הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון לתבשיל צמחוני / טבעוני פיקנטי וטעים בטירוף המהווה ארוחה שלמה בצלחת טעימה ובריאה אחת! מבוסס על מתכון של ג’יימי אוליבר עם שינויים שלי.

03/01/2016

צילי נון קרנה

 

לימים חורפיים וקרים, הכי מתאים לנו לאכול תבשיל משביע, מזין, חם ומהביל, שמחמם אותנו מבפנים.

שילוב של קטניות עם רוטב פלפלים ועגבניות פיקנטי הוא התשובה המנצחת שלי לחמין. צ’ילי סין קרנה, צ’ילי נון קרנה או צ’ילי בלי קרנה – איך שלא תקראו לזה, זו המנה האולטימטיבית. מגישים על אורז, עם או בלי טורטיות בצד ונהנים עד הגג! (או שעפים לשם מרוב שחריף…)

בהזדמנות זו, אני מזמינה אתכם לעמוד שלי, שהוא (לדעתי לפחות) הכי בריא, טבעוני, מזין, צבעוני וטעים ברשת: “חיים וטעים – אורלי כהן”

.

מגישים עם אורז וצועקים אולה!

 .

המרכיבים:

  • 250 גרם שעועית לבנה אני השתמשתי ב-”סוגת” שהושרתה 24 שעות (להחליף את המים 3-4 פעמים)
  • 250 גרם שעועת אדומה אני השתמשתי ב-”סוגת” שהושרתה 24 שעות (להחליף את המים 3-4 פעמים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום (מתוק) חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב (מתוק) חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 פלפל צ’ילי אדום פרוס לטבעות
  • 1 פלפל צ’ילי ירוק חריף פרוס לטבעות (אפשר גם פחות)
  • צרור נדיב של כוסברה – להפריד גבעולים מעלים. את הגבעולים קצוצצים דק, ואת העלים קוצצים גס. (כדאי להשאיר כמה עלים שלמים להגשה).
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (אני ממליצה על 2 קופסאות של מוטי)

 .

תבלינים:

  • 1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס (אפשר יותר או פחות)
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • קורט מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

.

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית הבלנה ואת השעועית האדומה בהרבה מים עד לריכוך ומסננים. ניתן לעשות זאת בסיר לחץ או בסיר רגיל, לפי ההעדפה האישית. אני ממליצה לבשל כל סוג של קטנייה בנפרד, כי זמן הבישול שלה שונה.
  2. מכניסים לסיר רחב רצוי “סוטאז’” שמן זית, בצל, שום ופלפלים מתוקים ומאדים אותם במשך  3-4 דקות, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את גבעולי הכוסברה הקצוצים, הצ’ילי האדום והירוק ואת התבלינים וממשיכים לבשל ולערבב עוד כ- 5 דקות עד לריכוך.
  4. מכניסים פנימה את 2 סוגי השעועית ואת העגבניות המרוסקות, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מכסים היטב את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה עד שהתבשיל סמיך. מומלץ להציץ על התבשיל מדי פעם ובמידה וחסרים מים במהלך הבישול להוסיף 2-3 כפות בכל פעם. המטרה היא לקבל תבשיל סמיך ולא מיימי מדי.
  5. להוסיף פנימה את רוב עלי הכוסברה, לבחוש בעדינות ולטעום. לתקן תיבול במידת הצורך.
  6. להגיש עם אורז לבן, לעטר במעט צ’ילי גרוס ועלי הכוסברה ששמרנו.

 

גיוון:

  • אפשר להשתמש בקטניות אחרות כגון: לוביה או חומוס.
  • אפשר להוסיף עוד פלפלים חריפים או להפחית את כמותם בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר לקצר את התהליך ולהשתמש בקטניות קפואות או אפילו בקטניות מקופסאות שימורים.

 

בהזדמנות זו, אני מזמינה אתכם לעמוד שלי, שהוא (לדעתי לפחות) הכי בריא, טבעוני, מזין, צבעוני וטעים ברשת: “חיים וטעים – אורלי כהן”

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה