הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 445

עוקבים: 408

החל מיולי 2010

המתכון המושלם שתמיד מצליח

18/05/2017

חביתה, מי בכלל צריך מתכון לחביתה?

חביתה היא מאכל שמככב בארוחות הבוקר של המון בתים ומסעדות בישראל. משהו שהתרגלנו אליו משחר ילדותנו, ומי שעובר לתזונה טבעונית, כמוני, ממש מרגיש בחסרונה של חביתה טובה בארוחת בוקר. אבל לא באמת צריך להרגיש כך, כי חביתת החומוס והעדשים שאנחנו מכינים בבית כל שבוע (המילה חביתה באה מהמילה מחבת, ולכן חביתת חומוס היא גם חביתה)  טעימה פי אלף, עשירה בחלבון ובעלים ירוקים וניתן לגוון אותה ולשדרג בהמון צורות.

IMG_7853

על מה חשוב להקפיד כדי שתצא חביתה תפוחה, עסיסית וטעימה להפליא?

1. מרקם הבלילה: המרקם צריך להיות אחיד, אוורירי, בלי גושים כמו הטחינה הדלילה שנותנים בדוכן פלאפל כמעט. את המרקם הנכון משיגים בזכות כמה אלמנטים שחשוב להקפיד עליהם:

  • היחס הנכון בין הקמחים לבין הנוזל.
  • הקצפה של התערובת עם מטרפה ידינית.
  • הוספת מעט שמן זית לבלילה.
  • והסוד הגדול הוא שימוש במי סודה קרים. אפשר גם עם מים, אבל יוצא פחות אוורירי.

.

2. מחבת נון סטיק: חשוב מאד. אחרת החביתה נדבקת ואי אפשר להפוך אותה. במחבת נון סטיק טובה עם פיזור חום אחיד בתחתית, החביתה נפרדת מהשוליים וזה הסימן שניתן להפוך אותה בלי התרסקות קולוסאלית. האמינו לי ניסיתי כמה וכמה מחבתות, הרי חביתה הוא מאכל ביתי בסיסי. אני משתמשת במחבתות טפאל עם הנקודה האדומה. לאחרונה ניסיתי את המחבת החדשה שלהם, זו המצופה בציפוי נון סטיק המכיל חלקיקי טיטניום. היצרן טוען שציפוי זה עמיד פי 3 יותר מכל ציפוי אחר.

 .

3. אפשר להכין מהחביתה גם לביבות קטנות שנשמרות במקרר כמה ימים. הן מתייבשות, ואז מומלץ לחמם אותן למחרת בתוך רוטב. אני בכלל ממליצה לאכול את החביתה עם רוטב שקשוקה חריף, לחם טוב וטחינה תוצרת בית בצד. כך מקבלים גם ליקופן, וגם סידן ואפשר ללכת לשנו”צ בתחושה של “עשיתי משהו טוב לגוף שלי היום”.

IMG_6882

.

4. תיבול: תבלינים זה עניין של טעם אישי. אני מעדיפה רק מלח ופלפל. אפשר להוסיף כורכום, חוואייג’ או כל תבלין אחר שאוהבים. יש המשתמשים במלח הודי שחור קלה-נמק שמזכיר טעם ביצה. אני לא.

.

.
5. אפשר לגוון את התוספות לפי משאלות הלב ותכולת המקרר. פעם כתבתי לכם מה אני עושה בשאריות הירוקים שלי בסוף שבוע. אני מכינה ממרח ירוק שמחליף רוטב פסטו, והולך נפלא בכריכים. עכשיו יש לי שימוש נוסף לירוקים. אז המלצה שלי: קנו כמות כפולה מהירוקים הנהדרים האלה: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, תרד, רוקט, רשאד, בצל ירוק… מה שאתם אוהבים.

.

6. תוספות אפשריות: פטריות, פרוסות פלפלים, פרוסות קישואים או בצל, וכל מה שאוהבים. אני אוהבת רק ירוקים. עניין של טעם אישי.

FullSizeRender (13)

.

חביתת חומוס עם המון ירוקים:

החביתה מספיקה ל- 2 רעבים או 3 פחות רעבים

מרכיבים:

  • 3 כפות קמח חומוס
  • 3 כפות קמח עדשים
  • 6-8 כפות מי סודה (שמכינים במכשיר סודה סטרים או שקונים בבקבוקים)
  • 1 כף שמן זית
  • מעט מלח ופלפל גרוס
  • 1/2  כוס של ירוקים קצוצים דק דק, כגון: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עלי נענע (מוסיף המון!).

.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את הקמחים עם 6 כפות סודה ושמן. כשבלילה חלקה טורפים אותה עוד מעט במטרפה ידנית כדי להכניס פנימה עוד אווריריות. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים עוד כף מים וטורפים, עד לקבלת המרקם של טחינה דלילה.
  2. מוסיפים פנימה את הירוקים והתיבול. ומערבבים היטב.
  3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת נון-סטיק, ויוצקים פנימה את הבלילה.
  4. מחכים בסבלנות 3 דקות ואז רואים שקצוות החביתה נפרדים מהמחבת ושהמרקם יחסית יבש עם בועות (כמו בפנקייק). זה הזמן להפוך אתה החביתה.
  5. מטגנים את החביתה עוד 3 דקות מצידה השני ומגישים עם רוטב שקשוקה , טחינה ולחם שאור מעולה.

בתיאבון!

חיים וטעים!

מתכונים טבעוניים נוספים תוכלו למצוא, בעמוד הפייסבוק שלי: חיים וטעים – אורלי כהן

IMG_6889

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן. מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר