הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

את רשת קפה לואיז אני מכירה ואוהבת כבר כמה שנים, עוד מהסניף שלהם בטבעון. בהתאם להתחזקות המגמה לניהול אורח חיים בריא ותזונה בריאה ומאוזנת, הרשת התרחבה עד לכדי 10 סניפים (ועוד ידם נטויה) 

נודע לי שבימים אלה קפה לואיז משיקה מנות חדשות המתאימות לחורף. במנות החדשות שולבו מרכיבים עונתיים וכאלה הנותנים מענה לצורך בתזונה עשירה יותר בעונת החורף תוך שימוש במרכיבים טבעיים, בריאים ומלאי ערכים תזונתיים. תפריט חדש במסעדה אהובה הקרובה לבית, שאני אשאר אדישה? אני לא רק הולכת לנסות ולטעום. אני רצה (עם מעיל וכובע).

כך יצא שבליל שישי חורפי וקר שמנו פעמנו לליגד סנטר – פארק התעשייה של מודיעין. למרות הקור בחוץ, האווירה במקום היתה חמימה ומחוייכת. לא רא אלינו (שהיינו מוזמנים), אלא לכל הסועדים.

החלטנו ללכת על המנות הטבעוניות. יחד עם זאת, אני חייבת לציין שיש במקום גם מנות שאינן טבעוניות.

לראשונה אכלתי מרק קישואים וחצילים – שאני חייבת לנסות לשחזר, או לשים ידי על המתכון של הרשת. כי זה כל כך טעים ושונה מהמרקים הקלאסיים שלא לומר בנאליים שמגישים בכל מקום. 35 ₪.

מרק קישואים וחציל קפה לואיז

גם מנת החצילים והעדשים השחורות, מנה שאנחנו מכירים היטב מפעמים קודמות שסעדנו במקום, לא איכזבה. זוהי מנה יפיפיה שכוללת שכבת סלט חצילים ועגבניות שמעליו שכבת עדשים שחורות ומעל נבטי חמניה וטחינה אורגנית. 35 ₪.

חצילים ועדשים שחורות קפה לואיז

לעקרית בחרתי בפסטה טיול ביער – פסטה פנה, אורגנית, מקמח מלא, מוקפצת עם פטריות שמפניון, שיטאקי ומאי-טאקי, קייל, ג’ינג’ר, קוביות בטטה, חרדל דיז’ון, סילאן וחלב קוקוס, בעיטור בצל ירוק.מנה ענקית, טעימה בטירוף, אבל כאמור, מתאימה לזוג. המחיר שפוי לחלוטין, 59 ₪.

פסטה עם פטריות קפה לואיז

בעלי בחר בפאייה טבעונית – אורז בר, מלא ואדום, שעועית אזוקי, פטריות מאי-טאקי, שיטאקי ושמפיניון, קוביות טופו, בצל, קייל, ג’ינג’ר, צ’ילי, ברוקולי, קוביות בטטה, חלב קוקוס ושמרי בירה, מעוטר בבצל ירוק. מנה טעימה, משביעה, חורפית ו…ענקית. גם אותה אני ממליצה לחלוק. 59 ₪.

פאייה אורז קינואה ובטטה קפה לואיז

ואי אפשר בלי קינוח (למרות שבאמת היינו מפוצצים גם מחצאי המנות העיקריות המופלאות) – הוא בחר בטפיוקה בחלב קוקוס עם גוג’י ברי, שבבי פולי קקאו ופירות בליווי סילאן. 35 ₪.בהמלצת המלצר בחרתי בקראמבל תפוחים מקמח טף, שמן קוקוס, קינמון, דוחן, פקאן וטחינה בליווי סורבה תפוח. הסורבה היה טעים ומרענן. אני מאלה שאוהבים גלידה בחורף והלך נהדר עם התפוחים הלוהטים. הקראמבל מקמח טף והטחינה הגולמית יצרו קומבינציה טיפונת יבשה. 42 ₪

קראמבל תפוחים וקמח טף - קפה לואיז

לסיכום: קפה לואיז – גן עדן לשוחרי האוכל הבריא, לצמחונים ולטבעונים. האוכל טעים, עשיר בערכים תזונתיים, אופן ההכנה שומר על איכות המרכיבים, והשימוש בסופרפוד (קייל, גוג’י ברי, קינואה, קמח טף, דגנים מלאים וכדומה) מעניק לסועד מימד איכותי נוסף.  

שבעים, שמחים ועם דוגי בג למחר חזרנו הביתה. ומה עם מתכון???? הו, חשבתם שאני אוותר? קיבלתי מהם מתכון ללביבות בטטה משגעות:

לביבות בטטה קפה לואיז - צילום שרית גופן

לביבות בטטה קפה לואיז – צילום שרית גופן

לביבות בטטה וקינואה – קפה לואיז

רכיבים

  • 2 בטטות קלופות ומגורדות
  • 50 גרם שיבולת שועל מבושלת
  • 150  גרם קינואה מבושלת
  • 50  גרם קוואקר עם מבחר זרעים וגרעינים ,שומשום פשתן דלעת וחמנייה
  • חופן בזיליקום טרי קצוץ
  • 2  עגבניות טריות קצוצות
  • מלח, פלפל, שמן זית

אופן הכנה

  1. לאפות את גרדת הבטטות בתנור בחום של 160 מעלות כעשר דקות, עד לריכוך ראשוני.
  2. לאחר מכן לערבב בתוך קערה את כל חומרי הגלם.
  3. להוסיף שמן זית ומלח פלפל ולהגיע למסה אחידה וגסה במרקם.
  4. ליצור לביבות בגודל הרצוי ולאפות בתנור על תבנית עם נייר אפייה כ 40 דקות ב- 150 מעלות.
  5. מומלץ להגיש עם מטבל טחינה חריפה וסלט עלים רענן

בתיאבון!

חיים וטעים!

קפה לואיז: ליגד סנטר מודיעין. לתפריט המלא, ולרשימת הסניפים כנסו לאתר: cafelouise.co.il

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה