הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 423

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

מנה שמנצלת סוגים שונים של עלים ירוקים, ומאפשרת לנו להגדיל את צריכת הירוקים החיוניים לגופנו כל כך.

15/06/2017

image
לא אחת אני מוצאת במקרר עלים ירוקים מיותמים, אני לוקחת הכל, שוטפת מנגבת קוצצת ומבשלת, כל פעם יוצא משהו טיפונת אחר, וזה סוד הקסם של המטבח.
הירקות שאני מציינת הם בגדר המלצה וניתן להשתמש בכולם, בחלקם או לשלב בתבשיל גם ירקות נוספים.
את המנה הזו אפשר להגיש כמנה חמה או קרה, מעל אורז, לצד מנה עיקרית או אפילו כממרח בכריך (במקרה זה יש לטחון הכל אחרי הבישול).
.
המרכיבים:
2-3 כוסות של עלים ירוקים קצוצים: שילוב של מנגולד (לשמור את החלק הלבן) תרד, עלי ברוקולי העוטפים את התפרחות, עלי כרובית ואפילו עלים של גזר, קולרבי או סלק.
2 כוסות של ״לבנים״ קצוצים: שילוב של החלק הלבן של המנגולד, שומר, בצל.
3-4 שיני שום קצוצות
1 כף ג’ינג’ר קצוץ
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית סוכר (לא חובה)
3 כפות מיץ לימון
חצי כוס מים
קורט מלח ופלפל גרוס
.
להגשה:
טבעות פלפל חריף לפי הטעם
2 יחידות בצל ירוק קצוץ
.
אופן ההכנה:
לאדות במעט שמן זית את ״הלבנים״ עד לשקיפות, להוסיף שום וג׳ינג׳ר ולאדות תוך ערבוב למשך חצי דקה, להוסיף את הירוקים ולערבב יחד כדקה, להוסיף את שאר המרכיבים, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. לבשל כ-5 דקות ולבדוק: אם יש עדיין עלים קשים לבשל עוד 5 דקות. לטעום ולתקן תיבול.
להגיש עם פלפל חריף ובצל ירוק.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מזמינה אתכם לעקוב אחרי בפייסבוק, שם תוכלו למצוא מתכונים טבעוניים נוספים שלי: חיים וטעים – אורלי כהן

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה