הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

לקט מתכוני פסטה מהבלוג שלי.

25/10/2012

אנחנו כבר מזמן יודעים שאנחנו חיים בכפר גלובלי, והכל נגיש לכולם ויש חגיגות שכל העולם שותף להן. ולא, אני לא מתכוונת לחגים דתיים, או לימי עצמאות. אני מתכוונת לימים בינלאומיים.

מהו יום בינלאומי? זהו יום שבו בכל העולם מציינים נושא מסויים. החל מנושאים חברתיים כגון יום הנגישות שחל בשבוע הבא, יום כדור הארץ ועוד, דרך ימי מודעות, שבועות ואפילו חודשי מודעות לנושאים בריאותיים כגון יום האיידס, חודש המודעות לסרטן השד (החל החודש הזה ממש), שבוע המודעות לאפילפסיה, לפיברומיאלגיה ועוד.

אבל לא רק לנושאים ״ברומו של עולם״ יש ימים מיוחדים.

יש גם ימים משעשעים שממש כיף לציין.

ב-14.3 חל יום הפאי (זהו יום שהתחיל כקוריוז. בארה״ב כותבים קודם את החודש ורק אח״כ את היום אז התאריך יוצא בעצם 3.14 הלא הוא ״פאי״ במתמטיקה). מכאן הדרך לחגיגת ״יום הפאי״ קצרה.

אחרי ההקדמה הזו, רציתי לבשר שהיום, 25.10 , מציינים בעולם את יום הפסטה הבינלאומי.

לכבוד היום הזה קיבצתי כאן מתכוני פסטה שפירסמתי בעבר בבלוגים שלי. לחיצה על שם המנה  (טקסט צבעוני מודגש בקו תחתי) תפתח את הקישור למתכון.

הוספתי 2 מתכונים חדשים

פסטה ים תיכונית עם ארטישוק

פסטה ברוטב פטריות ב”שמנת” ללא שמנת – מתכון בריא, טבעוני, שהוא גם פרווה כמובן, למנה הקלאסית והפופולרית.

פשטידת פסטה וגבינות מצויינת שתתקבל באהבה בכל בית.

פסטה קרנצ׳ית עם בטטה וכרובית.

רוטב הבולונז של סבתא שלי. הרוטב הכי טעים בעולם! באמת!

רוטב פסטו אגוזים – גיוון טעים הן בירק והן באגוז. כן, לא פחות חשוב, הוזלה משמעותית לעומת גרסת הצנובר.

פסטה עם בוטנים - הפסטה האהובה עלי ביותר. בעצם ספגטי או נודלס – כל אחד יכול לקחת את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה. התוצאה מדהימה וסוחטת מחמאות.

פסטה עם אספרגוס ומנגולד שהוכנה במקור לספורטאי שלי לפני ריצת מרתון. נכון, זהו פלח שוק קטן… אבל הפסטה טעימה ובריאה ומתאימה לכוווווולם

סלט פסטה ברוקולי, אפונה, שעועית ירוקה וגבינות טובות. סלט מרשים, בריא וטעים שיכול להיות ארוחה שלמה.

סלט פסטה עם שקדים, צימוקי שרי וצימוקי זיתים.

לפני שהיום נגמר לי וכבר מחר… מבחינתי כל יום יכול להיות יום הפסטה הבינלאומי. יותר מיום תפוח האדמה או יום האורז. כי פסטה זה הכי הכי בשבילי! פסטה זה הכי “חיים וטעים”
צ’או… בון אפטיטו!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה