הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

בשבילי ביקור במסעדה הוא הרבה יותר מארוחה. זה בילוי. הפעם היו לי כל כך הרבה רגשות סביב הארוחה הזו: לחגוג שוב את יום הולדתי כמו שחגגתי בשבוע שעבר, לנקות את הראש מבעיות בריאות של בן משפחה, להרים כוסית ולאחל בהצלחה לג׳ינג׳י במרתון אמסטרדם שתתקיים ביום ראשון וסתם לנוח וליהנות עם המלך.

הגענו לטריולה בפתח תקוה. זהו בר מסעדה בסגנון איטלקי.
כדי להתחיל ב”רגל ימין”, הזמנתי קוקטייל על בסיס רימון, וודקה ופירות יער. קוקטייל מתקתק וצבעוני שכבש מיד את ליבי.

לראשונות בחרנו בסלט קפרזה- מצוין! מנה פשוטה שטיבה כטיב חומרי הגלם שלה.
ראשונה נוספת היתה שרימפס טמפורה בבצק בירה שהוגשו עם רוטב איולי.קיבלנו 8 יחידות של שרימפס עטופות בבצק תפוח חם, טרי וטעים בטירוף.
למרות שלא הוזמנה, הוגשה לנו לטעימה מנת כרובית שנאפתה בטאבון עם רוטב איולי, עירית וחמאת כמהין והוגשה במחבת לוהט. זוהי מנת הדגל שהשף כל כך גאה בה. לדעתי המנה אכן טעימה מאד, יחד עם זאת היא גדולה וקצת כבדה ולכן מתאימה לזוג.

לעקריות בחרנו 2 מנות פסטה:
פריו שרימפס. פסטה בינונית (פטוצ׳יני) עם עגבניות שרי, פיטריות פורטובלו ושרימפס על בסיס שמן זית ויין לבן. מנה חריפה (כפי שהובטח בתפריט) עם פלפל צ׳ילי גרוס שגם עיטר את הצלחת. הפסטה כייפית, עשירה בטעמים, כשטעם הפורטובלו דומיננטי מאד. בסוף הארוחה השף גילה לי שיש גם חמאה ברוטב והיא שמעשירה את טעמו. המנה פיקנטית במידה וכל מרכיביה משתלבים בה בהרמוניה.

סטראצ׳טי עם סינטה צרובה. פסטה רחבה (פפרדלה) עם עגבניות שרי, פיטריות פורטובלו בלסמי ופטרוזיליה. פסטה מצוינת עשויה היטב עשירה בפרוסות בשר.

על פניו נראה כי המנות מאד דומות, אך למרות הדמיון במרכיבים ובמראה החיצוני המנות שונות ונבדלות מאד בטעמן. שתיהן הוגדרו על ידינו כמעולות.

חשבתי לעצמי שחבל שאי אפשר להחליף סוגי פסטה במנות כי אני מעדיפה פסטות קצרות שלא מתפזרות ומתיזות לי לכל עבר בזמן האוכל. כששאלתי את השף, בסיום הארוחה, מה הסיבה לכך, הוא הסביר לי שהוא עבד קשה ובמשך חודשים כדי להתאים במדוייק את הפסטה לרוטב. למעשה השמירה שלו על התפריט נועדה כדי למנוע יצירת מנות חדשות ע״י הסועדים. ״תוסיף לי פיטריות לרוטב ותוריד את הבטטה״… וכדומה.
יש טעמים לכאן ולכאן, אבל אני מכבדת את המקצועיות של השף במקרה הזה.

לקינוח הוצעו לנו: טירמיסו, פבלובה, מוס ריבת חלב עם קוקוס, קרמבל תפוחים וגלידה וספיישל היום- פוקצ׳ה עם שוקולד ואגוזי לוז.
החלטתי לוותר על הקינוח לחלוטין. פשוט כי הייתי מפוצצת!
תה עם נענע היווה סיום הולם לארוחה.

לפני סיום, הגישו לנו, על חשבון הבית שוט של לימונצ׳לו תוצאת עצמית. כן, כמו באיטליה, הם מגישים את זה לכל השולחנות. איזו מחווה מקסימה. טעמתי והטעם מתוק לימוני חזק ואלכוהולי שעולה ישר לראש. זהירות לנוהגים. אני כטרמפיסטית יכולתי לטעום מעט.

מחירים: מחירי המנות מאד שפויים והולמים לרוח התקופה. מנה ראשונה עולה 34-38 שקל.
מנות הפסטה שאכלנו עולות 56 לפריו ו-66 לסטראצ׳טי דאבל (עם כמות כפולה של בשר).

לסיכום: האוכל איטלקי כפרי שמבוסס על מרכיבים טובים, טריים והכנה פשוטה במקום.
שמחתי לגלות שהמוטו של השף והבעלים, תמיר חכים, תואם את ההתרשמות שלי: “לתת לפרודוקטים לדבר בעד עצמם“.

קצת על Triola. המסעדה נפתחה לפני שנה ו -3 חודשים.
זה נחשב חדש, אבל בתחום המסעדנות ידוע שזו התקופה הקריטית בחיי מסעדה. תמיר הודה שהוא נמצא כל הזמן במטבח. רוב המנות שתאכלו המקום בושלו על ידו, והוא מרגיש שהוא חייב להסתכל ולאשר כל מנה ומנה. הוא לא מאמין בניהול מסעדה בשלט רחוק. זוהי תפיסת עולם נהדרת בעיני. מה גם שהוא מרגיש שהוא נהנה וחש סיפוק גדול!

תמיר סיפר לי עם ניצוץ בעיניים שהוא מכין את הכל במקום, כולל את הלימונצ’לו ואף הראה לי את הצנצנות הענקיות עם האלכוהול וקליפות הלימון. הוא סיפר לי גם שהוא אוהב להכין סוגים נוספים של משקאות. למשל תפוז וקפה, לימון ונענע. איזה כיף לשלב תחביב עם מקצוע. לא?

רוצים להכין לימונצ׳לו? הנה המתכון שאני משתמשת בו. אימצתי אותו לפני מספר שנים ואחת לתקופה אני מכינה שיהיה במקפיא.

לימונצ’לו ביתי

המרכיבים:

  • 7-8 לימונים גדולים
  • 1 בקבוק (750 מ”ל) וודקה
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הלימונים במים חמים ומקרצפים היטב (עוזר להסרת השעוה מהקליפה מלימונים קנויים).
  2. קולפים בעזרת קולפן את הלימונים כך שמתקבלת קליפה דקה.
  3. מכניסים את הקליפות לצנצנת גדולה, מוסיפים את הוודקה ומנערים קלות. מניחים את הצנצנת במקום חשוך וקריר למשך חודש.
  4. אחרי חודש מכינים סירופ מהסוכר והמים ע”י בישול (תוך כדי ערבוב), במשך 5 דקות מרגע הרתיחה.
  5. מצננים מעט את הסירופ ומוזגים אותו לתערובת הוודקה-קליפות שבצנצנת. סוגרים את הצנצנת ומחזירים למקום הקריר והאפל לחודש נוסף.
  6. זהו. הלימונצ’לו מוכן. מסננים, זורקים את הקליפות ומעבירים את הלימונ’צלו לבקבוקים נקיים אותם שומרים במקפיא.
  7. שוט קטן של לימונצ’לו מתאים מאד לסיום שמח של ארוחות טובות.
  8. חיים וטעים!

טריולה, השחם 14 פתח תקוה – http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=12184

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה