העוגה מבוססת על גבינת סויה והיא טעימה בטירוף! העוגה מתאימה לכולם לטבעונים, לרגישים ללקטוז ולשומרי הכשרות שמתגעגעים, כמוני, לעוגת גבינה טובה, לקינוח ארוחה חגיגית.
11/09/2016
כל מי שטעם, לא היה קרוב לנחש שמדובר למעשה בעוגה טבעונית, כך שאני ממליצה להכין את העוגה לארוחות חג במשפחות של אוכלי כל, כי הסברה הכי טובה עושים דרך הבטן.
את העוגה הזו צריך לתכנן מראש, כי את הגבינה אנחנו מכינים בעצמנו מחלב סויה.
.
המרכיבים:
.
לגבינה:
2 ליטר חלב סויה – אני השתמשתי בחלב מועשר של תנובה שהוא מתקתק ובטעם וניל ולכן מתאים לעוגות גבינה
1/2 כוס מיץ לימון
.
לבסיס:
250 גרם ביסקויטים פתיבר
2-3 כפות שמן קוקוס נוזלי
2 כפות טחינה
1 כף סילאן
.
למלית הגבינה:
1 מעדן סויה ביו בטעם טבעי
1 שמנת צמחית
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג
הגבינה שאנחנו מכינים – אחרי צינון של לילה במקרר
.
רוטב פירות יער:
1 אריזת פירות יער קפואה – לפי הטעם האישי. אני בחרתי במיקס.
3-4 כפות סוכר או סילאן או מייפל
.
אופן ההכנה:
.
הכנת הגבינה:
אני ממליצה להכין את הגבינה ערב קודם.
מוזגים את 2 מיכלי חלב הסויה לסיר גדול ומביאים לסף רתיחה תוך ערבוב מדי פעם.
מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את מיץ הלימון, בוחשים מעט ורואים את הפלא מתרחש: גושי גבינת סויה קטנים מתחילים להיפרד מהנוזל. משאירים לעמוד כרבע שעה ואז מסננים לתוך מסננת ועליה בד ״חיתול״. משאירים להגרת נוזלים במשך כשעה ואז מעבירים את ״הגבינה״ למקרר למשך הלילה.
הכנת הבסיס:
טוחנים את הביסקויטים ומערבבים עם שאר המרכיבים עד לקבלת פירורים רטובים שניתן להדק לתחתית תבנית. אני ממליצה להתחיל עם 2 כפות שמן קוקוס, ואם זה לא מספיק רטוב והוסיף כף נוספת.
משטחים את הפירורים בתחתית תבנית קפיצית או רינג בקוטר 20 ס״מ. (אם מכינים בתבנית גדולה יותר, העוגה תצא נמוכה יותר).
מכניסים להקפאה בזמן הכנת המלית.
.
הכנת המלית:
מקציפים את השמנת עם הפודינג.
מערבבים את הגבינה עם מעדן הסויה.
מאחדים את 2 התערובות למאסה הומוגנית.
מוציאים את הבסיס מההקפאה ומשטחים עליו את תערובת הגבינה. מיישרים בעזרת סכין.מכסים בניילון נצמד ומכניסים להתייצבות במקפיא במשך שעה לפחות.
.
רוטב פירות היער:
מכניסים את פירות היער והסוכר לקלחת, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 7-10 דקות, להיזהר שלא יתרסקו. לצנן היטב.
לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא, לחלץ מהתבנית ולצפות ברוטב פירות היער.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
.
שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי: חיים וטעים – אורלי כהן, העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת:פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…
.
תגובות