פסטה תרד ברוטב פסטו עם פירורים פריכים

פסטה ביתית ברוטב פסטו עשיר המוגשת עם פירורים קראנצ'יים מתובלים – בכלום זמן!

פסטה תרד ברוטב פסטו ופירורים

כשאני מקבלת "צעצוע" חדש למטבח, אין מאושרת ממני. כל כאב, עייפות או כעס מפנים את מקומם לריכוז מירבי שזור בחיוך. כך בדיוק הרגשתי כשהתחלתי לשחק במכונת הפסטה, ומיד הראש התחיל לעבוד ולחשוב על פסטות מקמחים מיוחדים וכל מיני תוספות בריאות וצבעוניות שיתרמו להעשרת המנה בערכים תזונתיים גבוהים ולמראה מלבב.

במכונת הפסטה הזו, רק מכניסים את המרכיבים לתוך המכונה ומהצד השני יוצאת לנו פסטה טרייה, תוצרת בית, שאי אפשר בכלל להשוות לפסטה יבשה ארוזה. כמה זמן זה לוקח? 10 דקות לכמות של 300 גרם (2 מנות), ו-15 דקות ל-600 גרם פסטה (4 מנות). מכונה ספידי ממש!

כדי לנסות את המכונה, אני שבאה מתחום הכימיה והמעבדות, מתחילה תמיד עם הפשוט ביותר. התחלתי מפסטה פשוטה ולבנה מקמח + מים.

זה ממש קל. בחרתי במנה כפולה של פסטה ארוכה ורחבה והרכבתי את החלק המתאים – דיסקית פטוצ'יני (לא נתווכח כאן אם קוראים לה פטוצ'יני או לינגוויני). זכרו מנה כפולה, יוצרת  600 גרם פסטה טרייה. אתם בטח לא מנחשים מה עלה בגורלה. או שכן?

הכנסתי 2 כוסות מידה של קמח, לחצתי בהתאם להוראות על 2 כפתורים, והזרמתי מים דרך הפתח (שוב, בכוס מידה ייעודית). המכונה בחשה ולשה את הבצק ואז התרחש הקסם: פסטה החלה לצאת מהמכונה ואני צוהלת בבית כמו ילדה קטנה.

פסטה יוצאת מהפסטה מייקר

בישלתי את הפסטה במים רותחים מומלחים במשך 2 דקות מהרתיחה החוזרת (בערך 5 דקות בסך הכל), סיננתי ומיד ערבבתי אותה עם רוטב עגבניות ואכלנו בשקיקה. כל אחד מאיתנו לקח צלחת מלאה וכאן מתחיל הקטע הלא יאומן. אחרי צלחת אחת, גם אני וגם בעלי לקחנו צלחת שניה וכך סיימנו את כל הכמות שבפנטזיה שלי היתה אמורה להספיק גם למחר. איך אמרתי? פנטזיה.

לאחר הניסיון הראשון עם הפסטה הרגילה, החלטתי להכין פסטה ירוקה, מלאה בתרד כדי לקבל מנה עשירה בנוגדי חמצון חזקים השומרים על גופנו בכלל ועל העור בפרט, מפני הזדקנות ומחלות קשות ואפילו מפני נזקי קרינת UV. התרד עשיר בויטמינים כגון: A, E  K ועוד.

את המים במתכון החלפתי במיץ מסונן של תרד חלוט וטחון בבלנדר מוט. בקטע הזה, צריך לשים לב שתהיה תערובת נוזלית די דלילה של מיץ תרד, כדי לאפשר איחוד הומוגני עם הקמח. ובכן, מודה ומתוודה, הניסיון הראשון לא צלח כי העסק היה סמיך מדי. לא התייאשתי, כי ככה זה כשלומדים על מכשיר או טכניקה חדשה. מנסים ולומדים. הניסיון השני כבר  היה ידידותי יותר ופסטה ירוקה מהממת יצאה מהמכונה. הללויה! אם כך, בואו ניגש למתכון:

.

פסטה תרד

המרכיבים ל2 מנות

  • 250 גרם קמח דורום לפסטה (1 כוס מידה)
  • חופן גדול של עלי תרד
  • מים – הכמות המדוייקת תוסבר באופן ההכנה
  • קורט מלח

חומרים לפסטה תרד

אופן ההכנה

  1. נתחיל עם הכנת התרד: חולטים את עלי התרד בחצי כוס מים רותחים ומבשלים 5 דקות לריכוך. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומסננים לתוך כוס המידה.
  2. משלימים בכוס המידה את המים ל- 200 מ"ל
  3. מכניסים את הקמח למיכל ואז מוסיפים את מיץ התרד בהדרגה. צריכה להתקבל בצק רך וגמיש. אם הוא לא מתגבש להוסיף כף מים.
  4. אחרי מספר דקות של ערבול, הפסטה מתחילה לצאת בצורה שבחרנו מראש: אני בחרתי בפטוצ'יני.

פסטה תרד יוצאת מהמכונה

5. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח במשך 2-3 דקות.

6. מסננים ומעבירים למחבת עם רוטב פסטו שהוכן מראש (מתכון בהמשך) מה שחשוב לזכור זה שתמיד הרוטב מחכה לפסטה, ולא להפך.

.

רוטב פסטו משודרג

  • 1 צרור עלי בזיליקום
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • חופן עלי שמיר או נענע, או שניהם
  • 2-3 שיני שום (לפי הטעם)
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם צנוברים קלויים על מחבת יבשה (לשמור 2 כפות להגשה)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • קורט מלח

.

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את כל העלים, האגוזים, הצנוברים הקלויים ומעט מלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. ממשיכים להפעיל את מעבד המזון ומזלפים פנימה באיטיות את שמן הזית עד לקבלת רוטב פסטו במרקם משחתי. יתכן ויהיה צורך בפחות שמן.

.

פירורים פריכים מתובלים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פירורי לחם איכותיים
  • 1 כף שמרי בירה (אופציונלי)
  • קורט מלח ופלפל גרוס

.

אופן ההכנה

  1. מטגנים במחבת את פירורי הלחם ושמן הזית תוך כדי ערבוב, במשך 1-2 דקות.
  2. מוסיפים שמרי בירה ותיבול וממשיכים לערבב עד להשחמה קלה ביותר של התערובת.
  3. עבירים לקערה כדי למנוע מהפירורים להמשיך טיגון במחבת הלוהטת.

.

הרכבת המנה

  1. מעבירים את הרוטב למחבת.
  2. מוסיפים רבע כוס מים ובוחשים תוך כדי חימום לפתיחת הרוטב.
  3. כשהפסטה מוכמה מעבירים אותה עם מלקחיים או כף מחוררת לתוך הרוטב ומערבבים.
  4. מגישים לשולחן עם הפירורים הפריכים והצנוברים שהשארנו.

.

טיפ: כדאי להכין כמות גדולה של פסטה בפעם אחת ולהקפיא בקופסאות או בשקיות לפי מנות, כך שתהיה לנו פסטה מוכנה זמינה בכל עת שנרצה.

הערה: אפשר לפתוח את רוטב הפסטו עם שמנת סויה לבישול במקום עם מים. מתקבל מרקם קרמי יותר.

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:"חיים וטעים- אורלי כהן" העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשתפשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן "קבל התראות" שלא תפספסו…

בתיאבון!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.