הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מאפים אישיים יפים שמתפצפצים בפה ומפיצים ניחוח מגרה של קינמון ותפוחי עץ

17/02/2017

תפוחים בריבוע = הם נראים מיוחדים, הם מפיצים ניחוח מגרה של קינמון ותפוחים כשטועמים אותם הבצק מתפצפץ בפה.

לא, לא לא תרגיל במתמטיקה וגם לא  חידה. מדובר בריבועי בצק עלים עם תפוחי עץ, לקינוח או סתם כך ע”י קפה. תזמינו אורחים וכשהם בדלת תכניסו את הריבועים לתנור החם. הצלחה מובטחת.

IMG_7100

אני מאד אוהבת את התוצאה של האפיה עם בצק עלים, אם זה במאפים מתוקים או במלוחים (ע”ע בורקס וסוגיו), אולם לא מרבה להשתמש בו היות והוא עתיר שומן.

שמחתי שמעדנות הוציאו לשוק מוצר חדש: בצק עלים (פרווה, שהיות ואין בו ביצים, הוא גם טבעוני) מופחת שומן. על האריזה כתוב: 30% פחות שומן, ובבצק עלים זה הרי ממש משמעותי. החלטתי להתנסות במוצר ולהכין את העוגות הקלילות האלה ואני כאן כדי לספר.

מרכיבים ל 8 מאפים אישיים גדולים:

  • 1/2 חב’ בצק עלים מופחת שומן (חשוב להפשיר במקרר באיטיות לילה קודם, ואת מה שנשאר למלא במילוי אחר כך מקבלים 2 מנות מבצק אחד)
  • 6 תפוחי עץ ירוקים וקלופים מסוג גרני-סמית
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • מעט קינמון באבקה או מקל שבור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 40 גרם אגוזים קצוצים

להגשה:

  • 30 גרם אבקת סוכר (בערך)
  • 4 כפיות סירופ מייפל או סילאן

אופן ההכנה:

  • חשוב לעבוד עם בצק עלים קר, לכן נשמור אותו במקרר עד שהכל מוכן.
  • נתחיל עם התפוחים. נחתוך את התפוחים הקלופים לקוביות בינויניות (בערך 2X3) ונכניס לקלחת.
  • נוסיף פנימה את המים, הסוכר, הוניל והקינמון. אגלה לכם סוד: שימוש בקינמון מעמיק את תחושת המתיקות ולכן ניתן להסתפק בפחות סוכר.
  • נבשל את התפוחים על להבה נמוכה, תוך בחישה, כ- 5 דקות, עד שהם רכים אך לא מעוכים. נסיר מהאש ונסנן לסילוק עודפי נוזלים. נצנן במקרר כחצי שעה לפחות.
  • נחמם תנור ל-190-180מעלות.
  • נוציא את הבצק מהמקרר ונפרוש מחצית ממנו ע”ג משטח עבודה. את היתר נכניס חזרה ונשמור למטרה אחרת.

IMG_7097

  • נחתוך את הבצק ל- 8 חלקים שווים, בעזרת סכין או קלף.
  • נניח כל 4 ריבועים ע”ג תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה.
  • נסמן בעזרת השפיץ של הסכין מסגרת ברוחב של 1 ס”מ מסביב לכל ריבוע, אבל לא לחרוץ עד הסוף. אנחנו רוצים מסגרת תפוחה לתפוחים שלנו.
  • נניח במרכז כל ריבוע 2 כפות מהמלית ונפזר על כל החלק הפנימי, אך נשאיר את המסגרת ריקה. אפשר לראות זאת בתמונה:

IMG_7096

 

  • נפזר מעט אגוזים קצוצים ונהדק אותם מעט לתפוחים.
  • נכניס את המאפים לתנור ל-10-12 דקות. זה תלוי בתנור. יכול לקחת גם 15 דקות, לכן אני ממליצה לבדוק החל מ- 10 דקות, כל 2-3 דקות עד שנראה לכם מוכן.
  • המאפים מוכנים כשהמסגרת שלנו זהובה- שחומה. להיזהר לא לשרוף כן?

IMG_7098

  • נוציא מהתנור ונזלף מעט מייפל ע”ג התפוחים והאגוזים.
  • נזרה מעט אבקת סוכר על השוליים ונגיש. זה הכי טעים כשזה חם או פושר ביום האפייה. למחרת, גם אם מחממים, זה כבר לא אותו דבר. ככה זה בצק עלים. הוא במיטבו ביום ההכנה.

IMG_7102

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:”חיים וטעים- אורלי כהן” העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת : פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן “קבל התראות” כדי שלא תפספסו כלום…

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

 

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה