הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

היות ואני גרה במודיעין אני לא רגילה שיש אפשרות כזו ללכת ברגל למסעדה. אצלנו כל יציאה היא פרויקט, כי עד שחוזרים לעיר אחרי יום עבודה, למי יש כוח לנסוע שוב חצי שעה (לפחות) לכל כיוון כדי לאכול משהו? אז אוכלים בבית. לא שזה רע, אבל מעת לעת זה כיף לצאת להתאוורר, לאכול משהו, לשתות כוס יין, להיות ביחד בלי טלוויזיה או אייפונים, או במילים אחרות: לחוות את הזוגיות. הרי לאכול בחוץ זה בכלל לא בשביל האוכל, בתנאי שהוא טעים, כמובן, כי אם לא… זו החמצה גדולה.

על אוכל טעים קרוב לבית (מודיעין), שיש בו גם היצע של מנות טבעוניות, רציתי לדבר אתכם כאן.

מדובר במסעדה די חדשה שנפתחה בצמוד להיכל התרבות העירוני במודיעין. זוהי מסעדה ולא בית קפה של ההיכל (כמו שהיה קודם) והיא מעוצבת יפה עם אלמנטים שמתאימים למסעדה איטלקית, עם כניסה נפרדת כך שהיא פועלת מעבר לשעות פתיחת היכל התרבות. החצר והפסלים הם רק תוספת ירוקה ומרגיעה המוסיפים לאווירה הכוללת. הוזמנתי לארוחה במקום ואני משתפת אתכם בהתרשמות שלי.

למנה ראשונה הציעו לנו תבשיל ריבולטה – תבשיל כפרי, ים תיכוני המבוסס על עגבניות, שעועית ושורשים מקומיים. כל כך התלהבתי מהמנה, שהיא גם טבעונית, גם עשירה בטעמים ולא פחות חשוב, עשירה בחלבון, ליקופן ושאר ערכים תזונתיים טובים. מיד דאגתי לקבל מתכון, אבל סבלנות, יש עוד דברים טעימים… התבשיל היה בספיישלים אבל אין לי ספק שהוא יכנס לתפריט בקרוב (בטח לקראת החורף). המנה ענקית – ויכולה להוות מנה עיקרית.

הפוקצ’ה (בלי גבינה) שמוגשת עם מטבלים עושה כיף בפה. היא קראנצ’ית, חמה ועשויה כהלכה תבנור אבן. אין ספק שתנור אבן הוא אחד היתרונות במסעדה איטלקית. 16 ש”ח

 

תבשיל ריבולטה איטלקי

תבשיל ריבולטה איטלקי

לעיקרית, הוזמנו פסטה פנה מלנזנה – המגיעה עם רוטב עגבניות, חצילים, פלפלים וזיתי קלמטה. שוב, מדובר במנה ים תיכונית קלאסית והיא הבחירה האולטימטיבית לטבעונים. המנה היתה מלוחה מדי, ואמרנו זאת למלצרית שהתנצלה מיד, הודתה לנו על המשוב והלכה לדווח הלאה. איזון הטעמים במנה הוא חשוב, אולם מלח – היום יש יותר מדי מחר מתקנים. זו בעיה שקל מאד לתקן. פעם היו אומרים שהטבח מאוהב… 46 ש”ח

IMG_5879

אגב, במהלך הארוחה, שמתי לב שבעוד 2 שולחנות העירו דבר כזה או אחר על המנות. למרות שזה לא יפה להקשיב לשיחות של אחרים, היה לי חשוב לראות את הדינמיקה. התגובה של המקום היתה “תודה על ההערה”, נשמח להחליף את המנה, או להוציא מנה אחרת וכדומה. חשוב לזכור שזו מסעדה בתחילת הדרך, והדבר הכי חשוב במקום כזה זה השירות. עם יחס כזה ללקוחות, הם יצליחו לבטח. כי כפי שאמרתי, אנחנו לא יוצאים למסעדה רק בשביל האוכל. החוויה הכוללת היא שקובעת את חוות דעתנו ומשפיעה על ההחלטה האם נשוב לשם בעתיד. רואים מההתנהלות של המקום, מהשקט של המלצרים, ומהשולחנות השמחים מסביב, שלבעלים יש ניסיון עשיר בניהול מסעדה. ואכן, הם בעלי ניסיון עשיר. הבעלים הינם שלושת החברים שהקימו את מסעדת פדריק בה אכלתי המון פעמים ואפילו נתתי בבלוג את המתכון שלהם לכרובית האלוהית.

אני חוזרת לארוחה שלנו. היות והייתי שבעה מהריבולטה, למרות שחלקתי אותה עם בעלי, החלטתי לעבור לסלט. בחרתי בסלט בטטה בלי גבינה. מדובר בסלט ענק (מתאים לזוג)  של עלי בייבי, חסה, מלפפון, עגבניות שרי, בטטות צלויות, תערובת פיצוחים ממכרת וגולת הכותרת: קריספי בטטה – (בכמות מוגזמת) – שרק בשביל זה כדאי להזמין את המנה. אני מתה על צ’יפס בטטה ויכולה לזלול אותם בלי חשבון. ואם זה בא עם סלט, פיתוחים ובטטות בתנור – החוויה מושלמת וגם המצפון שקט, כי זה סלט!

IMG_5884

לקינוח, לא היה היצע טבעוני רב, אלא סורבה במגוון טעמים. וכאן היתה לנו הפתעה, כי לא מדובר בכדור אחד וטעמים לבחירה, אלא בכוסיות קטנות עם כל הטעמים! שוקולד מעולה, ולימונענע מרענן, תות קלאסי, פסיפלורה וקוקוס (שבעלי מכור עליו). איזה כיף.

IMG_5887

שבעים אך מרוצים התגלגלנו הביתה… ועכשיו הגיע תורו של המתכון:

תבשיל ריבוליטה של מסעדת פפינו

רכיבים:

  • 2 ליטר מים קרים
  • 1.5 ליטר מים רותחים
  • שמן זית
  • 1 כוס שעועית לבנה קטנה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
  • 1 ראש סלרי גדול, קלוף וקצוץ לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • עלה דפנה
  • עלי מרווה
  • גבעולי רוזמרין
  • 1/4 ראש כרוב לבן קצוץ דק
  • 2 כוסות עלי סלק לבן (מנגולד) שטופים היטב קצוצים דק
  • 2 כוסות עלי תרד שטופים היטב קצוצים דק
  • 1 קופסא (400 גרם) עגבניות משומרות משובחות קצוצות
  • 5 פרוסות עבות של לחם לבן (רק החלק הלבן) קלויות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  1. משרים את השעועית במים קרים ומניחים ללילה.
  2. מסננים את המים ומעבירים את השעועית לסיר גדול עם 2 ליטר מים קרים, בליווי עלה דפנה, מרווה ורוזמרין.
  3. מביאים לרתיחה ומכפים את הקצף.
  4. מנמיכים את האש ללהבה בינונית, ומבשלים במשך כשעה, עד שהשעועית רכה.
  5. שומרים בצד את מי הבישול, ללא העלים.
  6. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים על להבה בינונית גזר, סלרי ובצל, עד שהירקות רכים וכמעט שקופים.
  7. מוסיפים שום, עגבניות, שעועית מבושלת, כרוב, מנגולד ותרד.
  8. מכסים ומאדים.
  9. מוסיפים מים רותחים יחד עם מי הבישול של השעועית,
  10. מכסים ומביאים לרתיחה.
  11. מוסיפים קוביות לחם ותבלינים, מערבבים ומבשלים, כשהסיר מכוסה ומבעבע קלות, במשך חצי שעה.
  12. מוסיפים שמן זית, מערבבים, מגישים לשולחן ו…בתאבון!

לסיכום ההתרשמות שלי: המקום מציע מגוון מנות טבעוניות (אחת לפחות בכל קטגוריה). המנות ענקיות. השירות מעולה, קשוב ומכבד. האוכל טעים ומשביע מאד. האווירה מצויינת ולא בכדי המקום מלא בקהל שמח. מי צריך יותר מזה? לחיים!

אתר הבית של פפינו: www.peppino.co.il

פפינו: עמק דותן 49 מודיעין 08-9268180

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה