הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

עוקבים: 421

החל מיולי 2010

העוגה האולטימטיבית, שמככבת בכל בית. עם טעם של ילדות זכרונות ונוסטלגיה. והפעם בגרסה ללא מוצרי חלב.

01/09/2016

טוב, זה שאני סבתא סיפרתי לכם בפוסט הקודם.

והתואר בא עם מחוייבויות, כמו למשל להכין עוגות של סבתא. למרות שנכדי רק בן שבוע (555 עליו כבר כתבתי?), אני מתחילה בגינוני הסבתאות.

היות והילדים שלי הכי אהבו את עוגת הביסקויטים של סבתא, אני מנסה להמשיך את המסורת, שהרי זו עוגה טעימה, קלה להכנה, בלי אפייה, מתאימה כמעט לכל השנה, הכי אהובה, והכי חשוב יש לה טעם של ילדות עם זכרונות ונוסטלגיה.

אלא שהפעם החלטתי לקחת אותה לכיוון אחר, ולהכין אותה בגירסת פרווה / טבעונית, כלומר ללא מוצרי חלב, אך עדיין ממרכיבים שיש בכל סופרמרקט.

עוגת ביסקוויטים תנובה - הגשה 2

עוגת ביסקוויטים של סבתא:

מהמרכיבים האלה יוצאות 2 עוגות בינויות: 20X30 + 20X20.

העוגות נשמרות היטב בהקפאה, וניתן להגיש אותן גם כעוגת גלידה / קסטה.

.

המרכיבים:

  • 250 גרם (שרוול) ביסקויטים פתיבר רגיל
  • 250 גרם (שרוול) ביסקויטים פתיבר בטעם שוקולד
  • 1/2 כוס משקה סויה בטעם וניל להרטבת הביסקוויטים

.

קרם שוקולד:

  • 1 שמנת צמחית לקצפת השף הלבן
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 2 גביעי מעדן סויה שוקולד – תנובה
  • 1/2 כוס משקה סויה בטעם וניל – תנובה

.

קרם וניל:

  • 1 שמנת  צמחית לקצפת השף הלבן
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 גביעי מעדן סויה בטעם טבעי – תנובה
  • 1/4 כוס משקה סויה בטעם וניל

עוגת ביסקוויטים תנובה - שכבת שוקולד 2

.

אופן ההכנה:

  1. מסדרים שכבה של ביסקוויטים בתחתית של תבנית מלבנית / מרובעת. אפשר להניח בכל שכבה צבע אחד, אפשר לסירוגין כמו לוח שחמט, מה שבא לכם.
  2. מורחים מעל מעט ממשקה הסויה.
  3. מקציפים את מרכיבי קרם הוניל במיקסר עם בלון הקצפה,  במשך כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי וסמיך. אם הקרם סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד כף של משקה סויה.
  4. מורחים את הקרם ע”ג שכבת הביסקוויטים ומיישרים . מכניסים למקפיא לכמה דקות.
  5. בינתיים, מקציפים, באותה קערת מיקסר שבה הקצפנו את הקרם הלבן, את מרכיבי קרם השוקולד עד לקבלת קרם אוורירי וסמיך.
  6. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מניחים מעל הקרם שהתייצב שכבת ביסקוויטים, שגם אותה מרטיבים במעט משקה סויה בעזרת מברשת.
  7. מורחים מעל את קרם השוקולד ומכסים בשבכת ביסקוויטים אחרונה.
  8. כעת, אפשר להשאיר את העוגה כך, כמו שאמא שלי היתה עושה, או שאפשר להכין ציפוי שוקולד.

.

עוגת ביסקוויטים תנובה - מוכנה

.

אופציונלי:

  1. ציפוי שוקולד: לחמם בקלחת 1/2 כוס משקה סויה כשמגיע לסף רתיחה, להוסיף פנימה קוביות מ- 200 גרם שוקולד מריר  להניח לדקה ואז לערבב הכל עד לקבלת גנאש שוקולד סמיך ומבריק. אותו מוזגים על גבי שכבת הביסקוויטים העליונה.
  2. יש הנוהגים להניח בתחתית 2 שכבות של ביסקוויטים, כדי שישאר בסיס יציב לעוגה. ממש לא חובה.
  3. אפשר כמובן לשחק עם הקרמים ולהתחיל מקרם שוקולד למטה ולסיים בקרם הוניל, כמו בתמונות.

עוגת ביסקוויטים תנובה - הגשה

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

.

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:  חיים וטעים – אורלי כהן, העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת:פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

 

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה