה

קליפה מגורדת מחצי לימון או ליים שלם

½ כף תמצית וניל או זרעים מחצי מקל וניל

אופן הכנת הקראסט:

מערבבים את כל מרכיביו בלנדר עד קבלת עיסה.

מהדקים את הקראסט על תבנית פאי

אופן הכנת המלית:

 מערבבים את כל מרכיבי המלית, עד לקבלת עיסה נוזלית יפה וירוקה.

יוצקים את הבלילה כל גבי הקראסט, ומקפיאים לכשעה.

לחתוך לקוביות ולהגיש.

 *אפשר להעביר למקרר לפני ההגשה.

.

הסדנא, כמו 3 ההרצאות שקדמו לה, התקיימה בחסות #אלטמן ובמסגרת #saloonaschool . בקרוב יפתח מחזור נוסף. כדאי לעקוב כדי לא לפספס את ההרשמה.

לסדנאות של הילית לחצו כאן

שיהיה לכולנו לבריאות!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.