תבשיל שעועית עם מנגולד, שומר ושום צעיר

מתכון לתבשיל אביבי של שעועית , מנגולד והמון ירוקים בסיר אבן חדש

IMG_7410

תמיד, לפני כל חג או יומולדת שואלים אותי ״מה את רוצה מתנה?״

עד גיל 40 בערך, אמרתי: ״כלום, באמת תודה, אני לא צריכה כלום״, כי ככה חינכו אותי בבית, שזה לא יפה לבקש מתנות. למרות שניסיתי להגיד שלא ביקשתי, אלא עניתי לשאלה, לא עזר כלום: "לא תודה. אני לא צריכה כלום" כך חונכתי.

אחר כך הבנתי שממילא יקנו, אז אמרתי: ״לא יודעת, תודה, תקנו מה שאתם רוצים״.

היום, בגיל 50 + (יש גם פלוסים לגיל הבודר)  אני כבר יודעת ואפילו אומרת בקול רם: אני אוהבת ורוצה לקבל במתנה כלי מטבח, ובראש ובראשונה סירים ומחבתות. לאלו יש שימוש רב אצלי וכמו שאמא שלי אומרת: יש להם גם ״אמורטיזציה״. אז אם אמא אומרת, משמע, צריך לחדש.

.

הפסח הזה התחדשתי בסיר מצופה באבן מהסדרה האיטלקית של גיל חובב, אותו קיבלתי להתנסות. הסיר הוא סוטאז׳, כלומר סיר רחב (קוטר 32) ושטוח וזוהי למעשה צורת הסירים האהובה עלי ביותר (אחרי סיר הפסטה הנדיר שלי וסיר המרק הענק). שלא תחשבו אחרת, יש לי בבית כמה וכמה סירי סוטאז׳, אך כמו שאין דבר כזה יותר מדי נעליים, כך אין יותר מדי סוטאז׳ים, (תזכורת לעצמי: לקנות מתלה סירים באיקאה, חחח)

IMG_7365

שעועית עם מנגולד המרכיבים:

  • 2 בצל, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 שומר, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 שום צעיר קצוץ (או 3 שיני שום קצוצות)
  • 1 צרור מנגולד, קצוץ דק. להפריד חלק לבן מעלים ירוקים
  • 1 חסה ערבית קצוצה (לא חובה)
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 500 גרם שעועית לבנה שבושלה מראש לכדי ריכוך, מסוננת (אפשר להשתמש בשעועית קפואה)
  • שמן זית (2 כפות בערך)

תבלינים:

  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 כפית ראס אל חנות (אני מכינה בעצמי, אך ניתן להשיג גם בחנויות תבלינים)
  • 1/2 כפית כורכום

 .

להגשה:

  • רבעי לימון כמספר הסועדים

IMG_7370

אופן ההכנה:

1. לשים בסיר "קצת" שמן זית (כתוב שלא צריך שמן, כי זה לא נדבק, אבל שמן זית זה טעים, וגם בריא, וגם עוזר לספיגת ויטמינים מסיסי שמן). להוסיף את הלבנים: בצל, שומר, שום צעיר ואת החלק הלבן של המנגולד. לערבב יחד במשך כ-5 דקות עד שהכל נהיה שקוף ומתרכך מעט.

IMG_7373

2. להוסיף למחבת את הירוקים: חסה, פטרוזיליה, כוסברה ומנגולד. לערבב תוך כדי אידוי עד שכל הירוקים מתרככים והופכים סמרטוטיים.

3. להוסיף פנימה את התבלינים ולערבב יחד כדקה עד שעולה ריחם הטוב.

IMG_7380

4. להוסיף גם את השעועית עם חצי כוס מים רותחים, לערבב ערבוב אחרון ולהביא לרתיחה.

IMG_7399

5. לבשל על להבה נמוכה במשך כשעה. להציץ מדי פעם, ואם חסר מעט מים, להוסיף. אבל ממש מעט. לטעום ולשפר תיבול.

6. להגיש על אורז לבן עם פלח לימון ולחלום על סבתא…

IMG_7407

הערה: מי שלא אוהב מנגולד, אפשר להכין גם עם תרד

בתיאבון!

חיים וטעים! 

אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

..

לינק לרכישה ישירה של הסיר: https://diners-gilhovav.co.il/?lead=facebook

* בשיתוף דיינרס, אך המבצע תקף לכל כרטיסי האשראי!!!

הנה מבחר הסירים בסידרה. הם יפים ובכלל לא כבדים, שזה יתרון מבחינתי.

2

המחירים לא זולים, אולם יש עכשיו מבצע 1+1, כך שעל כל רכישה מקבלים מוצר נוסף, מתוך רשימה שמוצעת באתר. אפשר לקנות מתנה למארחת ולקבל מתנה לעצמך

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.