הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 452

עוקבים: 414

החל מיולי 2010

העוגה מבוססת על גבינת סויה והיא טעימה בטירוף! העוגה מתאימה לכולם לטבעונים, לרגישים ללקטוז ולשומרי הכשרות שמתגעגעים, כמוני, לעוגת גבינה טובה, לקינוח ארוחה חגיגית.

11/09/2016

כל מי שטעם, לא היה קרוב לנחש שמדובר למעשה בעוגה טבעונית, כך שאני ממליצה להכין את העוגה לארוחות חג במשפחות של אוכלי כל, כי הסברה הכי טובה עושים דרך הבטן.
את העוגה הזו צריך לתכנן מראש, כי את הגבינה אנחנו מכינים בעצמנו מחלב סויה.
.
המרכיבים:
.
לגבינה:
2 ליטר חלב סויה – אני השתמשתי בחלב מועשר של תנובה שהוא מתקתק ובטעם וניל ולכן מתאים לעוגות גבינה
1/2 כוס מיץ לימון
.
לבסיס:
250 גרם ביסקויטים פתיבר
2-3 כפות שמן קוקוס נוזלי
2 כפות טחינה
1 כף סילאן
.
למלית הגבינה:
1 מעדן סויה ביו בטעם טבעי
1 שמנת צמחית
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג
הגבינה שאנחנו מכינים – אחרי צינון של לילה במקרר
.
רוטב פירות יער:
1 אריזת פירות יער קפואה – לפי הטעם האישי. אני בחרתי במיקס.
3-4 כפות סוכר או סילאן או מייפל
.
אופן ההכנה:
.
הכנת הגבינה:
אני ממליצה להכין את הגבינה ערב קודם.
מוזגים את 2 מיכלי חלב הסויה לסיר גדול ומביאים לסף רתיחה תוך ערבוב מדי פעם.
מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את מיץ הלימון, בוחשים מעט ורואים את הפלא מתרחש: גושי גבינת סויה קטנים מתחילים להיפרד מהנוזל. משאירים לעמוד כרבע שעה ואז מסננים לתוך מסננת ועליה בד ״חיתול״. משאירים להגרת נוזלים במשך כשעה ואז מעבירים את ״הגבינה״ למקרר למשך הלילה.
image
הכנת הבסיס:
טוחנים את הביסקויטים ומערבבים עם שאר המרכיבים עד לקבלת פירורים רטובים שניתן להדק לתחתית תבנית. אני ממליצה להתחיל עם 2 כפות שמן קוקוס, ואם זה לא מספיק רטוב והוסיף כף נוספת.
משטחים את הפירורים בתחתית תבנית קפיצית או רינג בקוטר 20 ס״מ. (אם מכינים בתבנית גדולה יותר, העוגה תצא נמוכה יותר).
מכניסים להקפאה בזמן הכנת המלית.
.
הכנת המלית:
מקציפים את השמנת עם הפודינג.
מערבבים את הגבינה עם מעדן הסויה.
מאחדים את 2 התערובות למאסה הומוגנית.
מוציאים את הבסיס מההקפאה ומשטחים עליו את תערובת הגבינה. מיישרים בעזרת סכין.מכסים בניילון נצמד ומכניסים להתייצבות במקפיא במשך שעה לפחות.
.
רוטב פירות היער:
מכניסים את פירות היער והסוכר לקלחת, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 7-10 דקות, להיזהר שלא יתרסקו. לצנן היטב.
לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא, לחלץ מהתבנית ולצפות ברוטב פירות היער.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!
image

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

.

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:  חיים וטעים – אורלי כהן, העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת:פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…

.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה